Prečo to je tak ?

Príspevok v téme: Prečo to je tak ?
nechapava4

Ahojte!
Ako to vidíte na prijímacích skúškach na VŠ ?
Včera som z jedných prišla a zistila som, že to tam vôbec nie je o šikovnosti, o usilovnosti, o učení, ale o peňaženkách.
Som strašne nahnevaná a zároveň smutná z toho, ako to je.
Ešte tí ľudia majú tú drzosť povedať: "Babka sa pozná s dekanom, ja sa tu určite dostanem".... A potom taký človek, kto má o odbor naozaj záujem sa tam nemá šancu dostať.
Prečo majú ľudia zákony, len keď sa netýkajú ich?
V iných krajinách sa nedá len-tak niekto uplatiť a potom tie školy majú aj svoju váhu. Žiaľ, už neverím, že u nás majú.

Rozmyslam

Ja ti hned vysvetlim preco to tu tak je. Lebo ludia na vsetko kaslu a neriesia veci - aj ty medzi nich patris - mala by si to ist ihned oznamit, co si sa dozvedela, ze jeden student povedal, ze ma protekciu! Ja som na vojne udal sikan, na praxi za tazkeho sociku som napisal, ze v zavode maju bordel, udal som susedov, ze tyraju svoje deti, dal som staznost na policiu, ked ma chceli poslat prec, ked som podal oznamenie, lebo sa policajtom nechcelo riesit, co som im oznamil... vsetko to bolo po vysetreni uznane ako opravnene. Ludia na zapad od nas maju lepsi zivot aj kvoli tomu, ze nekaslu na to, ked sa o niecom zlom dozvedia a riesia to. Jednoducho bordel treba upratat, inak budu ludia zit v spine. A ten kto robi spinu ju neuprace.... Napisat na nejake forum anonymne, ze clovek vie o nejakej nepravosti, to nicomu nepomoze. Ked su ludia zbabeli to riesit, tak nech sa s tym zmieria a nestazuju sa!!!

0v3cka

Podla mna je to blbost. Akoze nehovorim ze tam neni par protekcnych ale ak sa trosku pripravis a nepojdes na uplne najziadanejsie skoly (najziadanejsie co sa pomeru volnych miest a uchadzacov tyka) tak nebudes mat problem.
Napr ja kedze som riadne lenivy clovek som sa hlasil na strojarinu. Prijmaci pohovor sa konal len tak ze som poslal prihlasku a ked som mal priemer pod 3 tak ma zobrali. Ten pohovor bol len o tom ze som im poslal svoje vysvedcenie. Spravila nas polovica a z tej polovice asi polovica bola taka ze som len pozeral ze aj henten primitiv ma vysoku skolu.

sarkan

ale prosim ta, kasli na to co taraju druhi, trochu to nechaj na osud, ak tu skolu mas mat, tak ju dostudujes aj byez spominanej penazenky, ak nie, tak nie asi je tvoja cesta inde, www.studentom.sk ta mozno inspiruje, a uvidis ake vysokoskolske moznosti mas :)

VitajVMeste

Vitaj v slovenskej realite. Resp.kapitalistickej realite. Nič nie je tak, ako ťa učili v škole (maš byt dobra, pokorna, slušna, cnostna, pomahať iným, ...). Všetci, čo takí sú, končia ako poslední v tejto spoločnosti, všetky tvoje dobre vlastnosti sú považované za slabosti. Vyhod si to z hlavy.

Teraz preživaju len egoisti, dravi "survival of the fittest" jedinci s veľa známosťami, ale aj schopnosťami a talentmi. Najdôležitejšie a najsexy hodnoty: peniaze, krása, úspech a nakoniec narcizmus, chvalenkarstvo - nie v podobe slov, ale fotiek.

Môžeš a nemusíš do toho upadnúť. Záleži od toho na akej VŠ si, či ta vezmu a ak nie, či chceš celý život robiť ako otrok za almužnu. Ak nie, tak ešte skusiť zahraničie, kde sa nikdy nebudeš citiť doma, budeš tam len cudzinka vždy a sice budeš mať obstojne materialne zabezpečný život, no bude to len o práci, lacnej zábave a samote (ak si tam ovšem nevezmeš frajera.) -->opäť nešťastná

Takže mne ostáva už len ísť robiť K.....U alebo eroticku maserku. Radšej, ako večne robiť otroka a žiť z ruky do huby, nonstop zatvorená doma lebo nemáš ani na kavu. Práve dopisujem bakalarku.