Prosim vas poradte co mam robit, som uplne zufala... mam dceru 19 rocnu a minule mi odpadla, cca asi pred tyzdnom, ked isla z autobusu, bola sama iba a pomohol jej jeden pan ktory prechadzal okolo, aj jej vodu kupil. Moja dcera je chuducka a v poslednej dobe ma toho vela, myslim tym stres, ved vsak aj maturity teraz mala a aj na brigadu chodi, zaraba si na auto... no len ten problem je, ze ledva mi o tom povedala... ja som si to hned vsak vsimla ze snou nie je nieco ok kedze pracujem z domu a ked prisla domov tak hned si lahla do postele a spala, ked som sa snou chcela ist porozpravat tak bola nervozna, ako keby ju niekto stale stresoval... tak som si myslela ze ma tak obdobie a potom mi to nakoniec povedala ze odpadla a ze sa o seba od vtedy boji, ze ma strach ist niekam, ze je na vsetkych zla, ze place a ze nevie co ma robit... tak som ostala zhrozena ze pojdeme k lekarovi, lenze tu je ten najvacsi problem. Ona k tomu lekarovi ist nechce a kedze je u dospeleho obvodneho, tak ju tam dotiahnut nemozem. Musi ist dobrovolne. Lenze ja ju chapem aj ze nechce lebo ked bola mladsia mala zdravotne problemy, ktore ale uz davno nema, len proste travili sme cas v nemocniciach velakrat ked bola mala... asi nejaka trauma... neviem... len co mam teraz robit? Ako to riesit? Ja na nu nechcem tlacit. Dakujem za rady...
Co mam robit s dcerou?
Nechcem robiť z komára somára, ale .. stravuje sa normálne?? .. ja len aby sa zroho nevykľuli poruchy príjmu potravy, keď, ako opisujete, je veľmi chudučká a zmenilo sa jej správanie .. si by bolo fajn prekontrolovať si aj jej stravovanie ..
Asi teraz budem za strašne múdrrho v uvodzovkách ale ty kokso čo keď má 19- násť ?
Do riti prepáč ,ale akože býva sama?Varí si sama? Perie si sama?Nehovorím aby si ju chytila pod krk ale to keď niekto je dospelý akože práva to ano ale zodpovednosť a povinnosti dospelého nie?Ja mám doma tiež 19-tnástku,ale určite by sme to nedali do zabudnutia .Garantujem ti že cestu ako ju tam dostať by som nașiel.Aj ty musíș nájsť si mama mama je nad zákon.Moje baby by spravili všetko na svete len aby nestratili priazeň mami !
Ja som tiez odpadol asi v tom veku. Bolo teplo a vypil som malo (tekutin nie alkoholu). no to bolo tak pred 15 rokmi a nijako sa mi to nevratilo. Chytil ma niekto kto stal za mnou zhodou okolnosti lekar. Mi len povedal ze mam uplne suche usta a mam sa napit. Cize zase nejaku velku dramu z toho robit netreba. Skor ak je celkovo slaba atd ..
Trencin...
skade ste
Este podotknem ze dostanem ju ledva na preventivku... a to iste aj k zubarovi... asi lekarom nedoveruje, z coho som smutna lebo ked to takto pojde dalej a ked bude dospela tak ako bude pristupovat k svojim detom ohladom lekarov?...