Ahojte :) Mám 14 rokov a posledný rok ma neskutočne trápi akné. Výskušala som už veľa prípravkov napr. Zineryt, Eryfluid, Skinoren dokonca som bola aj 21 dní na antibiotikách na Doxyhexal, bohužiaľ žiadne výsledky :(. Chodím aj ku kožnej, ktorá mi predpísala takú vodičku potom masku ale bohužiaľ som zo všetkého mala neskutočne vysušenú tvár. Neskôr mi navrhla, že či by som nechcela brať Roaccutane. Akurát, že na môj vek mi to príde nevhodné. Kozmetiku používam Bioderma, La Roche Posay. Neviem či fakt mám ist na ten Roaccutane alebo to mam proste vydrzat a po puberte to zmizne. Ak by ste mali nejake rady tak mi ich prosim napiste.
Akné
Rooacutane pozor psychyatria.Pockaj do 15-nasad.antinu a budes mat pokoj
domculaa - tak zrejme ti niečo čo sa týka stravy nerobí dobre... alergologické testy ti robili? Ja by som šla čo najrýchlejšie pretože nie je možné aby keď sa príkladne staráš o pleť v celku kvalitnou kozmetikou a ako píšeš tak sa stravuješ zdravo, tak buď môžeš mať nejaké traviace problémy, alebo ešte pečeň. Môže to byť aj alergická reakcia na nejaké jedlo. Ja som to mala tiež. Mala som hnisavé akné, došla som k alergologičke a zistila mi že mám alergiu na ryby, čo ja konzumujem stále. Čiže som vylúčila a pleť bola do týždna dvoch okej :) takže šup na alergologiu ....
Siss32 Dakujem velmi pekne za radu. Duac gel si skusim od nej opytat ale na Dalacin som alergicka takze ten nemozem ale aj tak dakujem :)
Takk skus si to od nej popytat ak chces. Sice ten duac gel je drahsi ale mne to pomohlo. Po vycisteni pleti si rano davam Dalacin a vecer Duac no len kazdy druhy den. Cize jeden den si na tvar davam tieto kremiky od koznej a druhy den si plet len hydratujem cize rano a na vecer natriem nejakym hydratacnym kremom. Sice este stale nie je moja plet uplne bez akne co je sposobene aj tym ze mam dost mastnu plet ktora je rajom pre akne ale je to omnoho lepsie ako predtym. Tiez si davam raz do tyzdna nejaku vitaminovu masku a peeling. Alebo mozno kus kupit nejake vitaminy na plet z lekarne. Ja som uzivala cca 3 mesiace kazdy den po jednej tablete Biosilu a videla som zlepsenie sice ziaden zazrak ale aspon nieco.
Siss32 nie neskúšala som, ani jeden mi nepredpísala
a Duac gel a Dalacin T si od koznej uz skusala?
Zabudla som napísať, že sa stravujem zdravo, sladkému sa oblúkom vyhýbam, jem zeleninu, ovocie pravidelne
Presne tak, strava strava. Ak nezmeníš stravu, môžeš sa napchávať akými liekmi chceš, môžeš použivať čo chceš, ale pleť bude vyzerať tak isto
Ahoj, ja som tiež mala takéto problémy a snažila som sa ich zbaviť mnohými spôsobmi no najviac mi asi pomohla zmena stravy, skus jest viac zeleniny dávaj si ju k obedu a k večeri, ja mam radšej ovocie preto jem aspoň 4 druhy za deň, skus obmedziť sladkosti ale ze úplne žiadne lizanky, keksy, cukríky, o čokoláde ani nehovorím. Dodržiavaj pitný režim aspoň 2 litre za deň pomáha to 2hydratovat pokožku...... Mne takto úpravou stravy pomaly zmizlo akné v priebehu 2-3 mesiacov ja viem ze je to dlhá doba ale predsa lepšie ako nič........ Ja osobne sa nelíčim, nepoužívam žiaden make up a na tvár používam každé ráno čistiaci gél s výťažkom z aloe vera od avonu a raz za týždeň si spravím masku na tvár zo soli a nechávam ju tam takých 20 minút...... Dúfam že ti to nejako pomôže, veľa šťastia :))