Dobry den. Mam 19 rokov a vzdy som mavala mierne bolestivu menstruaciu. Ale tato posledna menstruacia priniesla so sebou to ze som zacala vracat, nejedela som cely den lebo to co som zjedla som hned vyvracala tak som vlastne len lezala v posteli a triasla som sa od zimy. Druhy den mi bolo dobre. A teraz tento treti den sa citim slaba nemam absolutnu chut do jedla, ked sa najem je mi zle ale jest musim lebo som schudla 3kg a vazim 45 kil co je u mna velka podvyziva a ak schudnem este trocha budem sa podobat anorekticke. Vzdy som mala problem pribrat a teraz schudbem je mi z toho nanič. Neviete co mam robit? Citim sa nevladne
Citim sa zle behom dna som schudla 3kg
Vôbec sa netráp váhou, váha je veľmi klamlivá. Pred menštruáciou ženy väčšinou vážia viac, zadržiavajú vodu. Počas menštruácie sa odvodníš a ak nepiješ a neješ, tak hneď máš o 2kg menej...Váhu počas menštruácie ani nerieš, neváž sa. Ak ti býva zle, daj si zopár piškót a potom tbl od bolesti. Jedz len po troške, ja pokiaľ mi je zle zjem len niečo ľahké ako napr.tie piškóty. Normálne jedlo si dávam až keď mi prejdú bolesti. Ale piť musíš. Ak sa bojíš aby si neschudla, tak si kúp 2-3Nutridrinky(v lekárni, slúžia ako náhrada jedla) a aspom tie počas dňa popíjaj. Alebo si urob kakao a to pomali popíjaj, keď ti bude trochu lepšie polievočku či krupicu s grankom.
rieš to s gynekologm, toto normálne nie je....
A anikoncepciu určite nie... ako ti tu radia... ja mám kamošku ktorá ju brala tiež na bolesti a síce ju prešli, ale jej telo sa zbláznilo... tak ju vysadila a teraz škriabe steny od bolesti a je to ešte horšie ako bolo....
Hlavne nezabudni piť vodu... ja poznám tieto stavy, bolesti, hlavne prvý deň, niekedy aj druhý.... je to na zbláznenie... inak tiež som veľmi chudunka... mám len 49kg teraz aktuálne na výšku 165.... mňa bolieva aj hlava dosť.... aj týžden predtým... ale všimla som si, že posledný čas nemám takú bolestivu menštruaciu, v minulosti som mala hrozné závraty, že som musela byť doma tie 2 dni vždy, až potom na 3tí deň sa to dalo zvládnuť..... teraz mám ako kedy... niekedy ma iba trošku bolí podbruško a inak nič, no inokedy mám tie stavy.... čiže neviem či na to vplýva strava, alebo tým že ked viac pijem vody, ale tak snáď už to prejde úplne.... a možno že je to aj váhou lebo istý čas sa mi podarilo mať tých 51kg ale mne sa váha vkuse kolíše a do toho stres... no a mám zas 49kg..... mám tiež 19 tak ako ty :)
pri menštruácii je normálne, že váha žien klesá alebo stúpa, ide aj o zadržiavanie vody v tele atď... tiež som mala párkrát takú menštruáciu, že som vracala, ale začala som jesť dosť opatrne, žiadne veľké sústa a porcie, len tak aby som nebola hladná a aby som mala nejakú energiu, veľmi ľahké jedlá, napr. keď počas menštruácie zacítim varené alebo pečené mäso tak mi je hneď zle..
Musím prijímať minimálne vodu, lebo čím menej piješ a máš menštruáciu, tým horšie ti bude, takže vodu neprestávaj piť, prípadne čajík s cukrom aby sa ti dopĺňala z niečoho energia ak ti toľko nechutí papať a postupne nejaký keksí, suchý rožok.. pomaly a trošku začať jesť musíš, potom sa aj váha dostane do normálu, viem aké to je, tiež som predtým vážila 48kg max pri výške 163cm a ani za nič som nepribrala... o pár rokov neskôr sa to ale dalo do poriadku a teraz vážim toľko, koľko by som vážiť mala, organizmus si nájde cestu len mu treba dať to, čo potrebuje :)
Daj si predpísať antinu!
Že vraj na to stačí kovový vechtík:-)
Vo Wikipédii som sa dočítal, že voda má molekulu H2O a je jednoduchšia ako molekula C2H2OH. V jednoduchosti je vraj krása, to je pravda, ale čo na vodný kameň? Stále niečo.
Mala by si piť veľa vody, aby si sa nedehydrovala.