Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

sestra sa vraj rozvádza

Príspevok v téme: sestra sa vraj rozvádza
soulsister

Čo by ste poradili osobe, ktorá má takýto problém, thx?

Moja staršia sestra sa pred niekoľkými rokmi vydala. Do cudziny, za cudzinca. Najčastejšie sme sa bavili cez FB alebo sme si občas volali. Pravidelne nám posielala fotky zo svojho nového života, po ktorom tak túžila. My sme jej vraveli, čo nové v nás doma.

Momentálne, vlastne pár mesiacov, sa však odmlčala a vlastne nevieme, čo je s ňou. Nedvíha telefóny a keď áno je to iba čau, teraz nemám čas. Aby na FB odpísala na správu je takmer nemožné.

Ale. Pred pár týždňami som stretla známeho na prechádzke v meste. Bol to známy, ktorý poznal nás obe. Povedal mi, že už počul, čo sa stalo že sa moja sestra rozvádza. Ja som bola v šoku, som sa nezmohla na slovo.

A čo teraz? Neviem či je to pravda?

Mam tu otázku na ňu hodiť len čo zdvihne telefón? Mam jej tu otázku napísať na FB? Alebo počkať, že sa sama ozve? Je tak ďaleko. Čo ak sa naozaj rozviedla a teraz tam trpí? Keď trpí prečo sa neozve a nevyžaluje nám, rodine a svojej sestre? Ja viem, že sme sa často hádali že sme sa nevedeli zhodnúť, ale sestra je sestra.

Na druhej strane nechcem robiť zbytočnú paniku. Rodičia o tom ešte zatiaľ nepočuli.

Aliss

Sestra je svojpravna a nema ziadnu povinnost vam oznamovat, ze ma vo vztahu nejake trable. Moze jej to byt neprijemne, moze sa za to hanbit, moze byt z toho na prasky, moze byt vo velkej depke. Mas telefon? Zavolaj jej a pohovor si s nou, ale len o tom, ako sa ma, co je s nou atd.

dalsi

Spravi si mohla precitat aj bez toho, aby to tebe zobrazilo.
Chod k nej na navstevu, na dovolenku. Ak sa ti nepodari k nej dostat, tak vtedy uz povedz aj rodicom, co si sa dopocula.

Blablab

Jezis tieto "som pocul, ze...." Ze toho kretena hanba nefackuje. Ja som pocula xxx milion veci a nikdy som sa priamo nepytala nikoho na osobne zalezitosti. Kolko ludi sa z okolia rozvadzalo, bolo nevernych, a neviem co este, ale nikdy som o tom nezacala sama vraviet, nez o tom nezacala druha strana sama. Mala si povedat, ze rodinne zalezitosti nebudes rozoberat na ulici pred Jednotou...och...na FB je vidno, ci si clovek cita spravy. Ak ano, napis jej, ze sa k tebe doniesli nejake reci a ze pokial potrebuje, si tu pre nu. Nevypytuj sa, nevykrikuj jej, ze si drzi odstup a podobne. Je to dospela osoba, ktora ked nechce, nemusi sa nikomu zdoverovat. Ani tebe, ani rodicom. Ukaz jej, ze si tu pre nu a daleko viac jej pomozes ako prazdnym vycitanim a podobne