Odísť od rodičov

Príspevok v téme: Odísť od rodičov
mcnm41

Chcem sa opýtať ako ste to mali vy? Ja mám 23 rokov a neznášam to doma u rodičov, neustále všetko obracajú proti mne a vyhrážajú sa a robia zo seba obete a stále hádky a ja už mám toho plné zuby... neznášam ich ako sa stále robia obete ako oni sa o ma musia starať a ako som nevďačný a neviem čo ... čo ani nie je pravda...

Ale problém je ten že som študent na vš. A ak chcem odísť tak by som musel ukončiť školu a nájsť prácu... ale mám len gympel takže by som si nič dobré nenašiel a zarobil by som maximálne tak 600-700 € v hrubom...

Dá sa z takých peňazí sám vyžiť v Bratislave? Nemám partnerku ani žiadnych kamarátov, takže by som musel vyžiť len z jedného príjmu. Je mi to jedno, hlavne aby som mal aspoň na prežitie. Keď tak by som si zobral ešte nejakú brigádu k hlavnej práci aby som si privyrobil trochu viac.

Dá sa takto prežiť? Mal to niekto podobne ako ja? Naozaj zvažujem, že ukončím školu a pôjdem preč od nich lebo už ma fakt štve ako si myslia že mi budú kontrolovať život lebo sa o mňa starajú.... nevydržím to už ďalšie 3 roky s nimi, zbláznim sa....

Ako dlho trvá než si nájdem nejaký byt na podnájom alebo nejakú ubytovňu. Mám už teraz začať hľadať? A dá sa z tých 500€ zaplatiť bývanie, jedlo, energie atď. ??

dukatovabuchta

z 500 vyzijes,... ja som zarabala menej a dokazala som utiahnut sama byt, hypoteku... ! a zostalo mi do 100€ na mesiac na stravu...
len treba rozmyslat ked ides do obchodu co kupiš, zobrat si len 10€ a ist na nakup - cestoviny, ryza, zelenina... navaris si na 3 dni, v pohod.e..

otazka znie na čo??!!! ked maš moznost, ze BA je blizko hranic a mozes ist robit do AT za ine peniaze...

ameliawolf

prečo v BA???? ved prekroč hranice, do AT do daleko nemáš a hladaj prácu s ubytovaním, alebo do DE,.. pre chlapov je roboty dosť, je na výber...

Jeivi3kksneoe3

Mám to dosť podobne ako ty. Síce mam len gympel a na VŠ nechodím ale mam prácu z domu a mesačne tak 1500 az 2000 v čistom(21 rokov)
Problém je v tom že som mal ísť bývať s ex ale rozišli sme sa(ja starostlivý a makal som od 16 na svojom biznise a ona len pila) a tak som ostal u rodičov lebo som nechcel byť sám. Ale už mi to tu lezie na nervy stale sa len sťažujú a to im pomáham aj prispievam na domácnosť. Tiež uvažujem nad odchodom čím skôr tým lepšie.
A nie z 500 nevyzijes a určite nie sám

Odidenec

liara - naco mu je uver? Chlapec potrebuje odist a par rokov si vychutnavat slobodu, nic neriesit. Aj tak este nevie, ci tu ostane alebo pojde do sveta. Nech sa neviaze na nic. Ale asi nema odvahu, ja som sa nikoho nepytal. ja som siel hned po mature ako 19-rocny. Prislo mi okrem ineho aj blbe sediet doma rodicom na krku, ked som dospely a mozem sa zivit sam.

liara

A smiem vedieť, kde bývaš? Vieš, 500€ je dosť málo a je otázne, či by ti nejaký úver aj dali. Teraz sa to má ešte aj sprísňovať:-(

Odidelec

No ja som tiez odisiel z takych dovodov ako ty. Izba v byte s ostatnymi na zaciatok staci - 200,- eur mesacne. Mobil 20 eur, jedlo - obed 3,50 a nejake rohliky, natierky, sunka tak za 2,50 - cize jedlo na den 6,- eur. Elektricenka 27,- eur. Cize mesacne vydavky su 430,- eur a tych 170,- co mi ostane, tak nejake to kino a pivko, nejake oblecenie, ale 100,- dokazem usetrit a v lete sa da za to Chorvatsko v pohode. Da sa celkom spokojne zit za to ak si sam a ten klud a ze sa do teba nik nestara je na nezaplatenie.