Popletený?

Príspevok v téme: Popletený?
JaneWayne

Dobrý deň.
Mám takú zrejme nevšednú otázku.
Môj priateľ má 27 rokov a trápi ma jedna vec.
Všimla som si, že je nazvime to..popletený. Často sa stáva, že napríklad chce povedať, že je nie je flegmatik a povie, že je splachovací typ, pričom ho prekvapí, že význam slova je iný, ako si myslel. Neviem, či je zreteľné, čo chcem povedať, len ma trápi, či to môže byť spôsobené aj nejakou poruchou, nakoľko sme si aj obaja spolu všimli, že aj keď si niečo vysvetlíme, on si to za pár hodín, niekedy minút nepamätá a zabúda, ako keby bol nepozorný. Občas sa stáva, že sa kvôli tomu aj pohádame, lebo je mi nepríjemné, vysvetľovať mu pre mňa základné pojmy. Je to veľmi dobrý človek, ktorý si už v živote prešiel všeličím..Bola som pred ním s mužom, ktorý si o sebe dosť myslel, bol celkovo sčítaný, preto sa občas stáva, že sa vieme pochytiť kvôli takým blbostiam ako je význam nejakého slova a podobne. Zrejme je to tým, že toto je skôr obyčajný chalan, ktorý má stredoškolské vzdelanie a okolnosti ho prinútili hneď po škole pracovať. Je to introvert a nie je veľmi ukecaný,nechcem však, aby nám tento problém komplikoval vzťah.

JaneWayne

Ahoj GOING, myslíš, že by na to mohli mať dopad aj bolestivé udalosti v rodine? alebo čo to môže spôsobovať a dá sa s tým niečo robiť?

drogy určite nie, je to slušný chalan. v mladosti možno experimentoval s marihuanou, ale v malom množstve, asi ako väčšina chalanov a určite to už nerobí, dokonca to odsudzuje, ani len nefajčí

GOING

Myslím si že môže mať poruchu s pamäťou a možno tiež s prevodom medzi pamäťou a verbálnym prejavom.
Môže to byť chorobný stav, preto nebojuj s nim
za malichernosti.