OCD a práca

Príspevok v téme: OCD a práca
OCD_Hanka

Dobrý deň.
Mám diagnostikovanú OCD a mám problém s manuálnou prácou. Som perfekcionistka, preto robím všetko pomaly a zamestnávateľom sa to nepáči. Lenže ja jednoducho neviem robotu odfláknuť. Nemôžem za to, je to nutkanie.
Taktiež sa vždy stresujem, kvôli nutkavým myšlienkam, či som zamkla dvere na aute, dome, či som vypla sporák, atd. Aj preto sa neviem sústrediť na prácu. Čo sa týka manuálnej práce, som absolútne neschopná.
Nemám vzdelanie na to, aby som robila prácu, ktorá nie je manuálna.

Neviem, ako si zarobím na živobytie, keď mi OCD bráni, normálne vykonávať prácu.

Tomas12345

Ak máš obavy ci si vypla sporak tak si po
a) kúp taký sporak ktorý sa automaticky po par hodinach vypne
b) zapisuj si na papier ci si sporak vypla
c) Poprípade si to aj nahraj na mobil ze je sporak vypnuty

A co sa práce týka, asi si budes musiet najst skor prácu ktora je orientovana skor na kvantitu nez na kvalitu. Napríklad práca pri pokladni. Tam sa moc nedá spekulovat o kvalite, tam len blokujes tovar, a kazdy blokuje tovar rovnako, nedá sa tam blokovat tovar kvalitnejsie, alebo precíznejšie.

Jax

Sprav z toho prednost. Povedz zamestnavatelom, ze si perfekcionistka ktora nevie veci odflaknut, vsetko sto krat kontrolujes a hladas pracu, kde sa mozes realizovat. Dnes je roboty dost a nieco vhodne isto najdes.