Dobrý deň prajem, neviem či sa už niekto z vás stretol s takým problémom, ale keď sú vonku tieto horúčavy, alebo mi stačí iba sa spotiť, tak ma neskutočne svrbia nohy. Nemyslím chodidlá, ale lítka, stehná, dokonca aj pod zadkom. Občas keď sedím a spotí sa mi brucho, tak ma svrbí aj to. Potom ako sa celá poškrabem, tak je sa mi urobia malé červené vyrážky alebo flaky... a to nemusím byť ani na slnku. Chvílu som aj zvažovala že či to nie je alergia na slnko ale keď sa to vytvára aj keď na tom slnku nie som tak o tom začinam pochybovať, mne len stači sa spotiť a začne ma všetko svrbieť, no najviac tie nohy. Nohy si holím celé, aj stehná nakolko mám chĺpky tmavé. Použivam penu na holenie, holím sa na mokro a po oholení si dávam púder, alebo špecialne mlieko po holení. Ak viem že idem na slnko, tak si nohy holím vždy aspon tých 24hodín pred. Čiže nohy z toho podráždene nemôžem mať. Že by to bolo z holenia. Prosim vas mate aj vy takýto problém, alebo poznáte niekoho takého? Čo vam pomohlo? Nejaký krém, alebo? Ďakujem za odpovede.
Svrbia ma nohy ale neskutocne
Ahoj, no ale ked ta nesvrbi nic ine, podla mna to mas z holenia. Ale moze to byt tak, ze mas proste vysusenu a podrazdenu pokozku. Mne pomohol peeling, but v sprchaci, alebo peelingova hupka pred holenim. A ked si holis nohy vecer, ja si az rano potom nanasam nejaky kremik na ne, ale to tiez len velmi malicko, pripadne ten kokosovy olej.
Použi sprey prvej pomoci aplikujte aj 5xdenne -vynikajúci pomocník
shop.foreverliving.com
Svrbi to tak, že keď som vonku, alebo aj doma, spotím sa, tak väčšinou to začina svrbieť v zhyboch. Potom ma začnu svrbieť vnutorné stehná a potom už aj lítka a celé nohy, snažim sa neškrabať si to, ale nedá sa. Až taká nútená svrbivosť to je, alebo ako to nazvať. A k tomu keď je tá koža spotená, tak potom mám celé nohy rozškrabané a mám tú kožu potom veľmi citlivú. Je to veľmi nepríjemné. Pomáha na to iba keď si nohy opláchnem v studenej vode. Ale nie vždy je sprcha po ruke. Potom mám nohy ale vysušené strašne.
No to je fajn vec určite to používaj po každom holení a čo sa týka toho svrbenia tak vyskúšaj fenistil mal by to zjemniť
A ako ťa to svrbí ako keby ťa niečo štipne a iba svrbí alebo je to začervenané alebo niečo iné?
Kokosový olej používam už velmi dlho, hlavne na noc aby sa pokožka zhydratovala. Čiže ten mám a ppužívam dlhodobo. U mňa asi zázraky nerobí, kedže mám tieto problémy.
Vyskúšaj ked ťa začnú svrbie umyť si ich a ak by to nepomohlo vyskúšaj kokosový olej dostaneš ho kúpiť hocikde a ten kludne môžeš používať aj po holení
Ja ho používam po holení a nemám žiadne problémy