baby... mate niekto skusenosti s tym, ze ste isli ku gynekologovi az v takom neskorom veku? Cim viac to odkladam, tym mi to je neprijemnejsie... mozem s tym ma nejake neprijemnosti u lekara? (nebude ma chciet zobrat atd.)
panna nie som, no pravidelny sex nemam, ani ziadne problemy...
25 a ešte som nebola u gynekológa
Všetkým hrdinkám, ktorým sa bežné vyšetrenie u gynekológa zdá ponižujúce a radšej teda umrú na rakovinu:
Na rakovinu sa neumiera lusknutím prsta. Nie je na tom nič vznešené, hrdinské ani krásne. Je to jedna nechutná, bolestivá, deštruktívna záležitosť, ktorá trvá mesiace, roky, a zahŕňa kopu liekov, zvratkov, popálenín, nocí, keď sa prevaľujete v bolestiach, zúfalstva, hľadania, pochybností a v neposlednom rade množstvo vyšetrení u kopy odborníkov, keď už budete mať pocit, že vaše najintímnejšie časti tela videlo pol mesta a je vám to jedno, lebo proste chcete žiť. Do chvíle, keď to už bude také ťažké, že už chcieť žiť nebudete.
Adelinka, pokojne si nájdi gynekológa a šup tam raz do roka na preventívku. Nemusíš mu nič hovoriť o tom, že si ešte nikde nebola, proste povedz, že dosiaľ si nemala trvalého gynekológa a že už máš vek na to, aby si nejakého mala. Správaj sa podľa jeho pokynov a nič nepokazíš. Okrem preventívnych vyšetrení tam môžeš vyriešiť napríklad prípadnú kvasinkovú infekciu, kožné problémy spôsobené hormónmi a keď už nič iné, tak si tam aspoň vybavíš lieky, keď potrebuješ, aby ti neprišla menštruácia just cez dovolenku alebo dôležitú životnú udalosť. Gynekológ je lekár ako každý iný, jeho priorita nie je tvoja vagína, ale tvoje zdravie.
No, lebo ine zeny si to neskutocne "uzivaju" a to si este nebola na biopsii prsnika, kde ti traja arogantni muzi cumia na prsia, obchytkavaju a vrta sa ti tam mega dlhou a velkou ihlou, lebo sa netrafil.
A na gynci pokojne mozes chytit nejake bakterie od inej pacientky pred tebou a jedinu liecbu, ktoru ti dokazu ponuknut je svinstvo HAK, lebo zan im dobre platia farma firmy.
Esplanade- vdaka bohu ze niesom jedina s takymto zmyslanim.
Smolinka- ja nevie co si sa tak nahnevala ved tebe moze byt jedno kto tam chodi a kto nie. Ke budem mat rakovinu tak ju budem mat predsa ja a nie ty ? A stym keby sa ma chalan chytal, vies to je frajer, ten má určité vyhody.. ja som nikde nenapisala ze baby nechodte gynekologovi lebo je to zlé a tak. PRE MNA je to ponizujuce. Pre mna za mna tam chodievajte aj kazdy den :) ja som sa vyjadrila ze tam nepojdem ani ked budem mat rakovinu. Som toho nazoru ze clovel predsa raz umriet musi a ak ma dnes nezabije rakovina tak ma zajtra zrazi auto :) btw poznam ludi ktori v zivote neboli u zubara a myslim ze to je vacsia tragedia no v zivote som sa im neopovazila sa do toho miesat..ich vec. :)
smolinkaa22 :))))
ale si sa rozčúlila :)) dobre som sa zasmiala na tvojom príspevku :)) ale veď smiech je zdraviu prospešný, tak som aspoň niečo urobila dnes pre svoje zdravie, pretože ja k lekárom nechodím - k žiadnym (len k zubárovi) - nepotrebujem ich, a to som už mi ťahá na 40-tku... Už len keď čítam o tom, ako prebiehajú kadejaké ponižujúce vyšetrenia, je mi z toho zle!
Ja som už mala 20, keď som tam bola prvýkrát. Tiez som sa bála, že mi vynada, ale nič také sa nestalo. Zaregistroval ma, vyšetril, ešte aj zažartoval a bol dosť milý, ohľaduplny. Keby mal mať tvoj gynekológ blbé poznámky, choď k inému. Logicky, kto chce liečiť ľudí, mal by byť aj takticky a empatik.
ako toto myslíš fakt vážne ? kašľať na nejakú poníženosť, najpodstatnejšie je zdravie predsa ! sakra.. si ako fakt myslíš, že každý tam chodí preto, lebo sa mu chce ? to sotva ! len pre tvoju informáciu poníženosť.. rakovinu môžeš dostať aj bez toho, aby si mala niekedy sex ! rakovina prsníka totiž vôbec nieje závislá na tom, či si ľahneš s nejakým chlapom do postele, alebo nie ! nato sa ťa hrčka pýtať nebude !!!! a poznala som aj babu, čo dostala rakovinu krčka maternice v 24 rokoch, napriek tomu, že nikdy s nikým nebola.. sú to výnimky, ale stáva sa aj také.. celú maternicu jej potom museli zobrať !! lebo sa to šírilo strašne rýchlo.. keď už ty si taká bezohľadná k svojmu zdraviu, tak aspoň láskavo nepíš takéto hlúpe komentáre zakladateľke témy, lebo ju len odradíš a úplne zbytočne.. keby si každá povieme že nie, nejdem, ja sa hanbím, kde by sme nakoniec prišli.. ??? neskutočne ma vie vytočiť, ak si niekto v svojej hlúpej , nevyspelej hlave zamieňa pojmy s dojmami, konkrétne nejakú domnelú poníženosť s pohodlnosťou, lebo "ja sa nevyzlečiem pred cudzím človekom a nedám sa oblápať "... doktor / ka je profesionál/ka, oni nie sú zvedaví ako vyzerajú tvoje prsia ani vagína, aby sa pokochali, prípadne, že by im to dobre robilo preboha.. oni už videli kadečo, nezaujíma ich, ako ti to tam vyzerá, oni sú tam, aby zistili, či si zdravá a ak si nedajboh chorá, aby ti POMOHLI VCAS ! ak prídeš neskoro, už budeš zbytočne plakať, nikto ti nepomôže !!! už to konečne pochopte všetky nechápavé ! Moj a babička mala tiež rakovinu prsníka, dostala ju v neskoršom veku, už mala 52 rokov, ale aj tak jej museli dať jeden prsník dole, aby ju zachránili, čo znamená, že tam prišla neskoro ! a ja nato mám teraz genetickú predispozíciu a musím si sakra dávať pozor.. si myslíš, že kebyže sa nato vybodnem a náhodou mám hrčku, pomôže mi potom obhajoba pred doktorkou, že " ja som sa vás hanbila " ? :D prd makový ! veď to je také smutné, až je to smiešne, čo tu niektoré predvádzate, ako serete na svoje jediné zdravie zvysoka.. nikto Vám milostivým nedá náhradné, keď si ho neustrážite.. ty kks.. P.s. kebyže predsa len raz by si mala vzťah a chlapca, čo by ťa chcel, aj tam by si mu povedala, nie drahý, nič nebude, neskús mi chytať prsia, neskús ma prstovať, už si predo mnou videl aj iné baby, svojho kamoša si do nich strkal, do mňa nebudeš, ja sa ťa hanbím ? :D :D no ver mi, že by od teba dosť rýchlo zdupkal ! toto je podobné, akurát s tým rozdielom, že gynekolog s tebou spať nechce, ale chce ti profesionálne pomôcť.. a ak si panna, tak ťa cez rodidlá ani nebude vyšetrovať, len cez zadok, ak to bude nutné, a to je niečo úplne iné ako normálne keď ti tam nástroje vkladá.. joj som sa rozohnila.. :D :D dievčatá ale fakt, hovorím to Vám všetkým v dobrom, chráňte si zdravie, kým môžte, a hanbu hoďte za chrbát, aby ste neskôr nemuseli poniektoré trpko ľutovať.. 100 krát radšej pretrpieť nepríjemné veci, než skončiť s rakovinou.. a možno aj pod zemou.. tu sa výhovorky ani stud ozaj nevypláca...
Mam 26rokov a nikdy som tam nebola ani nepojdem. Sex som nemala a kedze o mna nikto nikdy nezakopol tak to ani mat nebudem. Neodsudzujte zeny ktore tam nechodia. Mozno robia chybu no urcite nie taku velkú ako ti čo fajcia lebo ti si pritahuju ochorenia vsetkeho druhu. Tak pochopte ze su zeny ktoré to beru ako ponizenie a neprijemnost rozkrocit sa a ohmatavat cudzim chlapom/zenou. Fakt zaujimave ze fajčiarkam je vsetko odpustene ale zeny co nejdu gynekologovi su hned nezodpovedne ...
dobre ti tu radia dievča... choď čím skôr, 25 rokov je už dosť nato, že si ešte nikdy nebola.. a navyše, to, že sa akože ty subjektívne cítiš dobre, ešte nemusí znamenať, že ti naozaj nič nieje.. ja som bola 1. krat v 23 rokoch a to som bola ešte panna.. závisí aj na tom, k akej doktorke alebo doktorovi ideš, ono toto je celkovo dosť chúlostivá záležitosť a gynekolog by mal mať v sebe aj cit aby toto mohol robiť.. ale je to jedno, aj ak by ťa sprdol alebo čo, dôležité je neotáľať, hlavne ak už pohlavne žiješ, je jedno či každý deň alebo dvakrát za pol roka, je to nutné dať sa vyšetriť ! ja mám super doktorku, ktorá vie, čo robí a vôbec to neberiem ako stres ísť tam.. to je tiež veľké plus, keď to je človek, na ktorého sa môžeš spoľahnúť a pri ktorom sa vieš uvoľniť.. preto si čím skôr zisti kto je taký najviac fajn a šup šup ! nieje to dvakrát príjemné ale ani nejaká katastrofa, netreba sa toho báť.. ja som predtým tiež panikárila, ale nič hrôzostrašné to fakt nieje, prežiješ to ako všetko iné v živote, navyše raz za rok ako ti tu už písali nieje tak veľa.. určite si daj vyšetriť prsia pohmatom aj ultrazvukom, doktorka ti vysvetlí aj ako si robiť samovyšetrenie a nezabudni požiadať, aby ti urobili aj cytologiu.. tá sa robí od 23. roku veku, pokiaľ už žena má prvý styk za sebou, ak nie, tak logicky až keď stratí panenstvo, čo je tvoj prípad.. je najvyšší čas, rakovina prsníka a krčka maternice sú typy rakoviny, ktoré najviac ohrozujú ženy.. zdravie máme len jedno, s tým sa netreba zahrávať,.. veľa dievčat už nato doplatilo, že si mysleli aké sú zdravé, lebo nepociťovali žiadne príznaky, a keď sa konečne odhodlali ísť, zostali im len oči pre plač.. vezmi si z nich varovný príklad a radšej vydrž, ako plakať neskôr.. veľa šťastia :))
Na svoju prvu gynekologicku prehliadku som isla kded som mala 22 rokov. Velmi som bola vydesena. Ale uz som si zvykla.
Ale aspon viem, ze som po tejto stranke zdrava. Istota je istota.
A dievcata by si mala davat skontrolovat aj prsia cez sono a mat urobenu cytologiu.
Len chod..preventivna prehliadka ta nezabije. Ja som bola prvy krat v 18tich. Netreba to zanedbavat. Clovek nikdy nevie.