Prvý sex

Príspevok v téme: Prvý sex
Sophia

Dobrý deň s priateľom sme sa rozhodli že chceme mať prvý sex...on už mal sex predo mnou ale ja som ešte panna mám 17 rokov a on 18 nechce na mna tlačiť a hovorí že ak som neni ešte pripravená tak ma mna počká ale ja to chcem hlavne preto lebo všetky baby mi hovoria že ony to robili už dávno a že som panna v 17 je hanba atd.a ide mi to už na nervy...a chcem sa opýtať čo ak budem nemotorná a nebudem vedieť čo a ako? On vraví že bude opatrný a že keď poviem stop tak prestane ale tak neviem...bojím sa toho

Bobricek

Byť pannou v 17-tich je hanba?? Preboha, kde tento svet speje. A čo tak byť pannou v 27, na to by čo povedali?

Hen

Sophia. Základ dobrého a trvácneho vzťahu (čo si asi ešte neuvedomuješ, že chceš) nestojí na sexe. Dôležitejšie sú hodnoty človeka a celkovo povaha muža/partnera. Cez sex povahu muža nezistíš. Preto nerob to, čo budeš neskôr ľutovať (teraz ti to tak možno nepríde...)
Muži sú emocionálne konštruovaní inak ako ženy, a to tak, že ak dostanú to, čo chcú, strácajú ako keby záujem, a hľadia na nové výzvy... (tým ti nechcem zdeformovať pohľad na mužov) - samozrejme, neplatí to uniformne na každého jedinca. Samozrejme, každý muž je rozdielny, a robí jedinečné rozhodnutia.

Nechápem túto zaostalú dobu (aj keď mnoho ľudí si myslí presný opak). V každom mladom človeku tkvie sexuálny pud, ktorý má síce silný vplyv na osobnosť, ale nie rozhodujúci. Preto sa má mlaďas naučiť ovládať tento sexuálny pud.
Ak ti niekto povie, že na teba nebude tlačiť (myslíš, že to hovorí len tebe?), práve to na teba vytvára tlak (psychologický efekt)

A tiež si myslím, že sex nepatrí do vzťahu, ale do manželstva. V tomto "zrýchlenom" čase ako keby sa vytrácala láska, obeta a všetko, čo je dôležité je SEX... to sa mi vôbec nepáči

Ešte poznámka k tým "kamarátkam" ... úprimnosť im asi nič nehovorí, a faloš hrá svoju rolu. Väčšina z nich blufuje o tom, že sú panny, lebo chcú niekam patriť... (všetky pritakávajú, len aby nestratili kontakt s "vodcom" partie - sú ako ovce).
Presne taká ty nemusíš byť. Maj svoje zásady, maj svoj cieľ, a nenechaj sa ovládať svojimi pudmi len preto, že si sa ešte nenaučila ovládať ich

Sophia, panenstvo je dar, treba s ním narábať opatrne. Po prvej deflorácii pannou už nebudeš, tak premýšľaj, či dáš tento dar "akože priateľovi", alebo budúcemu manželovi. Rozhodnutie je už len a len na tebe.