Mám depresiu?

Príspevok v téme: Mám depresiu?
Iveta8458

Ahojte...keď som bola malá nemala som to ľahké ( otec alkoholik, v škole ma šikanovali) ale veľa ludí si podobnými vecami prešlo... Veľa krát som mala obdobie keď som myslela iba na to ako strašne sa chcem zabiť. Momentálne mám 23. Študujem na vysokej a mám nejaké zlé obdobie. Musím sa donútiť aby som vôbec niečo spravila. Keď nemusím ísť do práce celý deň len ležím a nič nerobím. Musím sa donútiť ísť si spraviť jesť. Nikomu sa mi nechce odpisovať ani písať. Stále myslím iba na to ako strašne nenávidím seba za to, že som lenivá za to že nič nespravím a ako strašne nenávidím svoj život. Ako veľmi chcem aby skončil.Neustále plačem. Toto trvá už niekoľko mesiacov a asi sa to len zhoršuje. Neverím že by som si niekedy ublížila alebo niečo si spravila. Ale neviem čo mám robiť. Mám ísť k psychiatrovi? mal to niekto podobne a prešlo mu to? Neviem čo mám robiť. Najradšej by som nešla ku žiadnemu lekárovi

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Jojo56

Dobrý deň potrebujem radu neviem či mám navštíviť psychiatra zistili mi tetaniu pred 3mesiacmi a odvtedy sa mi život rúca stále sa pozorujem všetko má bolí strašne premišlam mám úzkostné stavi neviem sa tešiť som stále smutní aj doma to mám ťažké mám manželku ktorá má nepodporuje tím to je horšie tak vás poprosím o radu čo mám spraviť ďakujem

trunchelicka

treba sa vediet sem tam odreagovat a potom by si nemala take depresie ako mas..na vsetko je liek, len to treba chciet

Tomas12345

Problem je to ze nemas nejaky konícek ktory by si vykonavala pocas toho ked mas veľa času. Nájdi si nieco co ta bude bavit, a tomu sa venuj pocas svojho volneho casu.

Anonym_93436

Iveta8458 - Hlavne prosím nechoď k psychiatrovi ale radšej k psychológovi .. medzi nimi je rozdiel, psychológ ti pomáha a psychiater ťa len nadopuje liekmi. Tak isto treba naraziť na dobrého psychológa, takže ak ti prvý nesadne nebuď smutná a skús iného. Toť len rady keby si sa rozhodla niekam ísť.

Inakšie áno, vyzerá to na depresiu. Pozri, budem k tebe úprimný. Nemôžeš za to že si si prešla tým peklom v minulosti a nemôžeš ani za to že máš depresiu .. ta vie skoliť aj veľmi psychicky silných ľudí.
Čo robiť? .. Depresia ma často základ v niečom v minulosti tak už ako spomínaš šikana, otec alkoholik atď. .. toto je treba spracovať a vyriešiť tak minulosť. Spracuješ minulosť a tak aj zničíš základ pre depresiu. Nieje to ľahké .. nebude to len tak zo dňa na deň .. možno hej, kto vie ale inakšie to môže trvať istú dobu no je dôležité začať .. to je najťažšie. Ako spracuješ minulosť? .. Noo za toto sa zase strhne masívny pochod búrlivého davu proti mne ale tak najľahšie spracovanie minulosti tkvie cez odpustenie. Poviem príklad na sebe.
Bol som šikanovaný celú základnú školu a na konci tej základky som tým ľuďom jednoducho odpustil .. prečo? .. Pretože som im porozumel, dôvod prečo to robili atď. Nieje to podstatné ale tomu odpusteniu to pomohlo. Odpustenie neznamená že hneď budeš zase za dobre s tými ľuďmi ktorí ti ublížili .. odpúšťame ale nezabúdame ... odpustenie znamená že vypustíš zo seba tu ľútosť, nenávisť, hnev, ten pocit nespravodlivosti .. otázky prečo ja? ... Pretože práve tieto pocity sú len kameňom na srdci .. nesmeruje to nikam, ničomu nepomôžu a kvôli nim len v živote stagnuješ .. aj cez to že myseľ kričí neodpúšťaj tak počúvni srdce. Viem, ľahko sa to hovorí ale ľahko sa to hovoriť bude vždy. No hlavne .. odpusť sama sebe, aj to je veľmi dôležité. Je to ťažké, áno, lenže krutá pravda je že práve tie ťažké veci nás často posunú najďalej.
Nebuď na seba nahnevaná že jednoducho nevládzeš, Maj sa rada taká aká si a prijmi to .. keď prijmeš určitú situáciu v ktorej sa nachádzaš v živote tak vtedy to môže smerovať len k lepšiemu lebo na tom začneš pracovať a zlepšovať to.
Tož tak, nejde ani o lenivosť ale keď si psychicky unavená tak aj fyzické telo trpí. Tiež som teraz zdevastovaný a len by som ležal, je to normálne.
Holt, držím ti palce a prajem hodne šťastia aby sa ti darilo. Verím že to zvládneš.

Zdravko654

Skus toto - predstav si seba ako svoju miniaturu, ktora sedi v pohodli a teple niekde uprostred hrudnika a je ti strasne fajn, no a packami a gombikmi ovladas velke telo v ktorom si. Chapes - tu namahu vykonava to telo, nie ty, tebe je dobre tam kde si. Ja som to zacal pouzivat este v detstve, ked vonku bola zima a fukalo a ja som musel ist do skoly a zrazu mi toto napadlo, ze to nie je zima mne, ale tomu telu a uz som bol vnutri v teple a telo si kracalo po vonku. Ja to pouzivam dodnes, ked mam ist urobit nieco, co sa mi nechce a velmi mi to funguje.

GOING

Poteším ťa, žiadne zlo netrvá večne.
Ja si myslím, že tábletky na psychiku netreba užívať.
Možno max. endorfíny šťastia/radosti HT-5. Kúpiš cez internet.

Ty máš zdravú pečeň ? Alebo mysliš si že áno ?
To môže súvisieť s tvojim správaním.
Hnev ovláda činnosť pečene a pečeň ovláda hnev.

Nekonzumuješ veľa cukru, resp. sládké vody?
Pytam sa kvôli metabolizmu mozgu.

ped

Na posilnenie vôle ja používam po x-tom testovaní Hedonín (jednu pred spaním), len ho nesmieš kombinovať s alkoholom, lebo potom si budeš o sebe myslieť, že si netopier alebo niečo iné (však preto mám na hlave cyklistickú prilbu):-) Ale nie, už nepijem. Na svadbe som musel. Ospravedlňujem sa za svoje správanie.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.