Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Výpoveď hned v prvý deň

Príspevok v téme: Výpoveď hned v prvý deň
Liliaaaaaa

Dobrý deň.
Dneska som mala nastúpiť do novej práce. Nebudem písať kde presne. Jednoducho mala som aj zmluvu len som ju mala ísť odovzdať na úrad práce. Totiž ja som bola evidovaná na úrade 3 mesiace.
Keď som tam bola myslela som si že je všetko v poriadku. Pani ma vypisala z evidencie . Potom som pani povedala že mám tu ešte túto jednu zmluvu zaniesť jednému pánovi.
A nastal problem.
Tento pán mi povedal ako dlho som pracovala predtým. Ja som povedala že 3 roky v jednej spoločnosti. Oznámil mi že nemôžem nastúpiť na danú prácu, pretože táto ponuka je cez nejaký projekt a že nespĺňam podmienky.
Na tento projekt môžu nastúpiť taký ktorý pracovali 2-3mesiace jednoducho krátko.

Ja som netušila že sa jedná o nejaký projekt. Nebolo to napísané v zmluve, nikde ani oni mi nepovedali že je to cez projekt.

Nahnevalo ma to preplakala som cely deň bola som rada že som našla prácu a zrazu kvôli hlupim zákonom nemôžem nastúpiť . To kde sme? Niekde chcú aby človek mal prax a keď ju má tak aj tak ho nezamestnaju lebo bol dlho zamestnaný.

slnečnica 17

@janulkark
Takže k tomu vášmu komentáru ja som bola tiež na tých projektov a som ich úspešne ukoncila. Pravdu povediac ten projekt mi nedal nič mám len pocit že oni potrebujú mať len papiere že niečo robia....takže s tým to vôbec nesúvisí

janulkark

Ale ked ta cez urad prace zaraduju do nejakeho projektu podpisujes papiere a vies o tom ako je to mozne? Napriklad znama je v tom projekte pre mladych ja som bola tiez no uz pracujem. Tiez mi dali papiere ktore som si musela precitat a podpisat bol to konkretne projekt bud aktivny a zamestnaj sa. Potom je tusim este pre 50tnikov nieco .

zdradca

Nic nove na Slovensku. Manzelke sa stalo to iste.
1. Potrebuju niekoho co je kratko na UP aby ho mohli zamestnat na dohodu. T.j. prides kedy ta potrebujeme,a zarobis,noooooo skoro nic.
Odvody plati za teba UP.
2. Tym ze si bola dlchsie zamestnana vedia ze ty by si taku pracu nevzala,respektive za tu mzdu. Je to oj..b na uchadzacov o zamestnanie.
3. Automaticky ta vyradia s UP a staraj sa.
Aj takto nenpadne sa da riesit znizovanie nezamestnanosti. Zaklad su statistiky.
Moju manzelku poslali s UP na iste pracovne miesto. Prisla tam a majitelka firmy ju odbila ze na co tam prisla. Ked povedala ze ju poslali s UP na danu pracovnu poziciu.tak jej ponukla robotu co vobec nebola s ponukanou ani pol percenta totozna. Ked povedala manzelka ze ona to robit nebude. Tak ju ta pani odbila ze ok je to jej vec a zavolala na UP ze uchadzacka o zamestnanie pracovnu ponuku odmietla. Na co ju hned vyradili s UP. Ked sme potom tu pani podnikatelku stretli v meste a chceli vediet preco tak ludi odbija. Vraj v meste je viac takych firiem ci podnikatelov,co maju nejake dohody s UP. Ty vytvoria fiktivne pracovne miesto, novopred vedia ze zaujemcovia co sa budu zaujimat budu odmietnuty. Staci sa k nim spravat arogantne povysenecky. A ked som sa Ja tej pani opytal,ze ci vie ze tym nici ludom zivot. Odpovedala ze to neni jej problem, a odisla.
Stat ma rozne cesticky ako znizovat nezamestnanost,a co s tymi ludmi bude to ho nezaujima. Potom sme pochodili par firiem a robotu si nasla. Hoc menej platenu no potrebuje byt zamestnana , lebo doma vraj zosalie s nudy.