Co mi je ?

Príspevok v téme: Co mi je ?
Patrik55

Ahoj . Zacnem od zaciatku pred biekolkymi rokmi este pocas strednej skoly ked sa schylovalo ku maturitam som maval tazkosti ktore sa tykali nevilnosti ci toceniu hlavy pocitu na zvracanie . Boli to take chvilkove vykyvy trvajuce niekolko sekund pri com ma akoby oblial studeny pot , neistota v nohah triaska tocenie hlavy pocit na zvracanie busenie sedca a zrazu nic . Niekedy sa to dialo po ceste do skoly niekedy aj jazdov v autobusi domov. Po skole to ustalo . Znovu sa mi to objavilo cca po dvoch rokoch v prci kde som to pocitoval skoro denne tak som sa rozhodol navstivit lekara vseobecneho- internista - neurolog a aj u kardiologa som bol . Po celkovom zhodnoteni mi bolo povedane ze mam selest na srdci co mam od detstva a uz sa to nepozoruje pretoze to bolo zanedbatelne .. a z krvnych vysledkou mi moj vseobecny lekar povedal len tolko ze vsetko je fajn akurat by som mal navstivit alergologa . V tej dobe som si povedal ze ak sa rano dobre najem pripadne si dam energetak tak to bude fajn aj to tak fungovalo a casom to zmizlo . Dnes znovu asi po troch rokoch od posledneho pripadu sa mi to objavuje znovu npr len tak alebo pri jedle pri cige proste hoc kedy . Niesom streser nerobim si z nicoho tazku hlavu . Mam dobru pracu vsetko je fajn takze neviem ci by to mohlo byt psychykou . Napriklad pri merani tlaku pocas nafukovania sa toho obalu co sa dava na ruku ma prepadava tiez taky divny pocit akoby sa mi chcela tocit hlava a to z pravidla vzdy .. tlak mam z pravidla vzdy nizsi o malicko . Vzdy mi lekari vraveli aby som pil viacej vody no tej ja pijem skutocne viac nez dost v tom by som problem naozaj nevidel .
Poradte co by mi asi tak mohlo byt ?

Patrik55

Takze rozhodol som sa doplnit Vytaminy B ( bcomolex ) plus magnezium . Tiez uzivam pribiotika kedze mam momentalne ATB Cefixime InnFarm 400mg este 5 dni . Same tabletky .. rano aj vecer si davam na ukludnenie Persen forte ale myslim ze ziadna zmena . Cie rano persen Bcomplex magnesium probiotika . Vecer to iste plus ATB ktore uzivam na zapal mocovych ciest ..
priznaky stale rovnake :
Toci sa mi hlava,
tazko sa mi dycha najhorsie vecer
Busenie srdca
Tras
Navali tepla
Tlak mam v norme
Mam pocit ztuhnutej šije ako by mi trpla
Obcas rozmazany zrak do dialky atd. Zajtra odchadzam na sluzibku na dva tyzdne tak som zvedavy ako budem fungovat

Nucky Thompson

MedvedikM
vies, ono je to tak, ze antidepresiva vacsinou pomozu, ale len malo ludi ma take stastie ako ty. AD lieky su velmi silne navykove, preto sa nedaju len tak lahko vysadit. Casto samotne vysadenie trva cele mesiace a clovek je pri nich ako ziva mrtvola. AD su zlo, naozaj. Ak si prebehnes fora, kde ich riesia, drviva vacsina prispevkov je v negativnom duchu. Bohuzial, dnes ich psychiatri predpisuju akoby to boli cukriky. Tym odbiju pacienta.. preco asi? Lebo psychiatri beru od vyrobcov tucne provizie. AD mozu ulavit, ale tie drsne vedlajsie ucinky a navykovost naozaj stoja za uvazenie.

MedvedikM

Ja viem, ze od antidepresiv sa ta tu budu snazit odhovarat a aj Ty sam o nich pises ako o zle. Ale napisem ti moju skusenost. Mala som problem, ze som bola v neustalom napati, neschopna rekaxovat, neustale som pocitovala uzkost a po case to zacalo mat nasledky v podobe telesnych priznakov ako neustala unava, pocity na odpadnutie, nebola som schopna dlhsej chodze, no proste neschopna zit a pracovat. Asi 6 rokov zivota som stratila, nerobila som veci, co mladi ludia tuzia robit, ako zahranicne brigady cez prazdniny a cestovanie a podobne. Potom som sa rozhodla, ze chcem mat este niekedy zivot a skusim to u psychiatra vyriesit. Chvilku trvalo najst odbornika, ktory vie, co robi. Ale nasla som. Rok a pol som brala nizucku davku najmodernejsich antidepresiv. Pri ich uzivani som necitila nic negativne. Po roku a pol som ich uz nepotrebovala :) a ani nikdy potom. Mam naspat svoj zivot a plnim si vsetky tie sny, ktore mi 6 rokov boli nedosiahnutelne. Keby som bola vedela, usetrila by som si to nezmyselne trapenie a stratu rokov, ktore mi uz nikto nevrati, a isla na antidepresiva hned. Preto moja rada je, neodsudzuj antidepresiva, ako som to kedysi robila ja. Myslim, ze medzi ludmi panuje vela zbytocnych a hlupych predsudkov, ktore maju v trpiacich vyvolat strach, vyslovene robia z antidepresiv zlo. Mne neublizili ani najmenej, naopak, vratili mi naspat moj zivot.

GOING

Každá minúta aj sekunda v živote je iná.
Výsledky od lekárov sú merané iba v tom čase a keby sa merali kontinuálne/priebežne počas celého týždňa záznamovým zariadením
mohli by byť mimo normál (parametre napr. srdcovej činnosti).

Patrik 55

Ahojte . Takze dnes som zazil stresovu situaciu . Znovu symptomi ktore som opisoval . Takze uz je jasne co sa so mnou deje . Mam tu panicku poruchu . Ako to liecit ? Jasne zmena myslenia atd. No co nejake antidepresiva ? Nemam zaujem o tie drogy takze existuje nieco prirodne ? Nieco co nieje navykove a nema vedlajsie ucinky ?
Mohlo mi po dlhej dobe tuto poruchu znuvu nastartovat uzivanie ATB ???

Patrik55

Az sa mi nechce verit ze by som mohol mat nejaky psychycky problem . Povazujem sa za kludneho vyrovnaneho cloveka ktory nepozna stres hadky atd. Neprekonal som nikdy ziadnu traumu ci strach . Jedine co ma trapi je rozchod z priatelkou ale to uz bolo davno no objavili sa mi problemi nedavno pri uzivani ATB ( doxihexal ) neuzivam ich asi tyzden aj nejake drobne . Obcas pocitujem aj rozmazane videnie do dialky .

GJL

Presne tak takto sa,prejavuje panicka porucha.Kedze trpim depresiam uz som tiez zazila panicku poruchu raz v autobuse

Tomas12345

Tvoje priznaky sedia na panicku poruchu, ktora sa lieci u psychiatra.
Väčšina ludi ma panicku poruchu v case kedy prežíva zvyseny stres, inu ju ale mozu mat vplyvom roznych hormonalnych zmien v tele, alebo ak hovoris ze to mas aj po jedle, moze ist o histaminovu intoleranciu.

Panicku poruchu ale vyvolava casto krat aj cigarety ci alkohol alebo kofein a teda aj energeticke drinky. Mal by si sa teda týmto veciam vyhýbať.