Ahojte, necelý rok sme s manželom svoji. Krátko po svadbe som si uvedomila, že mu chýba život nezadaného - chodit si na pivo s priateľmi, opíjanie sa do nemoty a podobne. Veľmi mi to prekáža, už sme sa kvôli tomu mnohokrát pohádali. Otehotnela som a tak som myslela, že bude chcieť byť pri mne, no stále uteká na pivo. Musím sa mu doprosovať o jeho pozornosť. Chodieva na týždňovky, takže sme spolu len víkendovo a samozrejme len večer, keď náhodou nie je na pive. Už nevládzem, nepomáha ani kričanie, ani milé slová. Vraj sa potrebuje vyrozprávať. Cítim sa ako sprostá, že môj chlap nechce byť so mnou, keď moje známe takéto problémy vôbec nepoznajú. Môže byť z neho alkoholik? Je moc trápne, že už dlhšie uvažujem nad rozvodom? Začínam ho nenávidieť.
Odpor k manželovi
Len nedávno ste sa brali a už si nespokojná ? Koľko pred svadbou ste boli spolu, rok dva ? Asi áno, lebo už keď ste boli spolu aspoň 6-7 roky a za to obdobie si ho dobre poznala, tak sama si mala byť dostatočné rozhodnutá, uistená, že ako to bude vyzerať aj počas manželstva. Keď bol aj predtým už takýto, tak potom sa nediv, asi si to mala zle prepočítané, zle si si zrejme vybrala, ktovie či Ťa má vôbec rád ? Rozviesť sa a potom si nájsť niekoho, s kým tie problémy nebudeš mať ešte OK, úplná normálka, ale rozviesť sa, k tomu ešte aj nenarodené dieťa + nedostávať nič od partnera ako výživné, alebo, že skončí vo väzení ako jeden známy pred 10-timi rokmi, čo nič neplatil a potom už len samovražda, lebo čo mal ešte na výber ? ?
Nechápem, prečo to nie je lepšie tak, že radšej slobodní, ak sa mužovi náhodou zapáči iná, že flirtovanie + samozrejme bývať oddelene, že neviazaný vzťah a to dieťa, no. Tak väčšinou s matkou pod jednou strechou, vieš koľko dnes nie len rovesníkov ale aj detí v rôznom veku, či je malé či veľké a len s matkou bez otca, alebo že otca ani nikdy nevidelo a vôbec nevie, že kto to vôbec je ? Ani narátať by si ich nevidela, to tiež som bol len pred rokom sklamaný, že jedna známa, čo sa mi páčila, najprv som ju chcel, lebo sa mi až príliš páčila, potom, že už niekoho má, tak reku dobre, len dočasné flirtovanie a potom, že už končím šiesty, teda že už bola tehotná, tak reku, že nechaj tak, maj sa, ahoj a viac Ťa už ani nechcem vidieť, neukazuj sa mi na očiach. Potom mala ešte druhé dieťa a čo sa nedozviem ? Že ten jej božský sa už zrazu ženil s inou a rok už aj dieťa s ňou má, teda ďalšie, som aj tušil, veď už počas manželstva s tou pôvodnou chodil s tou súčasnou manželkou. A to pritom je to už jeho 3. manželstvo za celý život, a čo, teraz ako tá, čo som s ňou mal pôvodne len flirtovať, že tak zrazu hybaj sem, lebo sa mi nemá kto starať o deti, či ako ? ? Najprv má podvedieš a potom sa mám starať o deti, ktoré ani nie sú vôbec moje ? Snáď to už len Slovenky môžu byť v poslednom čase také naivné, tak si to dobre premyslite, neberte si len tak, že hocikoho, pekný, ale hlavná vec, že nezodpovední jak de. . . Veď to snáď už raz, ak podľa horoskopu napr. Váhy + Ryby, že sa spolu absolútne nehodíte, tak na čo s ním biť čo i len minútu ? Veď tie hádky budú vznikať aj naďalej, nechaj tak, hľadaj iného. No ja neviem, ak sa s tým tvojim nedohodneš, tak potom nič, nechaj tak, iné ako rozvod nepomôže, len to delenie majetku, zas dlžoby, súdne vysporiadanie o výživné, no na čo z blata do kaluže ? ?
Pozri sa, v rodine to mám zas tak. Strýko, teda brat mojej mamy si našiel tiež iba prvú, čo už mala dieťa (dcéru) s iným a len po 2 rokoch chodenia sa vzali, no, ale ona bola tiež taká naivná ako Ty, že si myslela, hej hej, že všetko OK, v poriadku, aj podľa horoskopu to tak sedelo, že spolu pasujú, hodia sa k sebe. A vzťah za tie roky ? Tak mali spolu ešte 2 spoločné deti, teda dokopy 3, keď rátam aj to jedno nevlastné, ale: keď zarobil menej peňazí, tak sa starať žena do toho ešte mohla, ale keď mal peňazí už viac, tak zrazu, že nestaraj sa, ale aj iné, napr. s upratovaní nepomáhal vôbec, len bordel robil a ona stále po ňom nie a nie sa dorobiť, už keď bola tehotná, tak ju vyháňal z izby, že ožratí z krčmy si potrebuje ľahnúť, nech vypadne z izby, proste taký arogant celý život ku nej. Ale ako paradox, o deti sa až vzorovo staral, vždy ich brával na výlet každý víkend, bývali v novo postavenom dome, tiež navarené či nakúpené bolo, o peniaze veľmi nebola núdza, tuším až do 30-tky im platil všetko, nevlastnej dcére platil svadbu, byt, ktorý potom prišla tiež kvôli bývalému, 2 autá je po rozvode kúpil, synovi platil auto + drahé školy, ďalšie dcére takisto školy + byt dokúpil. A výsledok s manželkou ? Po 25 rokoch nevydareného, teda konfliktného manželstva si nakoniec našiel inú, s ktorou sa spoznal ešte počas manželstva, kúpili si dom, tú bývalú nechal s rodinou bývať ešte v pôvodnom dome, aby mali kde bývať, teda boli usadený, ale jedná zaujímavosť je dosť zarážajúca ! ! Síce už má tu družku, ale ešte doteraz je aj po 7 rokoch stále v manželskom zväzku s bývalou, a to prosím pekne žijú celý čas odvtedy oddelene, o detí sa tiež naďalej stará, ako keby stále bývali s ním a to už bývajú pomaly aj samy poniektoré. Takže to sa tiež u nás len tak nediví, síce arogant, tak trochu aj alkoholik, nevydarené manželstvo celých 25 rokov len po 2 rokoch od spoznania sa, teda chodenia, ale aký gentleman, koľko času, nervov so svojho voľného času obetoval, aby sa rodina mala dobre, koľko krát riskoval život, aby zachránil rodinu pred zlým, takže aj také veci sa stávajú. Čo vieš, možno máš to šťastie a tiež to máš podobne ako môj prípad zo života, že manželstvo síce nevydarené, chlap tak trochu ako keby surovec-arogant, ale za to priebojný, snaživý, že nebudete si dokonale rozumieť, alebo nebude až na 100% taký, akoby si to od neho od začiatku očakávala, ale za to bude aspoň po tej fyzickej, finančnej stránke pre rodinu ideálny, spraví maximum ako len môže, takže čo vieš, zatiaľ ešte počkaj, ako sa to celé vyvinie, a keď ani po roku, dvoch to nebude ono, nezmení sa, tak iné nič ako rozvod, lebo ešte nemáš ani bývanie a prácu po materskej vyriešenú, ak teraz práve nepracuješ, a ešte sa dieťa ani nenarodilo, nie je na rodnom liste, takže ani súd pri rozvodovom konaní by ti nemusel schváliť ten príspevok od biologického otca na dieťa, zatiaľ s tým ešte nič nemôžeš robiť, najskôr až po narodení dieťaťa. Lepšie ako takto Ti poradiť ani neviem, maj sa krásne, ahoj . . .
On už je alkoholik a bude to iba horšie.Buď začne abstinovať,alebo sa rozveď.Nech si vyberie.Nenechaj sa obalamutiť.