Dobry den, chcem sa spytat v pravo dole mam zaplombovany zub v strede zuba.Len zvrchu je plomba uz trochu znicena a je len od polovice zuba dole.A uz dlhsie pocitujem ked zakusnem tym zubom do jedla vtedy ma to zaboli inak neboli vobec len ked zakusnem.Takisto sem tam mi pri tom koreny na jasne vznikne take ako hnis, nieje to velke ale ide z toho taka biela tekutina.Zajtra idem samozrejme zubarovi.V com spociva moj problem?Dakujem.
Rada so zubom
no tak predstavte si že som študent zubného lekárstva a autorka temy to popisala celkom slušne :) podľa popisu to vyzerá že zub je devitalizovany s tvorbou hnisu okolo hrotu koreňa zuba (dg: parodontitis apicalis acuta so sliznicnou fistulou)
bohuzial keď je to už v takejto fáze že vám voľne vyteká hnis bude treba prečistiť koreňové kanáliky zaplniť dočasnou vložkou neskôr definitívnou a podľa RTG ak tam bude pri korení veľký nález tak je treba ďasno narezať a zaviesť tam dren aby hnis odtekal, zvážiť či dať aj ATB
Ak čakáš, že ti tu niekto napíše celú diagnózu a postup liečby, tak to si na veľkom omyle. Okrem toho, že tu zrejme nie je žiaden zubný lekár, tak na základe tvojho opisu (alebo akéhokoľvek opisu) sa ťažko stanovujú diagnózy.
?