Dobrý večer. V júni by sme mali isť na dovolenku do Egypta - Hurghady. Radi by sme išli na nejaké výlety. Ale odporúčali mi známi, že najlepšie ostať len v resorte. Poradte aké máte vy skúsenosti s výletmi, poteším sa každej rade. Dakujem
Je Egypt bezpečný?
Ano a nie. Akoze je to relativne bezpecne ale zdaleka nie tak ako europske krajiny. Egypt je krajina kde je vysoka korupcia (a nie na slovensku taka korupcia nieje ani zdaleka). Mozes sa tam dostat do basy bez toho aby si nieco spravila a Egyptska basa je miesto kde by si nechcela byt 5min tiez sa to so slovenskou neda porovnat atd.
Je to taka typicka arabska krajina. Do mesta by som sa odvazil ale urcite nie do tmavych uliciek a na ziadny vylet na tave ktory si nedohodnes v hotely.
Z okolia som pocul dve historky. Ci su pravdive to uz necham na vas.
Jednemu znamemu tam uniesli manzelku. Nikdy ju uz nevidel a este stravil par dni v base ako hlavny podozrivy.
Iny znamy si dohodol vylet na tave v meste kde to bolo asi o 50% lacnejsie ako v hotely. Islo asi 20 ludi. Odviedli ich do puste a v pusti polozili na zem klobuk s komentarom ze ak sa chcu aj vratit tak maju hodit do klobuka 500 EUR. Po asi polhodine sa poskladali.