Ako prestať klamať

Príspevok v téme: Ako prestať klamať
Klamarka

Ahojte. Mám problém, s ktorým si sama neviem dať rady už dlhé týždne. Vždy som mala veľmi bujnú fantáziu, písala som romány atď. Ale pred nejakou dobou som s tým nadobro sekla a začala som si v hlave vymýšľať rôzne scenáre (to poznáme asi všetci). Ale jedného dňa som si začala vymýšľať o sebe, o svojom živote apod a takto som klamala svojim priateľom. Zašlo to až do takých extrémov, že som mala premyslené všetky detaily a vždy všetko zariadené tak, aby to čo hovorím bolo podložené dôkazmi. Začala som v podstate žiť vymyslený život. Často sa prichytim že už klamem aj samu seba. Potrebujem s tým pomôcť lebo uvedomujem si že to nie je normálne a chcem s tym seknuť a už nikdy viac s tým nezačať, lebo ma to začína ničiť. Nie ten "život",ale pocit ako sa k nim neférovo správam.

Kefir

ja si myslim ze to je normalne, ak si tak smutna a sklamana zo svojho skutocneho zivota je prirodzene, ze tuzis po lepsom

Tomas12345

Musíš si uvedomit ze platí porekadlo : lož ma krátke nohy. Na každú lož sa skor ci neskor príde, takže aký zmysel ma klamat?

ped

Ono to je tak, že keď sa tým budeš neustále zaoberať, tak to tak skoro neprestane. A čo sa týka tej bujnej fantázie, tak asi by bolo dobré, keby si napísala nejaké science fiction, ale nepi popri tom, lebo dopadnúť tak, že musíš nosiť prilbu na hlave, lebo si myslíš, že si netopier, je už vážne prehnané. Neviem, čo nasleduje po fáze "Netopier"? Asi fáza svätojánska muška - ha, ha.