Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pokazená pálenka ?

Príspevok v téme: Pokazená pálenka ?
NieSomRobot

Ahojte . Myslite ze sa moze pokazit alkohol ? Jedna sa konkretne o palenku z jablk ktora bola palená v legalnej palenici . Po dovezeni si ju domov som ju rozlial do teoch sklenenych 5L nadob . Boli dokladne niekolko krat preplachnute jarovou hrorucou vodou . Dnes som sa isiel na to paleno pozriet a plavaju v nom zelene chumace

NieSomRobot

Fotka je prilis velka nejde mi sem vlozit . Keby si mi tu zverejnil email ak ti to neprekaza poslal by som ti ju

mate59

Možno fľaše neboli dokonale umyté a lieh tam niečo uvoľnil.Neviem síce,ako tie chuchvalce vyzerali,ale plieseň tam nemohla v nijakom prípade vzniknúť.Tie dosky sa používajú do filtračného zariadenia na filtrovanie vína,piva,filtruje sa pod tlakom čerpadlom,ale dá sa prefiltrovať aj tzv samospádom,čo trvá dlhšie,ale to je o inom.Ak je to legálna pálenka 52 z pálenice,nemal by som najmenšiu obavu z konzumácie.Nepíšeš,či je to vínovica,slivovica,kalvádos....pri ochutnaní by v chuti,vôni nemal byť cítiť žiadny iný tón,pachuť,príchuť po inej cudzorodej látke.Myslím, že je pálenka ok.

NieSomRobot

Kupil som take filtrasne dosky hobrafil s10 alebo take nieco . No cez to mi to neslo ledze je to do pristroja predpokladam ze to treba pod tlakom . Tak som to prefiltroval cez platno aj niekolko krát .. paleno ostalo pekne ciste . No stale mi ostava otázka co to v nom bolo ? Myslite ze je vhodne na konzumaciu ? Mozu nejake mikroorganizmi alebo plesne a podobne proste hoc co organickeho prezit v 52% alkohole ?
Boli to 5 litrove sklenene nadoby od vina . Mohlo sa stat ze proste ani dokladnym umyvanim sa neumilo uplne a ostalo nieco na stenach nalepene a povolilo to az casom v tom alkohole .. inak neviem co by to mohlo byt ..

mate59

pálenka sa nemôže pokaziť.Ak sa zriedi napr. tvrdou vodou,môže sa utvoriť mliečny zákal, kt. neskôr sa usadí na dne vo forme vyzrážaného CaCO3.Prečo ale zelená farba,neviem,skus to prefiltrovat cez filtračný papier,alebo husté plátno alebo vatu.