mama nemá rada môjho priateľa

Príspevok v téme: mama nemá rada môjho priateľa
smutkoo

Dobrý deň, trápi ma už dlhú dobu jeden problém. Mám priateľa už 6 rokov, mám ho veľmi rada, rozumieme si a veľmi si ho cením, ako aj on mňa. Problém je, že moja mama s ním síce vychádza, ale dosť často predo mnou povie vety typu "Už sa s ním rozíď" alebo keď je u nás návšteva a podpichujú, že kedy bude svadba, tak mama často zahlási že sme ešte nenašli ženícha. Samozrejme, že to hovorí keď tam nie je, ale mala už aj také chvíľky, že to povedala pred ním a potom sa to snažila obrátiť na srandu. Rozumiem, že mama chce svoje dieťa chrániť a chce preň len to najlepšie, ale svojho priateľa poznám už 10 rokov, nie je to len hlúpa tínedžerská láska, kedy je človek zaslepený láskou k tomu druhému..Stretli ste sa už s niečím takým? Ďakujem Vám vopred za odpovede.

smutkoo

Ono to bolo tak, že mama s ním nebola spokojná už keď sme spolu začali chodiť. Otec s ním vychádza úplne v pohode, vždy sa majú o čom porozprávať, dokonca aj mama s ním vie v pohode pokecať. Akurát jej na ňom niečo vadí. Premýšľala som už aj nad tým, či si ma mama nepredstavuje ako samú seba keď bola mladá, že budem ako ona, lebo viem, že za "mládí" mala mama rada mužskú pozornosť (a tak je tomu aj doteraz) a vystriedala kopec frajerov. Nemôže to mať niečo dočinenia?

a_dr1a

Rozpravala si sa s mamou otvorene uprimne kludne, co jej na tvojom priatelovi vadi a prekaza? Nie kazdy rodic je ten "zly". Vacsinou rodic tuzi aby si to jeho decko naslo niekoho dobreho ak nie najlepsieho k sebe, aby jeho dieta bolo spokojne a stastne. Milovane. Keby si sa s mamou porozpravala otvorene priamo, mozno by si sa dozvedela co jej na tom tvojom konkretne prekaza. Ma viac skusenosti, odziteho a mozno ma lepsi odhad na ludi, nie je zaslepena laskou vasnou ako mozes byt napriklad ty. Mne by osobne vadilo, ze moje decko niekoho zna uz 10r, z toho 6r spolu chodia a nikam sa neposuvaju) Ja neznam tvoj ci jeho vek, len by bola skoda si vztah "prechodit"

alte schachtel

Tak potom by mali byt vasi spokojni, ze vidia dceru stastnu po boku vysnivaneho partnera a nie rypat a vyryvat a cakat rozchod. Stastie sa neda postavit na fyzickom vzhlade, na krase a dokonalosti. Keby si mala manekyna, nech by aj majstra fitnessaka, co maka 5 hodin denne vo fitku, ale namysleny by bol a nafukany, egoista a bezcitny, co by si len na tom zakladal, aby sa vsetky po nom obzerali, taky by ta len ponizoval, rozkazoval by ti a hladal by sprostu sliepku a sluzku, nebola by si s takym stastna. Iba tvoji rodicia by sa pysili, ze mas pekneho muza a ty by si si mohla od nestastia oci vyplakat, plus by mal vela moznosti na neveru, lebo lahke zeny by po nom isli a ponukali by sa mu do postele. Nie preto, ze by on vyhladaval prilezitost na neveru, by podviedol, ale by preto podviedol, lebo prilezitost by si ho sama nasla. Vela prilezitosti by si ho naslo. Este by ta niecim nakazil. Vzdy je lepsie mat priemerne vyzerajuceho muza, skromneho, ktory vie byt aj dobracisko a vie byt romanticky, staci mu jedna zena a tu lubi a urobi jej, co jej na ociach vidi a vie byt aj verny, nema prilezitosti na neveru. S takym je stastnejsia zena vo vztahu ako s narcisom. Ty to vies, ale tvoja mama to nevie.
Ty a tvoja mama nemate na muzov rovnaky vkus. Tvoju mamu pritahuju narcisticke typy muzov a teba skromnejsie.
Vztah s narcistom = nestastie pre zenu.
Vztah so skromnym romantickym dobraciskom = stastie pre zenu.

smutkoo

Nevyciciava ma z peňazí, ani si odo mňa nepožičiava, keď ideme von tak raz zaplatím ja, raz on.. Ešte spolu nežijeme ale peniaze sa snažíme riešiť tak, aby sa ani jeden necítil, že dáva viac, jednoducho aby to bolo vyrovnané. Býva v inej dedine, chodí za mnou autom, benzín si platí on a na oplátku ho ja napríklad pozvem niekam do podniku. Neviem, čo konkrétne sa mame na ňom nepáči, nie je žiadny model čo sa týka postavy, možno si ku mne predstavuje nejakého Krasoňa, ale ja som s ním spokojná, a myslím, že ak by som sa mala s ním rozísť, tak by to malo záležať na mne a na mojich prioritách.

alte schachtel

Stretla som sa s tym, aj ked nejednalo sa konkretne o moj pripad, ale islo o pripady inych zien, uz dospelych. V skratke uvediem, ze vzdy to bolo o tom, ze mlady pan rad vyciciaval dievcinu z penazi, poziciaval si od nej, ona na svoje meno aj uvery vyberala, dlhy si robila, len aby jemu mohla vsetko davat... no rodic sa snazil svoju dceru si chranit, tak jej len dohovaral a dohovaral... nikdy nepomohlo! Nerozisli sa. V jednom konkretnom pripade, o ktorom viem, vyciciavala zlatokopka chlapca z penazi, minul na nu cele uspory, dlhy navyberal... matka mu dohovarala, nepomohlo, drzal sa jej ako kliest.
Moj nazor: Cim viac rodic dietatu (uz dospelemu) dohovara v tejto veci, tym je dieta tvrdohlavejsie. Rodic by mal v takomto pripade stavit na lasku a benevolenciu, ukazat svojmu dospelemu dietatu, ze ho ma stale rad a ze je nanho spolahnutie, ale ked sa mu nepaci partner/patnerka dietata, nemal by to komentovat, radsej si zahryznut do jazyka a nepovedat jedine slovo na adresu partnera, ani pozitivne, ani negativne, len v kutiku duse dufat, ze sa rozide, ak je teda partner ozaj zlatokop. Cim viac rodic nuti decko do rozchodu, tym je mensia pravdepodobnost, ze sa rozide. Decko je dospele, treba ho nechat robit chyby a poucit sa z vlastnych chyb. Keby som bola rodic, nekomentujem.
Neviem, ci je tvoj partner zlatokop. Ci si od teba poziciava prachy, ci kvoli nemu vyberas uvery. Neviem, co maju rodicia tvoji proti nemu. Malo si toho napisala, co maju byt akoze tie jeho negativne stranky. Ja len pisem, co viem o pripadoch... vsetko boli partneri zlatokopi a partnerky zlatokopky, pred ktorymi rodicia varovali, ale varovanie nepadlo nikdy na urodnu podu, cim viac rodic varoval, tym viac sa decko drzalo nevhodneho partnera.