Čo myslíte a máte niekto osobnú skúsenosť? Podobný problém, že arogantný a nezodpovedný majitel má na háku že obťažuje a ohrozuje okolie? Jedná sa o veľkého psa agresívneho plemena. Je nevyspytateľný ,pustený na voľno a nepočúva.
Počuli ste niekedy o tom, že by niečo vyriešila polícia pred tým, ako pes niekoho dohryzol?
Máte niekto skúsenosť s obranou proti útoku psa? Aký prostriedok je najlepší?
Pametam si ked som vecer sla s mojim jazvecikom sa prejst a spoza plota preskocil nemecky ovciak. Bol to ten najhorsi pohlad aky sa mi kedy naskytol. Bola som daleko od domova. Ovciak si ma ani nevsimol ale zameral sa na mojho psa, ktoreho kusok do zadku a nastastie sa vyvliekol z obojka a zacal utekat do pola, mozno preto ze tam bola vacsia tma. Ten ovciak ani.nebezal za nim, vratil sa naspet. Psa som hladala dlho az som prisla domov a lezal tam bezvladne, hrozne ho to muselo bolet. Hned sme sli veterinarovi zasili zadok a bolo to fajn. Majitel nam uhradil 12€.
Chcem tym povedat ze davajte pozor ked idete so psom pretoze ked na vas zautoci iny pes tak sa zvacsa nezameria na vas ale na neho. Najlepsie je kupit taky ten ostnatý obojok a clovek nech sa chrani kaserom, to dost pomaha.
Mrauka, svojim prispevkom si dokazala dve veci. 1 vec - tvoja mentalna vyspelost sa zrejme zastavila vo veku 12. Nepacia sa ti odpovede, tak ziadas o zmazanie prispevku :D si ako v pohode? Mne sa nepacis ty, ako diskutujuca osoba, mam teda ziadat o tvoje zablokovanie? 2 vec - bud si nikdy necelila utoku psa, alebo si extremne naivna. Pretoze az ta napadne pes, budes urcite zhanat vodu a spliechat ju na neho :D :D Pane boze :D Davno som sa nezasmial takto. K teme - suhlasim s plynovkou, na to predsa aj sluzi. Ostru si do ruky nastastie a chvalabohu nesmie vziat hoc kto. Lebo staci vidiet niektorych diskutujucich, ani len ziadost o ZP by si nespisali :D Hlavne spliechat vodou okolo seba a tlieskat jak na koncerte. To agresivneho a rozureneho dobermana upokoji :D
Mrauka tvoj príspevok nedáva zmysel. a to že stačí psa poliať vodou pri útoku.. škoda že si tento skvelý objav nepovedala tým ktorých už psi roztrhali.. Napriklad tomu ornitologovi, čo ho napadli dvaja a nevedel sa ubrániť. A syčanie taktiež nepomôže počula som o viacerých útokoch a psa sa odohnať nepodarilo nijak raz.
Dakujem všetkým za odpovede. To ked niekto pušta psa, obzvlašť velkeho na volno, medzi ľudmi, malo by byť uzakonene ako zakazane. Ale na to si ešte počkame.
Agresívne PLEMENO neexistuje iba pes.
Nastastie uz pes prestane byt vecou, lebo tolku agresivitu, co tu vypisujete je nonsens.
Absolutne neviete, co mate robit, ked vas pes napadne. Staci, ked sa pes zlakne, lebo ano je v amoku. Staci, ked zruknes Stop, niecim zasycis nejakym sprejom, vodou, tlesknes rukami. To uz je len napad utekat pred psom, alebo utocit na psa. By som chcela vidiet ako pojde niekto zurivemu psovi po nufaku, tym mu len podas ruku do papule a ked uz je zahryznuty, tak neurobis nic, lebo budes paralyzovany strachom a bolestou
Este nikto z vas asi nemal zahryznuteho psa s velkou celustou na kosti. Sa necudujte, ze ludia maju radsej psov. Ludi treba vychovavat, tych, co psov maju, ale aj tych, co nemaju. Ako to dievcatko, co chytalo do ruky vretenicu v skolke, lebo doma chovali uzovky, tak sa nebala. Takisto je pes a pes.A to, co davali minule v spravach, ako sa branit utoku psa, som sa dobre zasmiala. To bol odbornik na entu, lebo taku obranu si dovolis, len ked mas ten oblek na obranu na sebe.
Ziadam tuto temu vymazat.
nevsimat si alebo otocit sa chrbtom je najvecsia blbost. Mna pohryzol pes len raz ked som mal asi 5 rokov a to som od neho utekal. Najlepsie je podla mna otocit sa celom a pozerat sa mu do oci. Ked sa odvazi priblizit tak ho poriadne nakopnut, ale nie len raz ale zacat proste kopat hlava nehlava. 95% sa clovek aj tak netrafi ale uz som takto odohnal 2 vlciakov jedneho dobermana a jedneho boxera. Kasser je mozno dobra vec ale v praxi som to este nevidel. Osobne by som sa bal to pouzit ze ho este viac rozculim. A teleskop je u nas zakazany na SK je tusim dovoleny, problem ale je ze clovek musi mat gule ho pouzit a fakt ked uz na to pride tak bit hlava nehlava kym pes neujde. V ziadnom pripade len raz tuknut.
Antipsova, ak si stala hore mastnou zadnicou, za to ti nikto nemoze. Svoje frustracie si chod vypisovat do temy s nazvom "najkrajsi obojok pre psa" alebo "co kupit psovi na narodeniny". Tu sa riesi sposob obrany, ty inteligent co dokoncil zakladnu skolu a vie citat....................
uz sa neposerte z tych psov prosim vas... uz to nemozem ani pocuvat v dnesnej spolocnosti su psy viac ako dieta ved je to chorobne....slovensko je narod psomrdov....
Ped prosim ta...Su aj ine sposoby ako sa ubranit utoku, nez mu vydlabat oci preboha...A v prvom rade by si mal dlabat oci majitelovi, lebo on za to moze. Ja odporucam plynovku alebo kaser. A ak uz nejak fyzicky napadnut psa, tak ist po nufaku. Co je ale omnoho, omnoho dolezitejsie - treba riesit prvotnu pricinu toho, co sa deje, nie uz nasledok. To uz je neskoro. Chod za majitelom psa a upovedom policiu. Majitelovi vysvetli, ze ak psa nezvlada, existuju skuseni ludia, co prevychovaju nielen psa ale aj majitela. Lebo v prvom rade zlyhal on a az potom pes. Osobne tomu chlapovi poslem kontakt na pana zo Senice, co sa venuje nezvladnutym, agresivnym psom. Neznasam ludi, co si vyberu plemeno, ktore nemaju sancu zvladnut alebo si pred tym nenastuduju, ako psa vychovat. Ano, k tomu treba aj nejake vedomosti! Inak sa pes stava doslova zbranou, co je hrozne pre okolie a predovsetkym obrovska skoda pre psa....
Keď sa do vás zahryzne, tak mu treba poriadne pichnúť do očí a vyraziť mu ich, bez milosti!