Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Náhla smrť Yorskhír teriéra (aká bola príčina?)

Príspevok v téme: Náhla smrť Yorskhír teriéra (aká bola príčina?)
bojler1998

Dobrý deň,
Môj pes Jerry oslávil utorok 12.6 už 12 rokov! Bol už starý pán, trpel epilepsiou, nádor na mozgu.. Ledva chodil, stále padal na labky, už pomaly ani nepočul, len spal a málo jedol/pil. No o 2 dni 14.6 sa pýtal z vonka dnu, lebo nevedel vyliezť po schodoch tak som ho rýchlo zbehol dole, zobral som ho dnu a išiel som sa WC. Nezbadal som, že by mu niečo bolo. Vedel som že už dlhšie trpí tími chorobami. Prišiel ku mne na WC a ľahol si a chcel sa mazliť tak som sa s ním chvíľu hral. Potom som ale zbehol do izby a Jerry pravdepodobne išiel spať do obývačky. Sestra išla asi po polhodine do kuchyňe a zrazu som počul ako rozpráva "Jerry, Jerry, Jerry?" a ako keby som tušil že je zle. Zachvíľu prišla s plačom že Jerry asi zomrel. ŠOK. Ani som nechcel výjsť z izby, inak by ma roztrhlo.Len plakala a vedel som že určite zomrel :( Otázne je ako je to možné? Čo sa stalo? Ešte pred pol hodinou som ho hladkal na WC-ku, ked prišiel zamnou a nebol nejaký iný.. :/ Nebolo počuť žiadne štekanie, plakanie..Aspoň hlasné plakanie, dusenie.. Mohol dostať infarkt alebo mozgovú príhodu? Nejde mi do hlavy, že po polhodine by z ničoho nič zomrel. Dúfam že to ale dlho netrvalo. Čo si o tom myslíte. Mal nádor na mozgu, opitá chôdza, staroba ale myslím že len tak by do hodiny umrel by ma ani nenapadlo. Čo sa mu mohlo stať? :( Doma to už nezistíme, pretože o 00:00 sme ho pochovali pri dome ... Vyrastal som s ním od 8 rokov.. Zrútil sa mi svet, iba plačem a mám nutkanie spáchať samovraždu (to si potom domyslite, ako veľmi sme sa mali radi) :( Bol to môj prvý pes, na ktorého sa "pamätám" a vyrastal som s ním. Stalo sa niekomu niečo podobné? Už si ani nepamätám, čo bolo 13-teho.. Dneska to budem ešte rozoberať zo sestrou tak napíšem sem ešte , vďaka.

Jerrynko odpočívaj v pokoji :(

GOING

Zatváram ho iba keď je otvorená brána.
Inak býva vonku na veľkom pozemku.
Za 7 hodín podľa GPS nachodí 100km.
Je to behavé vlčie plemeno ktoré vzniklo krížením nemeckého ovčiaka
a sibírskeho vlka európskeho typu z Ruska v roku 1936
v Holandsku.

Šteniatka pri krížení NEBOLI OČKOVANÉ PROTI psinke preto si toto plemeno zachovalo svoj genetický fond od kríženia,
majú svoju identitu a pevné znaky bez korekcií( rovnaký ako vojaci).

Aliss

Going, to je ale fesak krasny :) Mas ho casto vo voliere? Ja mam nieco podobne doma, aj volieru, ale pes tam nebyva snad nikdy. Tieto plemena su nestastne, ked su zavrete. Zakladatel temy, je mi luto tvojho havinka. Zial ak mal potvrdene to vsetko, o com pises, mohla to byt mozna pricina, aj ked to prislo necakane. Mohli ste ho zaniest na veterinu a poprosit o pitvu, ale ked uz je pochovany, kaslite na to, kaslite na dedukcie. Jemu uz je dobre :)

GOING

Ja vnímam psa ako člena rodiny, osobnosť.
Myslím si, že strata psa je silná emocionálna záležitosť.

Nech jeho duša nájde správny smer, ide za svetlom
a nájde svoj pokoj !

GOING

Ja to ťažké, mal som dvoch najdúchov, ktorí zomreli.
Bradáča a dlhosrstého jazvečíka. Teraz mám darovaného
6 ročného sarlosovho - SAV vlčiaka.
Mozog riadi všetko, ja si myslím. že nádor ovpyvnil životne dôležite funkcie ako sú dýchanie alebo činnosť srdca.
Mohol mať v spánku epi mozgové výboje v. ktoré ho smteľné poškodili.
Epi. mohla byť ako pridružená Dn. k nádoru.

Nech jeho duša ide za svetlom a nájde svoj smer.

philips

Ahoj, je mi ľúto tvojej straty. Príčin smrti môže byť viacero, každopádne, nemyslím si, že veľmi trpel.