Čo ma štve na vzťahoch

Príspevok v téme: Čo ma štve na vzťahoch
anonym2231

Poznát nejaké prípady kde ľuďom vydržal prvý vzťah a nemuseli mať viacej partnerov aby našli toho pravého?

Ja sa pýtam, lebo ja by som to chcel tak. Mám 23 rokov, nikdy som nemal vzťah, som panic a v mojom veku to je divné. Ale proste ja neviem ako vy ale ja nechcem za každú cenu niekoho mať aby som to mal už za sebou.

Načo je taký život? Ja neviem ako to druhí dokážu že idú s niekým do vzťahu s tým, že dopredu počítajú s tým, že sa tým človekom rozvedú a toho človeka len na pár mesiacov alebo rokov len využívajú na sex a na výhody ktoré plynú z partnerského vzťahu..
Nepoznám žiadny prípad kde by tí ľudia čo sú vo vzťahu nemali niekoľko partnerov pred tým...

a to už ľudia začínajú od 15 rokov s kde kým chodiť a ku***viť sa s prepáčením... mňa to nejak obišlo a ani ma to nejak nelákalo. Som de bil ja viem, väčšina ľudí keď sa to dozvie tak ma má za psychopata a narušeného človeka (a možno to je aj pravda, mám problémy so sebavedomím a neviem byť hajzel ako ostatní)

Ja chcem vzťah, kde by som s tou partnerkou mohol vydržať až do konca života a nie sa rovádzať a hľadať ďalšiu a potom zas a zas
Chápem že keď sú vážne problémy a iná cesta nie je tak sa inak nedá, ale to nechcem zažiť a preto radšej aj odmietam potenciálne vzťahy než aby som mal zažiť sklamanie...

Fakt chcel by som len jednu alebo ak nie tak potom zbytočne neliezť do vzťahu a nehrať sa na lásku keď to žiadna taká vec nie je. Neviem ako to robiť. Nechcem to robiť,. Nechcem sa pretvarovať, neviem to a nebudem to robiť... proste keď niekoho nemilujem tak mu nebudem hovoriť že ho milujem a pritom toho človeka za pár rokov vymeniť za druhého, toto najviac odsudzujem!

Nechápem tie dnešné vzťahy, kde jeden druhého má len ako trofej ktorú keď ho začne nudiť tak vymení za inú a je mi z toho do plaču že už ani neexistuje neskúsená žena vo veku 20 a viac rokov.. Tie čo ma chceli nevedeli že nikoho som nemal a asi si mysleli že som namyslený lebo si môžem vyberať a to ich akože na mne zaujalo, ale pravda je inde,... ja proste nechcem povrchný vzťah....

Zaujímavé že ako kadžý odsudzuje kamarátstvo s výhodami a ako nadáva na takých ľudí, ale to čo ostaní robia je v podstate to isté len sa iba hrajú na vzťah a hovoria si "milujem ťa" len preto aby nevyzerali tak zle v spoločnosti a pritom sú spolu len kvôli sexu....

Andy565656

Partnerova sestra je so svojím manželom od 15-tich rokov. O pár rokov neskôr sa vzali a sú spolu doteraz, už majú obaja po 40. Kamarátka je so svojím snúbencom od jej 16-tich, tento rok je to už 10 rokov, čo sú spolu a o dva mesiace majú svadbu. Čiže sú také páry a určite máš šancu nájsť taký vzťah, aký hľadáš. :)

Meridian

Nikomu neveriť znamená nikomu sa neotvoriť.
Ako ťa môže niekto poznať ,keď sa mu neotvoríš?
Ako ťa môže niekto milovať,keď ťa nepozná?Neviem či chápeš čo sa snažím ti povedať?Vlastne toto je presne problém "sklamaných"
Uzatvoriť sa do ulity a čudovať sa prečo ma nikto nemá rád.Nemusíš si každého vodiť domov!
Z niekým sa dá len zájsť pobaviť sa ....Život sa žije aj medzi posteľou a odkopnutím.Čiže niečo medzi tým!

matthiola

nie je vsetko ako si vysnivas. ja som par vztahov vyskusala a vdaka za to. kazdeho muza so milovala ale kazdy mlady clovek sa hlada, aj by vedel co chce, ma nejake predstavy a stane sa ze na zaciatku sa zda byt vsetko ako som si predstavoval a casom sa to ukaze celkom ine.stava sa. clovek sa vo vztahoch vela nauci a ano pokial do vztahu niekto ide s nejakej vypocitavosti tak jasne je to hnus...ale tak niekotri si to priam pytaju.
Netreba sa bat zivota ani byt nejaky moc znechuteny a vazny.

Jjjddd

Ono to nieje tak, zeby ludia dopredu planovali, ze idem do vztahu ale neplanujem zotrvat. Proste sa casom nieco zomelie a koniec, dnes sa veci neriesia, rovno sa vymienaju kym sa najde "ten pravy"
Kto by nechcel vztah necha to v rovine FWB

akinom007

Svoj prvy vztah som mala od 17 po dobu 11 rokov-rozisli sme sa. Potom som mala dalsi vztah 3 rocny-rozisli sme sa. Nasledne 8 mesacny vztah ktory soncil jeho dlhodobou neverou. Teraz v marci po takmer rocnej samote sa zacalo risovat nieco dalsie...zaciatky super, no teraz uz neviem ako to dopadne, proste stale som nenasla praveho...

kkt

Keď budeš čakať, tak si to vezme niekto iný, potom budeš mať ženu čo bola 10-15 rokov vo vzťahoch. Ako to budeš brať? Ty 0 a ona 10-15 rokov čo je pri dnešných ženách normálka a ešte sa bude tváriť som takmer panna. Ber kým je.

Jabberwocky

Relatívne nedávno vyšiel na Netflixe, samozrejme v anglickom jazyku, edukatívny seriál Explained. Prvý diel je venovaný fenomému monogamie. youtu.be Krátke zhrnutie pod videom: "In 2016, more than 2.2 million couples got married in America, but more than 800,000 got divorced. Cheating and breakups cause grief and heartache every day. Yet some historians and evolutionary biologists say monogamy is a relatively new, self-imposed system. Their evidence suggests humans lived without it for more than 250,000 years. And we only started marrying for love in the 1700s."

Swift

Tak láska alebo zamilovanosť (niektorí hovoria, že sú to dve rozdielne veci, ale ja by som ani nepovedal) v tých vzťahoch určite je, inak by spolu neboli, ale skôr nechápem, ako tie city môžu často tak vychladnúť a následne hneď rozchod a hľadanie si niekoho iného. Inak súhlasím s tebou anonym2231, kiežby to väčšina ľudí brala tak podobne, ale ináč poznám krásne páry, ktorých vzťah si myslím, že vydrží navždy (a myslím, že predtým nikoho nemali), tak snáď aj nám raz bude dopriate mať taký vzťah. :)