Dobry den ake by ste mi odporucili probiotika na Slovenskom trhu na zlepsenie travenia ? Dlho ma trapi nafukovanie atd tak chcem skusit aj tuto moznost :)
Najlepsie probiotika na Sk trhu na travenie ?
Ahoj, zaleží asi dosť na tom, ciu mas tieto problemy s liecby atb..tie ti mohli poskodiť crevnu mikrofloru a ak tam nemas dostatok spravnych bakterii tak probiotika by pomoct mohli... pri kupe daj bacha na info od vyrobcu ohladom garanci aktivnych baktrerii, teda takych, ktore sa realne dostabnu zive az do criev (viem napr. o probiotikach od slovenske genericy probicus premium) ak ta trapisvsak naduvanie dlhodobo, potom moze ist o nejaky iny problem, napr nelieceneho helikobaktera tak si daj urcite urobit nejake vysetrenia...
Probiotika nezlepsuju travenie. Na to su enzymi.
Probiotika su skor na imunitu, ked je rovnovaha v crevach, je tam menej plesni, neziaducich bakterii a zlepsuje sa praca imunity.
Na sk by som nekupoval. Predrazene, a neucinne.
Kup z iherbu napriklad Healthy Origins 30 Bilion CFU.
Alebo Hyperbiotics Pro-15
Na travenie blahodarne posobia posty... bud hladovky, alebo dzusove posty, kludne aj niekolkodnove.
Este mozes teraz pouzit takuto vec:
Daj si doobeda ovocie na lacny zaludok a prihod hrudku bryndze (2-3 gramy... 1 gram bryndze obsahuje 1 miliardu bakterii, cca 22 druhov). Cukry z ovocia zvysuju prezitie bakterii v zaludku, a zaroven ovocna vlaknina im pomaha namnozit sa v crevach. Ovocie sa travi kratko, takze vacsina stihne prezit cestu zaludkom.