Ahojte
nemôžem ísť na sv.prijímanie keď som sa pohádala s niekym? A Čo je to vlastne hádka v tom pravom slova zmysle? Vraj výmena názorov je iné, no potom neviem aký je rozdiel medzi hádkou a výmenou názorov? Prosím prednostne píšte tí, čo do kostola chodíte... Ďakujem.
hádka,výmena názorov, hriech, sv.prijímanie
Ďakujem!
To by bolo prekvapenie, keby namiesto rozhrešenia im bolo povedané, že nie, počkajte, dostanete najbližšie trest (časný). Myslieť si, že budem si robiť prf zle a potom mi to odpustia, tak tak to nefunguje. To je svätokrádež. Treba pracovať na sebe a na poz. zmene, každý robí chyby, ale tie chyby treba dávať zo seba preč. A formálna ľútosť sa zíde tiež tak max. pri inej nepríjemnej príležitosti, trebárs na súde. Ani ten pobyt v Pekle nikomu nebude poisťovňa preplácať večne, podľa mojej mienky. Všetko má svoj začiatok a svoj koniec. Ľútosť bez reálnych skutkov je ako placebo?
Sviatosť oltárna má svoje pravidlá a tieto pravidlá určuje cirkev.Teraz nieje dôležité či ja alebo niekto iný zastávame sv.prijímanie tu ide o teba!Ty si sa rozhodla slobodne vstúpiť do cirkvi.Táto cirkev má svoje pravidlá a podľa nich sa riaď.Tieto pravidlá ti mali byť vysvetlené pred prvým sv.prijímaním.Je to rituál kedy prijímaš telo krista.Tak ako to kristus začal pri posl.večery lámal chlieb a dával učeníkom .Toto je moje telo vezmite a jedzte z neho všetci........Krestania to robia aby si pripomenuly ..........
Keď nepôjdeš na prijímanie nič sa nestane.......
Sama musís vedieť či prechovávaš zlobu alebo zášť voči človeku z ktorým si sa dostala do atď
Ty musíš vedieť či po rozhovore s tebou ten človek zostal rozladený a nenavidi ťa.Alebo %i si pri hádke s ním použila emócie ake slová si použila atď.Je rozdiel povedať človeku ,že máte na vec rozdielny názor alebo mu povedať že je sprostý.Sama musíš vedieť či ......
Tanculienka, prednostne ti píšem, ja do kostola nechodím. Ale mám také kolegyne v práci čo do kostola chodia pravidelne, chodia aj na prijímanie, čo o nich viem a robia samé intrigy, zlo, podlosti na pracovisku... A nemajú asi žiaden pocit viny, keďže naďalej chodia na prijímanie bez spovede a bez toho aby sa ublíženému človeku ospravedlnili... Takže ak sa ti uľaví, choď na spoveď, ale v prvom rade daj do poriadku vzťah s človekom s ktorým si pohádana, to je podľa mňa dôležitejšie
ďakujem vopred za odpovede