viem ze táto téma sem nepatri,ale ak to nevyriesim,mozno mi z toho preskoci a to sem potom uz bude patrit.problem je takyto.byvame v bytovke kde sa nenormalne premnozili mravce a neda sa ich zbavit.miimalne 2 x do tyzdna vystriekame cely byt,jeden dva dni je pokoj a potom prilezu cez bytove jadro od susedov zase!!!nejde o par mravcekov!su ich tisice,miliony!su vsade!!!nepomaha odpratat vsetko jedlo a vzdy po sebe upratat,su aj tam kde jedlo vobec nie je a kde by som ich necakala!vsade!v spalni,v kupelni!je to nenormalne,vyskusali sme uz vsetko...desiatky roznych sprejova a postrekov,kavu,kriedu,rozne bylinky,vsetko co udajne tie potvory neznasaju a nic!oni si na to navyknu a prilezu znova!je to strasne,uz dalej tak nemozem byvat,mam z toho nervy,chcem aby tie hnusne mravce zmizli!!!poradte nieco ak viete ako sa ich zbavit,co nemaju radi,co ich ničí,hocičo!!!prosim lebo mi z toho uz šibne!
MRAVCE
dakujem pekne,skusim ten lafarex a uvidime,lenze zase pridu od susedov :(( asi musim zmobilizovat aj ich :)
Ano, to je ono!!! Lafarex sa to volalo!!!
Aj ja pouzivam vzdy ked sa vratia raz za cca rok tie sacky. Nie su drahe. Otvoris ho polozis a staci. Vola sa to LAFAREX. Za 4-6 tyzdnov su prec. Sna z sa drzat byt bez omrviniek. Je to dobre dat par aj do vsetkych miestnosti.Mne sa raz nastahovali do videa a tam uhynuli.
My bývame na siedmom a matka je nenormálne čistotná, neostávala po nás naozaj ani omrvinka a tiež stále od niekiaľ vyliezali.Nakoniec pomohlo, keď sme kompletne zrekonštruovali byt, vyhodili sme jadrá, tam boli celé hniezda, dokonca priliezali vonkajškom cez okná, vymenili sme plastové okná a hniezda mali aj pod starými parapetnými doskami.Všetko sme vybetónovali, vymurovali, zamedzili sme všetky príchody od susedov a je pokoj.Pamätám si ako sme ich mali v skrinich s prádlom, alebo celé tisíce v liekoch, v skrinkách na saponáty.V noci som si išla potme vziať zo sáčka v mikrovlnke rožok(tam sme si schovávali chlieb) a cítila som ako mi čosi spadlo na brucho a keď som zažla svetlo, na rožku ich bolo strašne veľa, stále celé kolónie.Ešte sa im sype tuším nejaký prášok-žltý,ktorý zabezpečí ich neplodnosť,ale názov neviem.Babky na dedinách skúšali aj opačnú metódu, skúsili ich prilákať, že nasypali celé kilo cukru a potom ich hubili mechanicky...ale to sa mi zdá zdĺhavé a tiež lákať mravcov aj od susedov, to je fakt strelené.....alebo potom už len mravcoleva s mravenčiarom...čo iné poradiť...ale nie, fakt..najlepšie je hubiť u každého v byte inak to nemá zmysel....poradím ti...zavolaj do Markízy alebo Joj-ky,nech z toho nejaký milý mladý reportér spraví haló a určite Vás prestanú tí, ktorí sú Vám povinní pomôcť ignorovať...toto fakt zaberá,lebo oni pochopia, že TV príde aj skontrolovať výsledok....a určite na bytvovom podniku niektorí nechcú prísť o robotu, keď si neplnia povinnosti...
y ked sme mali doma mravce a to sme byvali na 10. poschodi, sme im cstu kadial casto chodili vysypali sodou bikarbonou, ktora ako vieme raguje s kyselinou a mravce maju v sebe kyselinu mravciu tak...
Musíš si zvyknúť na to, že mravce sú veľmi inteligentné a sociálne tvory. (ja viem že je to len schopnosť prispôsobiť sa, ale na tento účel je lepšia intelig.) Musíš si uvedomiť, že mravcov nevyzabíjaš. Keď si chceš pomôcť, musíš ich prinútiť odsťahovať celé mravenisko. To zn., že vždy im nechaj voľnú ústupovú cestičku. Tiež som na ne skúšal všeličo, horiaci benzín, lieh, rôzne chemikálie aj recepty starej matere. Po dlhoročných sledovaniach som nakoniec prišiel na osvedčenú metódu. Prášok, kt. sa volá DEMETRAN POPRAŠ. Dostať ho všade. Zaberá na 100%. Ale pozor, nejde o vyzabíjanie, aj keď zopár jedincov v prvom voji padne. To sú len robotníci a prieskumníci. Keď nájdeš prieskumníka, ten sa nesmie vrátiť a všetko vyzvoniť. Toho musíš hneď zlikvidovať. Toho spoznáš tak, že je sám a nikdy nič nenesie, ani keď niečo nájde. A ešte niečo, mŕtve telíčka nechaj pár dní tam kde skončili svoju púť.
Tak to ti uz nepoviem, lebo je to dobrych 7 rokov dozadu.Odvtedy ani jeden mravec.
a prosim ta nevies ako sa to presne vola????
My sme mali presne taky isty problem!!! A to byvame na 5. poschodi. Cela bytovka sme sa dohodli, ze sa to musi znicit a spravca domu kupil take saciky, to sa dalo do kutov kazdej miestnosti.Funguje to na takom principe, ze prilezie mravec, vezme si kusok toho prasku, zanesie medzi svojich a znici to celu ich geneticku informaciu.Trvalo to snad dva mesiace, kym sa vsetky tymto sposobom nevynicili.Je to v podstate taka otrava na mravce, dostat to v kazdych farby - lakoch.
ta to neviem ani ja