Ma niekto problem s chutou do jedla? S tym ze nema ziadnu? Aj ked je hladny nedokaze do seba nic dostat? Napriklad citim hlad a viem ze sa potrebuje najest, ale nemam na nic chut. A velmi casto sa mi stava, ze potom ani nejem. Aj vcera napriklad. Na ranajky som nemala na nic chut tak som si len dala kávu. Na obed som samozrejme citila hlad, tak som bola na obed, z ktoreho som zjedla tak polovicu a viac som nedokazala do seba dostat. No a vecer som zas nevedela co by som si dala, takze vecera bol jeden mini rohlik so sunkou a aj ten som do seba tlacila asi 15 min. Niekedy sa stane ze si dam ranajky napr. prazenicu a potom jem "obed" okolo 16:00 a na veceru uz nic lebo zase nemam chut. A takto je to skoro kazdy den a trva to uz cca 3 mesiace. Uz ani na moje milovane sladkosti nemam chut. Obcas si poviem ze "dala by som si nieco sladke", ale keby som prisla do obchodu tak si nic nevyberiem. Lebo na nic nemam chut. Som u toho dost znicena. Vzdy som vazila tak 48 kil na 157 cm cize nikdy som nebola nejak extra pribrata ale za ten cas co mam tie problemy som schudla na 43. Vyzeram fakt hrozne ako anorekticka no neviem co s tym. Uz sa hambim nosit aj kretase ci sukne lebo mam tak chude nohy ze hroza. Raz som v jednom fore citala ze pomaha B12, potom Pangamin ale mne to nepomohlo vobec. Uz aj mama sa mi snazi doniest hocico z lekarne aby sa mi nejako polepsilo a aj ked ma cas (co nie je casto) tak mi urobi samostatne nieco dobre ale ziadna zmena. Som fakt bezradna. Neviete mi s tym nejako poradit prosim?
Žiadna chuť do jedla
V sprave mam napisane ze selektivny nedostatok imunoglobulinu A (IgA). Tak najprv sa ma spytal ze preco som mu to nepovedala ze mam tento nedostatok ale ja som o tom nevedela tak potom presla rec na nieco ine a nejak som aj pozabudla sa potom k tomu vratit a popytat sa ohladom toho nieco viac. Ale nevyzeral zeby to bolo nieco dolezite pre moj stav.
Akejze to latky mas nedostatok? A co ty na to povedal doktor? Spytala si sa ho ci to nemoze sposobovat tvoje problemy?
No tak ono mozes mat scvrknuty zaludok, kedze nic nejedavas a dneska si si dala rychlejsim tempom ranajky tak ty mohlo prist zle, preto ty hovorim aby si si rozdelila jedlo. Na ranajky si trebars vyclen 2 hodiny a kazdych 12 minut si davaj cast ranajok. Na obedodber si vyclen 3 hodiny a jedzjed kazdych 15 minut a na veceru nech to je rovnako. Uvidis ako ss budes pri tomto citit a ak sa budes citit lepsie tak postupom casu mozesna znizovat cas jedenia jedla, teda ranajjy zjes uz za hodinu a pol , obed za 2,5 hodiny aj veceru. Po urcitom case ak sa budes citit lepsie znova zredukujes cas na jedenie o polhodinu nadol a takto to postupne zredukujes na normalnu dobu jedenia jedla.
Na gastro som bola a lekar mi nic nezistil akurat tak ze mam v tele malo nejakej latky ktora mi moze skreslovat vysvedky ci co ale nic sa s tym nedialo. Tak to skusim vyskusat tak ako pises ze si to rozdelim po castiach dufam ze to nejako pomoze.
Inak dnes, po cca 1,5 hodine co som sa zobudila som si dala ranajky bez chuti len aby som nebola hladna lebo ma caka dnes dlhy den tak aby som mala nejaku energiu a normalne ma po asi 5 sustach zacalo z toho jedla napinat. A to som toho mala dost malo. Par krat sa mi to stalo ale dnes to bolo hrozne. Co to moze znamenat?
No tak ono 43 kilo je uz naozaj fakt velka anorexia, zacni so sebou daco robit cim skor. Odporucal by som ti zajst na gastro ci nemas tam nejaky problem.
Co sa jedla týka, hlavne jedz pravidelne a ne tak ze az o 4 ješ obed. Jedz normálne porcie ráno, obed, olovrant a večera.
Teda porcie jedz normálnej velkosti, jedine co zmen je to že jedz jedlo po kúskoch. To znamena ze napriklad ked jes obed, tak ho nemusis zjest za 15 minut ale vyclen si nanho trebars 3 hodiny pricom jedz kazdych 15 minut cast z toho jedla. To znamena ze si rozdelis obed na 12 porcii po 15 minutach zjes jednu.