Klamanie rodičom

Príspevok v téme: Klamanie rodičom
Pomoztepls

Ahojte, predom chcem napísať, že si uvedujem, že to nie je správne a prosím skôr o pomoc ako o "poučky" čitajucich matiek, k?
Mám 16 a moji rodičia ma nechcú nikde púšťať. Vonku môžem byť max na 2-3 hodiny a aj s tým, že mi stále volajú. Nikdy som nebola von dlhšie ako do 10. Neviem prečo mi to zakazujú, keďže nepijem, nefajčím, s chlapcami sa nestretávam apod pri tom moje sestry v mojom veku mali väčšiu voľnosť. Nechcú ma púšťať ani spať ku kamarátkam alebo na stanovačku. A popravde celé týždne sa len hadame a už nezvladam byť doma. Preto som si na tento víkend vymyslela, že idem na školský výlet, napísala a vytlačila som si ten taký papier, čo vždy dostanete v škole o informovaní výletu. A prešlo mi to, rodičia mi dali ešte aj peniaze. No teraz mám výčitky a cítim sa hrozne, že im takto klamem a ešte ich aj "okrádam" ale ja už neviem čo mám robiť. Čo by ste robili vy? (Okrem toho, že sa mám s nimi o mojich "potrebách" porozprávať a že im mám vysvetlit, že mi skutočne môžu dôverovať, lebo toto som už skúšala niekoľko krát a nič)

Meridian

Milý rodičia.Nespochybňujem váš úsudok a ani sa nechcem pliesť do vašej výchovy.Sám som pred pár rokmi čelil podobnej dileme či pustiť alebo nepustiť dieťa niekde mimo domova .Vychoval som dve dcéry dnes sú už dospelé.Tá mladšia mala len pred tromi rokmi asi toľko čo teraz vaša takže doba je zlá tunak neplatí.Z manželkou sme vždy boli chvala bohu dvaja na tak závažné rozhodnutia.Mladému človeku jednoducho treba prejaviť dôveru a nechať sa postarať o seba a ukázať že mu veríme (pokiaľ nesklamal)Veľmi lahko samôže stať ,že pri prílišnom zakazovaní sa vám odtrhne z reťaze a potom už ťažko budete hľadať dáky kompromys.Kompromys v tomto prípade môže znamenať pravidlá na ktorých sa dohodnete ozývať sa v pravidelných intervaloch plus podmienky za akých okolností pojde niekde.Musíte vedieť samozrejme kde komu do kedy a ským.Porušenie niektorých dohodnutých pravidiel samozrejme ruší dohodu .

Meridian

V prvomrade poznáme len tvoju verziu problému.Pri výchove detí sú rodičia často presvedčený ,že to ako pristupujú k výchove oni je najsprávnejšie.Univerzálny návod však na to nejestvuje,lebo čo je dobré pre jedného neplatí na druhého .V prvomrade výchova by mala byť jednotná -čiže otec aj mamina by mali byť za jedno.Ľahké to nemajú to zistíš a myslím že do určitej miery aj chápeš.Ja viem len za seba povedať ako som to riešil ja na mieste tvojich rodičov čiže poradiť by som vedel skôr im.To čo chystáš ty môže mať rôzne scenáre.Rozhodnúť sa musíš sama.

Lucianna161

Na jednej strane máš 16, takže tomu rozumiem, mňa rodičia nepúšťali nikam do 20 rokov, ešte aj teraz im vadil, keď chcem niekam ísť, no ak ti to tak prekáža, porozprávaj sa s nimi, že máš pocit, akoby ťa obmedzovali .. Možno sa o teba boja, každopádne rozhovorom by si nikomu neublížila, aspoň im nebudes klamať a neprídu zbytočné výčitky .. nie je to zrovna správne konanie, ale rozumiem, že si si chcela niekam vyraziť, no klamaním nič nevyriešiš, ak ti na to prídu, stratia v tebe úplne dôveru.. Buď rada, že sa starajú, lebo jedného dňa ťa na úzkych držať nebudú, nechajú to na tebe a možno ti to bude aj ľúto .. držím palce ;)