HOLUBY NA BALKÓNE

Príspevok v téme: HOLUBY NA BALKÓNE
Linda_a56

Ahojte, prosím vás poraďte mi ako sa mám zbaviť týchto otravných vtákov, sú úplne nebojácne a sú schopné si sadnúť 10 cm odo mňa keď sedím na balkóne, bývam na najvyššom poschodí a mám pocit, že majú na streche hniezdo, stále mi špinia na balkón, nestačím to umývať a navyše viem, že prenášajú veľké množstvo ochorení, tak mám pred tým aj strach, potrebujem naozaj účinný spôsob, lebo už fakt neviem čo s nimi, cdcka nezaberajú. Ďakujem

Majkrakova

Irenka, asi si blbá. Postrek na stenu, ak máš pleseň je niečo iné, teda keď dáš Savo proti plesniam, lebo tam je za cieľ zničiť tie baktérie zo steny a keď sa to vyparuje po miestnosti, teda sa nedá dýchať, tak predsa otvoríš okno a odparí sa do von do ovzdušia a potom máš v miestnosti čistý vzduch, takisto ak sa hnojí na poli, ty si hovorila, že sa to tiež vyparí do ovzdušia, no veď áno, potom je smrad na celé okolie a často aj do niekoľkých km, záleží koľko hektárov územia sa pohnojí, aké množstvo, taký široký smrad bude vznikať, takže buď si skorá alebo si sa vyrýpala sama so sebou, lebo povedala si to, čo som už spomenula ako princíp na začiatku, že sa to vyparí do ovzdušia a účinok už nebude až taký efektný. A s tými tvojimi holubmi, že sprej sa odparí do ovzdušia a svojím smradom bude odháňať holuby. No nebude, lebo oni tam nemusia chodiť každú chvíľu, keď už sa to odparí, tak to nebude cítiť, a môžu prísť znova, teda ak si už zvykli k tebe chodiť, takže každú chvíľu to postrekovať, aby tam bol vkuse smrad a prestali tam chodiť, tak to sa nedoplatíš na tie tvoje spreje, lebo tam sa to odparuje rýchlo do okolia a v miestnosti napr. sprej na hmyz, aby podochli, tak tam sa ten pach bude udržovať dlhšie, lebo miestnosť je uzavretá - priestorom vyhranená, takže aj účinok bude asi logicky silnejší, že ? A odstraňovať holuby sprejom to nie je to isté ako sprej na hmyz alebo prášok na mravce, lebo ako hovorím, ak máš v miestnosti napr. muchy, tak nastriekaš po nich a do pár minút sú na zemi alebo ak Ti po balkóne lezie skupinka mravcom aspoň okolo 50, záleží odkiaľ sa vlastne zobrali, teda priliezli ku tebe, tak posypeš práškom a do pár minút zdochnú, teda sa ich zbavíš aj hneď, ale holuby nemôžeš zabíjať alebo že ten sprej ich zabije tak ako hmyz či lietajúci alebo lezúci, lebo to slúži len na dočasné zbavenie sa problému, že obmedzíš ich výskyt na tvojom balkóne a aj ten sprej nemá neviem aký dlhý účinok. Takže poprosím Ťa, nepoučuj s tými tvojimi múdrymi rečami, že Ty na rozdiel odo mňa nemusíš rozmýšľať, keď si absolútne ani len nepochopila podstatu celej veci, princíp, že čo som asi mala na mysli ! ! ! A keď Ti tie holuby vadia, tak si kúp pušku a odstreľuj ich, ak sa ich chceš definitívne raz a navždy zbaviť !

Iren1

Tak reagujem ohľadom toho ako ja som sa zbavila holubov.
Kúpila som ten sprej - prírodna bariera proti holubom.
Nastriekala som na zábradlie balkonu kde prilietavali holuby vždy v páre. Tento sprej priľnul na zábradlie / asi mastný, neviem neskúšala som. Postrek som opakovala tri dni po sebe a aj po daždi, nakolko dážď ho zmyl . Po štvrtom dni mi prestali sadať - prilietať na balkon.Milá Irenka nemusí rozmýšľať, ale milá Majkrakova áno, lebo prečo sa robí postrek na zemiaky aj plieseň, keď sa to rozšíri do ovzdušia?

Majkrakova

Áno, máš pravdu, aj my to máme na najvyššom poschodí s tým problém, lebo tiež bývam až na 13. - stke, tie chrómové odrážajúce predmety tiež nezaberajú, spreje asi tiež nie, keď všetko sa automaticky ihneď rozšíri do ovzdušia, tak múdra Irenka rozmýšľaj, že ? Ale ak mám poradiť, tak možno akési zvukové ultra žiarenie niečo ako na kuny, hlodavce, alebo iné predátory v podobe živočíchov by tomuto problému aspoň ako tak pomohli zamedziť, vyšší výskyt istého hmyzu by to tiež mohol zmeniť k lepšiemu, ale tak ako všetko okrem svojich výhod má naopak aj nevýhody, tak niektoré riešenia môžu veci naopak ešte viac zhoršiť, ako by mali len zlepšiť. Ja neviem, ak predsa vôbec nič nepomáha, zrob to ako môj kámoš Jóžo v Malackách, tiež mu nedali pokoj, a vyriešil to úplne po svojom, keď šiel na záchod, tak namiesto tlačenia hovien do misy si dal pod zadok svoju ruku, na ňu kúsok toaletného papierníka a poriadne to natlačil, teda naložil na ruku, tlak tlačenia lajen bol obrovský asi 1500 MPa, nechci vedieť, nechci vedieť aký veľký a keď to mal na ruke, tak ihneď s osratým zadkom utekal na balkón, obtrel tie škaredé holúby, jeden bol dokonca holub domáci, čo má podľa rasy bielu farbu a keď boli obtreté, tak potom z domáceho sa stal akýsi nový druh hnedý a tak smrdeli, že každému, komu sadli okolo na balkón, tak ich okamžite vyháňal, lebo tak smrdeli od lajnoch, že sa to ani okolo bytovky vôbec dýchať nedalo, a odvtedy už ani jednému na balón nesadnú, lebo si časom zvykli na inú lokalitu, čiže teraz zas sadajú niekomu inému na balón a robia ten smrad od Jóža. Tak aspoň kvôli šíreniu smradu sa teraz budú dosť rýchlo premiestňovať z jedného miesta na druhé. Len najhoršie, že Jóžovi teraz namiesto holubov paskudov nasadali zas mäsiarky do kvetináčov, lebo tie kilogramové hovniská akosi nechcel znova prenášať do záchoda, ani by to kvôli rýchlo sa šíriacemu smradu nestihol, tak ich zabudol v kvetináčoch a namiesto holubých lajen má za oblátku tie svoje na plafóne čo mu tie mäsiarky nanosia do kuchyne, nehovoriac o komplet osratej mucholapke, lebo lepia sa jedná za druhov ako voš :-) :-) :-)