Neovladanie hnevu

Príspevok v téme: Neovladanie hnevu
Danka23

Dobrý deň, chcela by som Vás požiadať o radu. Moj priateľ je mily človek. Sme spolu uz 5 rokov, nebyvame spolu. Vsetko nam klape avsak obcas sa nahneva na banalitu a rozhneva sa do velkych rozmerov. Uráža ma vravi veci, ktore nie su pravda. Tvrdi ze ma nechce, ze so mnou nechce byt. Inokedy ked pride nanho amok, kopne do mobilu, udrie pestou do dveri, rozbije pohar. Ja sa vtedy velmi bojim. Ale ked ho to prejde lutuje to, place, je nestastny sam zo seba. Nevie ako proti tomu bojovat. hovori ze to nemyslel vazne ze ma miluje, ze je zly a ze uz to nikdy nespravi, avsak ked pride amok nie je to on. Neviem co mam robit, najradsej by som ho opustila, pretoze takto nechcem zit do konca zivota. O vsetkom komunikujeme je si vsetkeho vedomy, avsak ked pride amok nevie sa ovladnut. Prosim poradte

Danka23

Dakujem za odpoved, tie pocity v nom vyvolava aj okolie ale taketo amoky robi len v domacom prostredi, ked sa zamyslim taketo reakcie predvadza zvacsa pred jeho mamou a predomnou. Ona je taktiez vybusna osoba, aj to ma v povaheved da sa a tym nejako bojovat? Chcem mu pomoct

PICNIK

Jeho správanie nemusí súvisieť s jeho povahou ale môže, čo by bolo horšie lebo povahu nezmeníš.
Bolo by dobre si všimnúť či rovnako reaguje aj v inom (vonkašom)prostredi ľudí, priateľov v spoločnosti.
Podľa toho uvidíš, či to súvisí priamo z tebou.

Jeho správanie môže spúšťať aj prípadný sprievodný chorobný stav,
teda jeho vnútorné prostredie (napr. tetanický syndróm a pod.).
To čo sa potom deje v jeho organizme vo vnútri sa prejavuje aj na vonok v jeho správaní.

Bude to ťažké. Na verejnosti môže na tvári nahodiť/imitovať masku normálnosti.

Viac Ti na základe tvojích info. neporadím.