Poznáme jedného mladého muža z partie kamarátov ktorí sa stretávame a podnikáme rôzne spoločné akcie. Je odomňa mladší o tri roky aj niečo. Trávime spolu čas párkrat do týždňa. Páči sa mi a myslela som si,že aj ja jemu. Ale odkedy ho poznám tak si neviem vysvetliť jeho správanie voči mne a to aký má ku mne vlastne vzťah. Neviem sa v ňom vyznať. Neviem či ho mám brať len ako kamaráta alebo ako toho ktorý o mňa javí záujem alebo len ako núteného kamaráta lebo máme spoločných známych.
Ja som si jeho správanie vysvetľlovala zo začiatku, že sa mu tiež páčim a chce ma bližšie zpoznať a má o mňa zaujem ale teraz fakt neviem...
Napr. jeden deň sa na mňa bez príčiny usmieva, vtipkuje, pohybuje sa okolo na dosť často, nenápadné dotyky rukami, díva sa mi do očí pri rozhovore a pri ďalšom stretnutí ignorácia z jeho strany, nepozdraví sa, nerozpráva sa so mnou, neusmeje a správa sa ako by som mu vadila že sa mu ukazujem na očiach. O pár dní zase to predtým, rozhovory, úsmevy, srandičky, dotyky, narážky na mňa a na druhý deň zase opak... o pár dní opäť milý, usmiatý, vyrýva do mojej osoby a podpichuje, robí naschváli.... a o pár dní opäť ignorácia....
Toto sa už ťahá odkedy sa poznáme. Je to už pár mesiacov.
Najradšej by som ho poslala dočerta a nevidela ho ale je to nemožné kedže máme spoločných kamarátov a nedá sa vyhnúť stretnutiu s ním. Odkedy mi robí tieto naťahovačky snažím sa mu vyhýbať ale nedarí sa mi veľmi. Keď je milý páči sa mi ale keď je opakom toho seriem naňho.
Tak mi vysvetlíte niekto čo znamená to jeho schizoidné správanie, má fakt schizofréniu alebo je bipolárna osobnosť. Ja fakt neviem....
Čo by ste si pomysleli vy a ako by ste to riešili?
Dík
Vysvetlí mi niekto prosím, ako mám chápať jeho správanie?
Podľa mňa je len kamarát a aj ako chlap môže mať dobré aj zlé dni. V dosť veľa veciach sa vidím ako si písala. Keď mám fajn náladu nieje problém posrandovať či dobre pokecať ale keď je fakt úmorný deň v práci tak si ani nezapnem rádio v aute a rád len sadnem k ľuďom a užívam si nič nerobenia. V takom vstave keď na mňa niekto prehovára robí to skôr horšie. :o)
Keď má ten horší deň skús sledovať či je taký iba k tebe a s ostatnými sa normálne baví alebo ku všetkým je taký bez nálady.
Tak mi napadlo, či tie jeho 'lepšie' dni nie sú z jeho strany maximum, na čo sa zmôže, ako ti ukázať, že o teba stojí, len nemá kuráž ísť ďalej. Možno len čaká, že ty spravíš ten ďalší krok, ale ty si nie si istá, tak neurobíš nič a on si povie, že môže to kašlať, nebude sa ti on vnucovať a výsledkom sú potom tie jeho 'zlé' dni, keď ťa ignoruje. Čiže ste obaja trochu príliš hanbliví a takto okolo seba tancujete a pletiete si hlavy. Najlepšie asi vyčkať na moment, keď budete sami (prípadne tomu pomôcť) a fakt mu povedať, že od neho dostávaš zmiešané signály a že by bolo lepšie si to vyjasniť. Nebol by to síce najromantickejší začiatok vzťahu (ak by teda chcel), ale lepšie ako zabíjať čas a trápiť sa.
...ser nanho
je od teba o dva ci tri roky mladsi takze diagnoza jasnaaaa:
- Nevyzrety schizofrenicky jedinec
Alebo s tebou hra hru ako vela muzov! Namotava a odmotava, namotava a odmotava........
Možno hrá takú manipulačnú hru, myslí si že keď ťa bude ignorovať že sa ti začne páčiť. Možno si myslí, že baby chcú niekoho kto ich ignoruje.
NaRovinu, ja skôr poukazujem na tú nespravodlivosť, ako je všetko dobré naklonené len ženám, a to nemusia ani prstom pohnúť. Ešte im tí sprostí politici chcú znižovať dôchodky podľa počtu narodených detí. Takže už vidím ako budú ženy skákať po všelijakých podnikateľoch a nechajú sa päťkrát každých 5 rokov nabúchať, celý život presedia na materskej a potom pôjdu skôr na dôchodok. Chlap musí makať, vtierať sa ženským, aby mohol mať svoju rodinu a ešte bude musieť makať do veku 65+. To je naozaj nespravodlivé... A ľutovať ma nik nemusí, poľutovania hodná je celá táto spoločnosť...
Pilcuk, úprimne, s tebou nikto nikdy nebude ak si takýto aj "tam vonku". Vyjadruješ sa tu, akoby si bol posledná špina, akoby ťa každý, kto ťa stretol, odkopol a robíš tu zo seba obeť. Chudáčik, žiadne dievča ťa nezbalilo, tak si zostal pri mamičke a myslel si si, že ťa bude každý ľutovať, keď povieš ľuďom svoj príbeh. Pravdou je, že si skôr na smiech. Chlap, bez štipky guráže, ktorý zo seba NEPRÁVOM, robí obeť.
Pusu si si dala len preto že si žena, inak by si asi pusu ani ty nikdy nezažila.
Pilcuk- to hovori ten pravy. Ty sa bojis ist ao zenou co i len von a za 48 rokov si nedostal pusu. Ja som skareda jak mraky a dostala som pusu.. takze by si ju mohol chapat ze niektore otazky su trapne sa pytat a clovek sa hanbi ...
A to sa nemôžeš opýtať priamo jeho ? Pre pána Jána, však si staršia od neho, to naozaj máš strach riešiť s ním veci priamo ? Či čakáš, že aj mladší chlap sa ti bude tlačiť do zadku?
Čo čakáš, že ti poradíme ? My mu do hlavy nevidíme. Môže byť náladový alebo sa ti snaží naznačiť, že k tebe niečo cíti, no myslí si, že mu to neopätuješ, tak mu to pokazí náladu a na nejaký čas sa k tebe správa ignorantsky. Potom vychadne a robí to znova.
A môže to byť niečo iné.