Lekár ma ošetril proti mojej vôli a dokonca ma držal v nemocnici !!!!

Príspevok v téme: Lekár ma ošetril proti mojej vôli a dokonca ma držal v nemocnici !!!!
Uzumaki

Pred dvoma týždňami som bol účastníkom vážnej dopravnej nehody, kedy sa z protismeru vyrútilo auto a nabúralo do auta idúceho predo mnou. Ja som to stočil a napálil do priekopy a odtiaľ som vyletel s autom do nedaľekého dvora kde som pristál na streche. Auto zároveň plesklo o hospodársku budovu tam stojacu pričom zvalilo aj murovaný plot.
Z auta som vyšiel po vlastných, ale nakoľko som bol otrasený musel som si sadnúť. Pribehli ku mne aj ľudia, ale ja som bol v pohode (len zopár odrenín a krv z nosa) a postavil som sa na vlastné nohy.
Po príchode sanitky a policajtov som bol podrobený lekárskej prehliadke kedy lekár skonštatoval, že som po závažnej nehode a môžem mať vnútorné zranenia.
Odmietal som ísť s nimi (mám svoje dôvody ako sú skúsenosti, odpor k lekárom kvôli tej skúsenosti), ale lekár vyhlásil, že som po nehode a v šoku a tým pádom nie som schopný rozhodovať o svojom zdravotnom stave. Napriek tomu, že som bol úplne v poriadku (vodiči dvoch áut, ktoré sa zrazili na tom boli podstatne horšie) ma tam zadržali ako lekári (sanitka) tak aj policajti a natrepali ma proti mojej vôli do sanitky odkiaľ ma previezli do nemocnice.
Vzpieral som sa, ale nemal som ako im vysvetliť, že som v poriadku. Naťahovali sme sa dobrých 10 minút.
V nemocnici mi robili nejaké vyšetrenia s tým, že musím v nej stráviť niekoľko dní na pozorovanie. Požiadal som o reverz, ale aj ten mi bol zamietnutý s tým, že nemám naň právo, pretože nie som v stave aby som o takýchto veciach rozhodoval a policajt mi povedal, že som dočasne zbavený svojprávnosti !!!
Nato ma dali do izby kde som nechcel ísť a držali ma tam dokiaľ mi lekár nedal nejaké veci na upokojenie.
Zobudil som sa ráno a chcel odísť. Zobral som sa teda za lekárom, ale ten ma znova poslal do izby a znova mi opakoval, že stále nie som spôsobilý a že ma nemôže poslať domov. Tak som si zavolal (požičal som si telefon na chodbe od jedného pána) sestre, ktorá po mňa prišla a odišiel som s ňou aj napriek zákazu od lekára.
Odvtedy som tam nebol, stále som v poriadku ale prišiel mi list z polície kde sa píše, že som bol účastník dopravnej nehody a že som kládol odpor posádke sanitky a bránil som sa lekárskemu ošetreniu a tak proti mne boli použité primerané donucovacie prostriedky. Taktiež sa tam píše, že som ušiel z nemocnice a ohrozoval lekársky personál a tým pádom som predvolaný na políciu podať vysvetlenie.
Je to normálne? Ako sa proti tomu odvolať? Ešte na mňa chcú hodiť, že som ich napadol nie? Navyše boli porušené moje osobné práva a proti mojej vôli ma brali a to mi nič nebolo. Len som bol možno trocha v šoku.
Môžem ich zažalovať za porušenie ľudských práv?

Miga

Vidno, ze niektori z vas neboli este na osetreni v zahranici. V USA by ste sa nedoplatili za ziadny ukon. Ak nemas peniaze, nie si osetreny. Anglicko a ich lekari riadiaci sa "mam cas, to neva ze tu ktosi krvaca", Norsko, kde si lekar vyhladava diagnozu cez google, Belgicko, kde som zazila cosi posobne a penicilin na vsetko od busenia srdca az po nizky tlak. Vy co nadavate na nasich lekarov, chodte na isty cas do zahranicia a pochybujem, ze si na nasich lekarov este niekedy otvorite usta. A ty, autor temy, druhy raz sa nechaj normalne osetrit a ked nebudes robit dramaticko-komedialne vystupy, ziaden lekar ta nenecha pomaly sputaneho na posteli.

mickey21

pro tych "vykonoch" a "urovni" co ponukaju by som sa ani necudoval..... ale tu plati, zabijes tutmaka , platis za normalneho

mickey21

defcon do basy, lekar, na slovensku? to je snad vtip, este do basy nesiel ani jeden..... a to teda boli pochybenia !

lienkaaaaaaaaaa

ty si d.e.b.i.l, môžeš byť rád, že ta ošetrili, keby ti skapal, tvoja rodina by riešila zanedbanie lekárskej starostlivosti cez mediá ako je to na Slovensku zvykom.

rusmarkar

Poda toho čo píšeš, asi v poriadku nie si,
zachoval si sa ako nezodpovedný fagan,
lekári postupovali správne. Neviem a ani nechcem si predstaviť, keby sa niečo zanedbalo, to by bolo vypisovania sťažností, že?

Confess

Pokial si bol hospitalizovany v nemocnici v Povazskej Bystrici, tak sa ani necudujem ze si odtial utekal. A vlastne, tam si byt nemohol, lebo tak ked clovek dostane šok, tak je to kazdemu jedno. RIP kamaratkin dedko.

philips

A ešte by som chcel doplniť... Počas hospitalizácie je za teba zodpovedný ošetrujúci lekár. Čudujem sa, že nezavolali políciu a nevyhlásili pátranie po tom, čo si bez povolenia a vedomia lekára opustil nemocnicu. Ja keď som bol na chirurgií (plnoletý s bolesťami brucha), tak mi bolo oznámené, že ak opustím areál nemocnice bez povolenia lekára, tak bude privolaná polícia a vyhlásené pátranie.

poradim38

Dobre robili a postup lekarov bol spravny.... mozes byt rad ze im islo o tvoje zdravie a ze ta tam drzali...... mozes sa citit dobre ked si v soku, vtedy necitis bolest ani keby ti nohu odrezali...... to je adrenalin..... to sa neskor upokoji a citis vsetko...... takze oni postupovali velmi dobre co sa cudujem na tomto slovensku v tejto dobe....... myslim si ze si nemal nikde utekat, nevies co sa moze stat o tyzden... a ked mas nejake vnutorne zranenia, nemusi sa to ukazat hned...... takze si nezodpovedny a nechapem ze ta tvoja sestra ta v tom este aj podporuje a je jej jedno co bude jej bratovi ked sa nieco stane o tyzden, mesiac......