rodičia chcú u mňa trvalý pobyt

Príspevok v téme: rodičia chcú u mňa trvalý pobyt
oxalis

ahojte...riešim takú vec. Rodičia majú firmu a na tú firmu si kúpili dom. Trvalý pobyt na ňom vraj mať nemôžu, keďže vraj je to ako firma..neviem týmto veciam nerozumiem. Pred pár rokmi som u nich vo firme robila a cez známeho mi vybavili byt a že si ho mám vziať na hypotéku lebo za pár rokov bude drahý a budem mať svoje atd. No veď ako dobre, no tak si vezmem byt veď môžem si tam dať nájomníkov a bude môj..Navýšili mi teda plat cez pásku aby mi dali hypotéku no a tak teda som si ten byt vzala. Je to drahé, sama by som to neutiahla ale mám tam nájomníkov takže hypotéku platia nájomníci.
Čo sa týka rodičov, tak teda hlavne otčím je dosť na peniaze. Veľmi ho ovládajú a keď ich nemá tak je agresívny. Pred 10timi rokmi ma pri hádke vyhodil z domu na 18tku a vzal mi moju výplatu. Takže som ostala na ulici bez peňazí. Nevravím, že ja som bola zlaté dieťa ale to v tom období s mojou pubertou nemalo nič spoločné. S mamou som sa často hádala a nikdy sa mi nejak moc nevenovala. Jej prejavy lásky su aj doteraz veľmi zvláštne. Prečo to píšem, no neverím im.
Bojím sa im tam dať trvalý pobyt, lebo napadlo ma, že do tej hypotéky ma schválne nalákali aby mali poistku keď im krachne firma a mali kam ísť. Keď im tam dám trvalý pobyt a oni krachnú, nasťahujú sa tam, čo môžem robiť? Bude moja povinnosť ich tam nechať keď sa zistí že majú malú podporu na to aby prežili? Oni totiž ako majitelia si posielajú minimálku,takže z toho by z podpory od štátu veľa nevyžili. Ja nemám peniaze na tú hypotéku aby ste boli v obraze. Keby som ju platila sama ostáva mi 20eur na žitie.
Mám ich tam nechať prihlásiť sa?

Majkrakova

Proste ak by aj boli u teba, a hádali by ste sa, alebo by si ich už tam proste nechcela, tak nie je problém ich kedykoľvek len tak z bytu poslať von, lebo si vlastník nehnuteľnosti, tak môžeš im hocikedy prepísať TP z tvojej nehnuteľnosti na mesto aj bez ich súhlasu a tým pádom musia odtiaľ už len odísť, lebo ani tam nemajú TP a ani nie sú spoluvlastníci nehnuteľnosti, čiže k priestoru nemajú žiadne užívacie právo, alebo pomocou polície ich "odpratať" z daných priestorov. Proste vyhodiť na ulicu vlastnú dcéru, ktorá by im aj časom nejako pomohla, ak by sa im náhodou nejako nedarilo a ešte k tomu ju využiť na priživovanie sa tou hypotékou, no neviem, tiež by som im vôbec neverila, na tvojom mieste by som ich už aj vymazala zo života. Nech si dajú ten TP prepísať nejakému známemu a teba nech už nechajú na pokoj a hotovo. Ináč sa to vyriešiť nedá ! ! ! A ešte k tej nehnuteľnosti, tak tým, že máš na ňu hypotéku, tak ju máš iste založenú bankou, že ňou ručíš, ak by si zrazu náhodou nemala z čoho tú dlžobu splácať, ale aj tak záleží za koľko, teda aké obdobie sa ti ju poradí splatiť, aby si potom ostatné zarobené peniaze mala už len pre seba, čiže aj to je podstatné, že ako ďalej ? ? ? Tak odo mňa asi len toľko, maj sa, ahoj . . .

Majkrakova

No, téma ako pre mňa stvorená, problém v rodine mám presne ten istý, teda, že sa s tým dosť často stretávam, som aj právnik - ekonóm v jednom, takže nemala by som Ti problém nájsť najlepšie, teda najvýhodnejšie a najefektívnejšie riešenie pre teba, ale nebudem sa tu teraz zbytočne hrať na nejakú s IQ nad 136, tak poviem to skôr len tak vlastným názorom, subjektívne, že čo je dobré a čo zlé.
V 18-tich Ťa vyhodili, aj keď to vôbec nesúviselo s pubertou, ale proste ste boli rozdielne povahy, čo je v rodine úplne bežné aspoň na Slovensku, takže ste si len nerozumeli, čo je úplný normál.
Ďalšia vec, trvalý pobyt a vlastník nehnuteľnosti nie je presne to isté ako jedná vec, pozor ! ! Lebo trvalý pobyt je len trvalý pobyt, teda na základe toho má len vystavený občiansky preukaz, momentálne si jeho držiteľom, ale pozor ! OP to nie je ako potvrdzujúci doklad o občianstve SR, pretože na to slúži buď cestovný pas alebo samostatný záznam na štátnych inštitúciách, teda na ohlasovni pobytu, ale to je len taká vec, že máš slovenské občianstvo, čo je síce ako podklad/potvrdenie pre ostatné vystavenie dokladov, ale na to zas netreba nejaký samostatný doklad alebo niečo podobné, že naozaj to tak máš, to je akási samozrejmosť, čiže ak náhodou v ohlasovni v tvojom meste si odhlásiš TP, tak potom ako náhrada za doklad totožnosti je práve CP, ktorý samozrejme uvádza, že si oficiálne občan SR, takže ako tak je všetko normálne naďalej platné, ale má to samozrejme aj svoje obmedzenia, lebo ak chceš zrušiť TP, tak potom Ťa pošlú na okresný úrad, oddelenie vystavenia dokladov, čiže tam najprv vrátiš OP, čím Ti dajú potvrdenie o vrátení OP štátu a následne s týmto potvrdením ešte raz na ohlasovňu ako dôkaz, že naozaj ho už nemáš, lebo si ho vrátila, tak potom Ti normálne zrušia TP, teda, že nie si nahlásená ani na mesto, proste nikde, ako keby si tu ani nebola, tiež krajinu vycestovania môžeš dať trebárs ČR hocijaké mesto, aby to bolo také, no. Ako hovorím, že má to tiež svoje obmedzenia, lebo TP nepýtajú na žiadnych inštitúciách, to skôr môže byť komplikácia v tom, že nie všade je to len o CP, niekde požadujú výhradne len OP, ale to tiež nie všade, preto tie základné veci by si nemala až nejako problém vybaviť.
No a k tomu vlastníkovi nehnuteľnosti, tak vlastník je len vlastník a so svojím TP to vôbec nemá nič spoločné, lebo vlastník môže nehnuteľnosť u nás vlastniť aj vtedy, ak tu vôbec nemá TP v tejto krajine, preto ten TP ak ho nemáš a máš nehnuteľnosť, tak aj tak si nemusíš ten TP dávať na nehnuteľnosť, ak nechceš, čiže všetko je OK.
No a teraz k tej nehnuteľnosti a tvojím rodičom, tak teda ! Vlastník si ty, čiže ak chceš, aby mali tvoji rodičia TP na tvoju nehnuteľnosť, tak najprv musia mať len a len od teba súhlas ako od vlastníka, čo je akási podmienka, že môžu byť na tu nehnuteľnosť zapísaný, preto ak im nedáš ten súhlas samozrejme prostredníctvom zmluvy, tlačivá, tak sa tam nikdy zapísať ani nemôžu, teda, môžu ísť pekne krásne do riti paľovej !
Ešte k tej hypotéke, áno, máš aj nájomníkov, čiže príjem máš aj od nich, aby si to mala odkiaľ platiť, ale ako hovorím, tie hypotéky a odvody, to je to najhoršie, čo sa človeku u nás môže stať, horšie ako byť invalidom, doslova vážne, banka Ťa zadĺží, bude Ťa zdierať, natiahne Ti to aj na 30 rokov a akurát ona nerobí nič a ty áno, čiže ako keby s tebou vybabrala, zarobí na tebe zbytočne, a štát ani nehovorím, odvody z roka na rok vyššie a vyššie, a aj tak nebudeš mať žiadny dôchodok, lebo nič si tam nesporíš a mladšie generácie už na teba robiť nebudú, lebo viac menej nikto tu nemusí byť, takisto VšZP Ti z všetkých tvojich vložených peňazí nebude všetko preplácať, zas sa len na tebe priživí, nič viac, proste väčších zlodejov ako týchto tu nemáš, ani cigáni nevedia až tak rafinovane kradnúť celé dekády, Ja byť tebou, vyhnem sa tomu širokým oblúkom ako čert krížu.
Oni Ťa zadĺžili, nevedeli sa s tebou ani len kus dohodnúť, trochu Ti pomôcť, ja byť tebou, v žiadnom prípade im ten súhlas na TP nedávam, nech sa s tou ich firmou strčia pekne krásne do zadku a nech skončia aj na ulici, keď nebudú môcť ako ďalej podnikať kvôli formalitám, byrokracií, aspoň budú vedieť, aké je to si navzájom nepomáhať, nech si robia čo chcú, nech si zháňajú niekoho iného, aby sa mu zapísali na nehnuteľnosť s TP, keď im Ty nemáš teraz prečo dávať, vyser sa na nich, pokiaľ Ti aspoň kus nebudú platiť tú hlúpu hypotéku, tak sa s nimi o tom ani len nebav !
Viem, zrazu si len tak nemala desiatky tisíc na nehnuteľnosť, aby si mala kde nejaký čas prežiť, ale tak by som to asi neriešil, skôr ináč. Škoda, že nemáš nejakého partnera, u ktorého by si aspoň nejaký čas bola, že nejako prežiješ, lebo ináč by si tu už ani nebola, či v inej krajine alebo na druhej galaxií, lepšie teraz poradím neviem, možno časom, ale tiež riešim iné veci, tak aspoň takto, pre lepší prehľad . . .