Neviem, čo mám v tomto živote robiť

Príspevok v téme: Neviem, čo mám v tomto živote robiť
zaslepena

Dobrý večer.
Mám 20 rokov a úplnú nechuť do života. Nemám priateľov, koníčky, v ničom nie som zručná (skôr úplne ľavá), žiadna práca ma nebaví, žijem nudný život. Nemám vysokú školu, takže tie práce nie sú bohviečo. Zarábam málo. Ani ísť na dovolenku, niekde mimo Slovenska, si nemôžem dovoliť. Žijem od výplaty, do výplaty.

Mám sen bývať v Amerike, no v mojom prípade sa to nedá. Sú veľmi prísne imigračné zákony.
Práve vďaka nesplniteľnému snu, ma nič nebaví.
Neviem, čo chcem v živote robiť, neviem, kam inde ísť, nič ma nenapĺňa. Keď si predstavím, že mám žiť život, v ktorom budem v práci tvrdo makať a domov budem chodiť unavená, je mi do plaču. Nič ma nedokáže urobiť šťastnou.
Deti mať nechcem, bolo by mi ešte horšie. Už ma to vštko doháňa do šialenstva. Absolútne sa v budúcnosti nevidím. Tento svet vnímam úplne čierno.

Keď sa pozriem na tých Amerických hercov, aký majú šťastný život, robia to, čo milujú, robia to s radosťou, vášňou a pri tej práci sa aj zabávajú, majú veľa peňazí a môžu si dovoliť, čo chcú, môžu ísť, kam chcú, nepoznajú nudu. Takýto život by som chcela žiť. Nie môj terajší.

Načo tu som ? Čo je mojím poslaním ?
Niekde som čítala niečo také, že: Každý sa rodí z nejakého dôvodu.
No u mňa to tak nevyzerá.

Kamo123

A teba nebaví absolútne nič? Kresliť nevadí, že nevieš, hlavne aby si to mala rada skúsenosti prídu časom! Turistika, nakupovanie, pomáhanie druhým, technika, gaming, hudba, stolárstvo, ručné práce, blogy, fb stránky, umenie... možností je veľmi veľa ale ty musíš vedieť čo ťa baví.
Venovať sa tomu, zdokonalovať sa a postupom času by si mohla začať na tom aj zarábať.
Len netreba očakávať, že všetko príde okamžite. Aj mne trvalo cca 3 roky kým sa mi rozbehol biznis je to hop alebo trop. Začiatky boli slabšie ale robil som to s nadšením a zákazníci sa vracajú lebo vedia, že som neni len tuctový zamestnanec. Čím ojedinelší koníček budeš mať tým lepšie z pohľadu klientov.

Strednú máš aký odbor?

zaslepena

Kamo123 - Pretože je tam krásne. Aj ľudia sú tam priateľskejší. A celkovo sa mi tam páči.

Ako si mám nájsť niečo, v čom budem dobrá ? Doteraz som robila veľa vecí, ani v jednej som nebola dobrá. Ani jedna ma nenadchýnala.
Tak, ako mám hľadať ? Nie som tvorivá. Kreslím fakt otrasne, neviem nič vyrábať, nejde mi to. Fyzická práca - som, ako drevo. Opartná, a preto aj pomalá, vždy niečo pokazím. Som úplne, ako šašek.
Inteligentná tiež nie som. Matematika mi absolútne nejde. Ani priblblé rovnice mi neviem riešiť. O slovných úlohách ani nehovorím.
Na VŠ som nešla aj kvôli tomu. Som na ňu príliš hlúpa.

Anglicky tiež dobre nehovorím, inteligentná nie som, ani bohatá. Keby som toto všetko mala, dávno by som bola v USA a chodila na college/university. Lenže, ešte raz. Som na to až moc hlúpa.
Jediné, čo viem dobre, je fantazírovanie. Snívanie o tom, čo nemôžem a nikdy mať nebudem.

Jediné, čo sa mi páči, je herectvo, no s tý mám tiež nulové skúsenosti. Aj tak pochybujem, že by mi to šlo. Ja pochybujem už o všetkom, pretože som prišla na to, že som totálne neschopná.

Tak mi povedz, Kamoško, ako mám hľadať niečo, čo ma bude baviť, v čom budem dosť dobrá na to, aby som mohla odštartovať biznis ? Ako sa také niečo hľadá ? Kde ?

Kamo123

Neviem čo očakávaš od Ameriky a prečo teraz každý sníva o USA.
Ale ak nájdeš niečo čo ťa fakt baví budeš v tom dobrá lebo ťa to baví, zisťuješ si informácie, zháňaš vedomosti kde sa dá a tým sa zlepšuješ. Keď si v niečom dobrá dá sa to speňažiť. A potom keď robíš s radosťou tak peniaze sú príjemný bonus.
Ale nemyslím si, že peniaze samotné ti môžu priniesť radosť do života. Niečo si kúpiš a budeš mať iba dočasný nával dopamínu ale to prejde, tak si kúpiš opäť niečo? Tadiaľto cesta nevedie ver mi. Preto veľa tých tvojich ospevovaných hercov fetuje lebo to je iba povrchný obrázok, že sú šťastní...

Cliattsi

zaslepena, ale teraz ma napadlo, že diskuterku Huuha vyhodilibz domu,.nemá kam ísť a tiež sníva o Amerike ako ty. Čo keby si si ju zobrala do bytu a niečo bybste spolu vymysleli, Ona by ti mohla aj priplatiť urč. nájom a hľadali by ste spoločne cestu do zahraničia.

Cliattsi

Presne taký istý satav ako ty mám aj ja. Ja si myslím,.že Amerika by ti moc nepomohla. Nudila by si sa zrejme aj tam.
Sú v tebe urč
biochemické pochody,.ktoré ti spôsobujú tú nudu a nechuť so života.
Pričom netvrdím, že sa v Amerike viac nezarába.
Inak hľadám.mne podobnych ľudí,.ktorých nebaví a nenapĺňa tento život. Preto mi môžeš napísať na mail cliattsi@azet.sk.
Je možné že budeš CELÝ ŽIVOT hľadať zmysel života a.vôbec ho nenájdeš.
Bol by som rád keby si aspoň ty napísala, lebo už dlhodobo tu hľadám mne podobných ľudí, ale zatiaľ sa mi nikto neozval.

Zaujalo by ma tiež, či si taká pomalá a keď vstaneš z postele, či sa ti zatočí hlava. Mohlo by to s tým súvisieť.

zaslepena

Nie, nie som ona. Z domu som odišla dobrovoľne, mám byt a prácu, ktorá ma neuveriteľne nudí. Vystriedala som ich už mnoho.
Neviem, na základe čoho usudzuješ, že som ona, ale z nikoho si tu dobrý deň nerobím.