Ahojte, kúpila som si food detective test. vyšla mi alergia na mliečnu bielkovinu, vajíčko a kvasnice. Myslíte, že mam radšej ísť na alergiológiu a oficiálne si to dať vyšetriť? Nemate skúsenosti nakoľko sú tieto testy spoľahlivé?
Za všetky rady a vaše skúsenosti bude vďačná!
Potravinová alergia - food detective test
Presne ako píšu ostatní, Food Detective test je fajn odrazový mostík, ale najdôležitejšia je potom eliminačná diéta. Keď človek zistí, ktoré konkrétne prísady mu vadia, musí začať prísne kontrolovať zloženie všetkého, čo zje. Najhoršie je to v reštauráciách, kde presne neviete, čo do jedla dali. Preto vyhľadávam miesta, kde si viem jedlo vyskladať sám. Ak riešite podobný problém a chcete vedieť presné zloženie prísad a alergény, pozrite si aktuálny Subway jedálny (mysubwaymenu.com) lístok, kde sa dajú pekne odkontrolovať jednotlivé ingrediencie a vybrať len to, čo vám podľa testov neškodí.
Ahojte, s Food Detective testom mám tiež skúsenosť. Veľakrát človeku vyjdú intolerancie na úplne bežné potraviny a potom je celkom boj stravovať sa vonku alebo v meste. Mne napríklad zistili problém s mliečnou bielkovinou a pšenicou. Ak radi chodíte do fastfoodov a musíte si strážiť zloženie kvôli alergiám, odporúčam si vopred detailne naštudovať menu. Mne osobne veľmi pomáha dopredu si pozrieť kompletnú ponuku Subway a ich nutričné hodnoty, kde sa dá presne vidieť, ktoré pečivo alebo omáčky sú bezlaktózové či bezlepkové. Držím palce s testami, hlavne sa netreba zľaknúť, ak vám vyjde veľa zakázaných potravín, vždy sa dajú nájsť alternatívy!
Check out Talktowendys survey to win a $500 cash prize or a free sandwich at Wendy's. Wendy's survey talktowendys.page is an online survey that takes a few minutes to complete.
hm...ok, ale myslíte, že mam ísť s tými výsledkami na alergológiu?
Neviem kto ti to vysvetlil, ale zle ťa informoval. food detective test je na potravinovu intoleranciu:
Práveže to nie je intolerancia, tak mi to bolo vysvetlené ale alergia na mliečnu bielkovinu :/
To neni alergia ale intolerancia. Na alergológii ti to neoveria.