Ahojte je pravda že pri chudnúti by sa nemalo jesť červené mäso? Počula som to už pár krát... Pýtam sa pretoze chcem schudnúť ale nemôžem jest biele mäso iba červené...
Červené mäso
Ak nevieš aká si krvná skupina tak konzumuj mäso so zeleninou surovou, varenou, opekanou. Určite nekonzumuj mäso s cestovinami, chlebom alebo zemiakmi.
Niektoré červené mäso je dokonca pre niektorú krvnú skupinu veľmi prospešné, kvôli vysokému obsahu železa
(pre krvnú skupinu 0-lovecká).
Napríklad tí čo majú 0-ku, horšie emetabolizujú železo z vegetariánskej potravy ( podľa skúseností majú horšiu stráviteľnosť).
Podľa všetkého to súvisí z historickým vývojom jednotlivých krvných skupín, genetikou podľa komunít z dávnej minulosti, čo konzumovali.
Ja si osobne myslím, že sú dôležitejšie faktory ako je: kombinácia jedál, množstvo konzumovaného jedla v jednej porcii, prestávky medzi jedlami, nepiť 20min. pred a 45 min. po jedle, nejesť po mäse sladkosti, prísun minerálov pre nepatogenne trávenie, pitný režim pre dobrú detoxikáciu, v zime nekonzumovať citrusové ovocie lebo vnútorne ochladzuje organizmus a pod..
Ja si myslím, že je to vysoko individuálna téma aby sa to doviedlo k úplnej dokonalosti.Ale oplatí sa to, človek sa menej nadrie pri cvičení
a požadovaný efekt sa môže dostaviť skôr ako s cvičením.