Máte niekto skúsenosť s obranou proti útoku psa? Aký prostriedok je najlepší?

Príspevok v téme: Máte niekto skúsenosť s obranou proti útoku psa? Aký prostriedok je najlepší?
HankaHanka12311

Čo myslíte a máte niekto osobnú skúsenosť? Podobný problém, že arogantný a nezodpovedný majitel má na háku že obťažuje a ohrozuje okolie? Jedná sa o veľkého psa agresívneho plemena. Je nevyspytateľný ,pustený na voľno a nepočúva.
Počuli ste niekedy o tom, že by niečo vyriešila polícia pred tým, ako pes niekoho dohryzol?

Jax

Vsetci psi (aj vlciak) ktori o mna mali zaujem usli, akonahle som vystartoval proti nim. Inak odporucam teleskop.
No a hlavne necakaj a oznam to policii, aj opakovane. Predvolaju si majitela a nikto nechce chodit na vysluchy, preto si radsej da pozor.

ETCetc

Máme skúsenosť. Zásadne: nevšímať si ho, nedráždiť ničím ani tým, že sa zľaknem, neotáčať sa za ním, správať sa, akoby tam nebol, a v žiadnom prípade mu nepozerať do očí, ak zaútočí a nedá sa utiecť, tak útek nie je dobrá voľba. Chrániť si telo ako sa dá, ak mám nejakú zbraň, hocičo, a nemám východisko - dobiť ho a bez milosti. Ale len ak mám poruke niečo skutočne účinné! Odhad situácie je dôležitý. Strach a ochromenie z útoku psa sú najhoršie. To je pre psa "voda na mlyn". Vtedy je ako odtrhnutý z reťaze... A niekedy nepomôže naozaj vôbec nič...je to tak. Nevstupovať do teritória, ktoré pes stráži. Ak sa stalo, tak nenápadne odísť.
Pes je ZBRAŇ. A majiteľ by mal mať na psa "zbrojný pas".

ped

Treba mať pri sebe v takom prípade kasér Pfeffer Ko najlepšie proti zvieratám. Ak sa však takto budete proti tomu psovi brániť, tak on si to zapamätá a neskôr sa vám dokáže "pekne" pomstiť. Na to treba dávať takisto pozor a byť opatrný a obozretný.