po koľkých rokoch by sa už patrilo zasnubit?

simiona

Neznášam vetu "už by sa to patrilo". Väčšinou pochádza od ľudí, ktorí berú, že manželstvo je povinnosť a nie slobodné rozhodnutie.

Tina97

Podla mna po cca 3 rokoch. Samozrejme je to individualne u kazdeho paru. Niektori sa brat ani ani nepotrebuju a su stastny aj bez uzavretia manzelstva.

smolinkaa22

manzel567 ako nemyslím si, že zásnuby sú nejaká "šaškáreň" ako to ty nazývaš.. všímam si tvoje príspevky už nejakú tú dobu, väčšinou som s nimi mohla len vždy súhlasiť, ale tentokrát určite nie.. je pravda, že zásnuby ide dosť ľahko zrušiť, ale čo potom tí ľudia, ktorí sa napr. nezoberú ani nezasnúbia nikdy ? tí majú aké záväzky voči sebe ? kým chcú spolu žijú, v momente, keď sa nepohodnú, berú si svoje veci každý inou svetovou stranou a idú si po svojom.. zásnuby sú pekné aspoň v tom, že muž dá žene symbolom toho prstienka na známosť, aj jej okoliu, že sa odhodlal na ten vážny životný krok a chce si ju zobrať za manželku.. mne osobne sa to ako medzi zastávka chodenia a manželstva veľmi páči, hoci ja a môj priateľ chodíme spolu už takmer 3 a pol roka, poznáme sa 5, zasnúbení ešte nie sme no ja odhadujem, že zásnuby plus mínus budú tak o rok, rok a pol.. uvidím, nechám sa prekvapiť :) autorka témy sa opýtala slušne na niečo čo ju zaujímalo, tak neviem, prečo bol nutný taký ostrý ton.. a ešte dodám, toto je dosť individuálna záležitosť, každý pár je úplne iný a má iné okolnosti, takže škatuľkovať to do nejakej šablony asi nemá žiaden zmysel.. moja sestra so snúbencom sa poznali od detstva, začali spolu chodiť po 9,5 roku od zoznámenia, zasnúbili sa po roku a trištvrte, a o ďalšie dva roky, čiže teraz o dva mesiace budú mať svadbu v júli.. :) každý k tomu asi dospeje po inom čase, ale súhlasím, že obaja by mali cítiť, že áno, toto je On, Ona, ten Pravý, Pravá, a až vtedy, keď sa nato cítia, to urobiť, nielen preto, že okolie je názoru, že už "by sa to patrilo".. ale zase mne osobne sa nepáči, ak sú dvaja napr. 8, 10, 12 rokov spolu, bývajú spolu, a zásnuby ani svadba nikde.. som názoru, že zas treba aj v tomto vedieť, kde je tá pomyselná hranica, aby sa ten vzťah nestal prechodeným, lebo to potom už nieje dobre, a veľakrát to končí rozchodmi po x y rokoch, lebo sa chalan včas nerozhýbal.. aj tu na fore, už bolo viac takých tém.. ale zas je to len môj názor, a niekto iný s ním súhlasiť nemusí.. všetko je aj vec vkusu.. Apropo, len zo zvedavosti milá autorka, chcela by si zasnúbiť alebo prečo tá otázka ak smiem vedieť ? :))

manzel567

Naco sa chces zasnubovat? Naco je to dobre? Ja som s mojou manzelkou 2 roky chodil a potom som si ju zobral bez saskarne so zasnubenim. Okrem toho k comu zavazuju zasnuby? K nicomu - aj tak ta moze chlap kedykolvek opustit...

Zuzazuza

Otazka bola - do kolkych mesiacov ci rokov od zacatia vztahu. Nie do kolko rokov veku partnerov. A fakt neviem, asi to je individualne. Ale cim je clovek mladsi, tym dlhsie moze cakat. Ked sa s niekym spoznas v 35 rokoch, asi by si bral/a svadbu rychlejsie ako ked sa s niekym spoznas v 20 rokoch.

dddd45

Podľa pravidiel by sa patrilo mať sex skôr než pred 20kou. Ja mám 23 a ešte som žiadnu ani nepobozkal... :/

Neviem ako je to so zasnúbením, ale myslím že do 30. Ale podľa mňa je to každého vec nech si každý robí čo chce... ja nikdy nikoho mať nebudem a dosť ľudí to nepochopí a bude si zo mňa robiť srandu, ale čo už... nejak to prežijem.