Porezanie prsta a tuhnutie celého tela (bez tetanovky)

Príspevok v téme: Porezanie prsta a tuhnutie celého tela (bez tetanovky)
GOING

Pred 4-mi rokmi, konkr. v mesiaci máj som bol cvičiť ako každý druhý deň.
Pri cvičení a ťahaní kladky za chrbát 8x90kg v rukaviciach
sa mi pri úchope rukavica na ruke na jednom prste pri úchope koncentrovala tlak na šľachu a došlo ku šľachovému poraneniu stredného prsta na ruke.
Už v mesiaci apríl teda mesiac pred tým, som cítil tuhnutie svalov na celo tele aj chrbtových a pripisoval som to sedavej robote.
Ale tuhnutie sa stále zvyšovalo.
Ďalej koncom mája na streleckej súťaži v Mičinej pri BB mi prst zmodral až som musel isť na pohotovosť a dali mi protizápalovú ichtiolovú masť.
Bolesti neustupovali a prst tuhol a u lekára sa to riešilo ako úraz.
Problém bol, že po dvoch týždňoch došlo k takej stuhnutosti svalov na celom tele, že som ráno nemohol vstať z postele a ísť na odbery. Bol som diagnostikovaný ako reumatik s tabletkami.
Vždy bolo do rána potenie a 1-2dni bolo dobre. Po telefonickej konzultácii s odborníčkou reumatologičkou sa ma pýtala na hodnotu CRP, ktorá bola vtedy u mňa cca.15. Povedala aby mi obvodný lekár, ktorý mi dal pred tým lieky na reumu predpísal antibiotiká. Po užívaní antibiotík sa mi po 3 dňoch uľavilo. Prestali bolesti prsta ale prst stuhol a kĺby opuchli. Nasledovala rehabilita prsta 20x . Po rehabilite sa rozsah pohybu zlepšíl na 60% a sila v prste je.

Po čase som si spomenul, že som sa v mesiaci marec porezal na konzerve pre psa a vonkajšie prejavy pravdepodobne otravy a infekcie sa začali až po dvoch mesiacoch.
Samozrejme som bol dvadsať rokov bez tetanovky.

Infekcia mi na dva roky ovplyvnila pevnosť šľachovo-svalového väziva s neurologickými prejami.