Skolióza -štúdium na medicíne

Príspevok v téme: Skolióza -štúdium na medicíne
adela_hrabovska

Mám skoliózu a počas školy som na telesnej preto ani necvičila, ale to len preto lebo doktorka mi to napísala ale inak ja osobne som nič zle nepociťovala popri cvičení. A nosím aj korzet a tak ... len chcem ísť na medicínu a treba tam potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti a chcem vedieť či je možné že moja skolióza a to, že som počas SŠ na telesnej necvičila nejako ovplyvnili moje prijatie

Ďakujem za odpovede

studium

ahoj, som medicka tak ti viem poradiť

skolióza nie je vôbec problém (aj keď si myslím že prave s touto dg by si práveže mala cvicit, nie tak ako ostatní ale na spevnenie svalstva chrbtu určite) ta zdravotná spôsobilosť je skôr o tom či si neni infekčná a či mas dostatočnú inteligenciu a psychiku v poriadku na štúdium

Sisasss

Hanka- Ahoj :) Mojím snom je všeobecné a ty? Zubárina je tiež super, ale mňa lákajú už aj konkrétne špecializácie, ktoré nadväzujú práve na to všeo :) Plánujem UK v Bratislave, JLF Martin, ale najviac by som chcela do Prahy, to mesto milujem, 2. LF a Motol, len tam je najťažšie sa dostať :/ Ale aj Olomouc alebo Ostrava, prípadne Hradec, naozaj ešte sama neviem, kam všade dám :) Ty v tom už máš jasno? :) Mne by bolo viacmenej jedno, kam ma vezmú, len nech ma vezmú a študujem medinu :D Ty si teraz tretiačka? Ja som z odbornej školy zameranej na ekonomiku a účtovníctvo, ale intenzívne sa pripravujem už nejaký čas a učim sa bio, chem, fyz (viac ako tie ekonomické veci do školy :D) Ale ťažko povedať, ako na tom som, snáď je to na dobrej ceste. A ty? :) Ak by si chcela, mohla by som ti poslať nejaký materiál: knihy v pdf, modelovky a tak :)

HankaS

Sisasss - ahoj, ja sa tiez chystam buduci rok na medicinu... smiem sa spytat, na ake skoly si chces dat prihlasky? Zubne alebo vseobecne? Ako si na tom s pripravou? :) Dakujem za odpoved :)

Sisasss

Ahoj :) Tiež som oslobodená počas celej strednej školy (skolióza, ploché nohy,...), ortopéd síce nebol nadšený, keď mi to potvrdzoval :D, ale ja som mala problém s učiteľkou, inak tiež žijem normálne, behám, cvičím... :) Na Slovensku ani v Čechách vysvedčenie nijak neovplyvňuje prijatie. Potom už hodiny telesnej na samotnej VŠ budú povinné, ale určite to nebude nič, čo by sa nedalo zvládnuť :) Záleží len od obvodnej lekárky, či ti dá potvrdenie, ale nevidím dôvod, prečo by nemala :) Tiež sa pripravujem na medicínu, ale až budúci rok. Každopádne, držím palce pri skúškach :)

Swift

Mám taký pocit, že to potvrdenie vyžadujú na viacerých VŠ, ak nie aj na všetkých a netuším, kedy človek nie je zdravotne spôsobilý študovať na VŠ, ale skoliózu to definitívne nezahrňuje, nie je žiadny dôvod. Takže môžeš ísť na medicínu a toto nijako nemôže ovplyvniť tvoje prijatie.