Chcel by som sa spýtať je jedno aké známky mám na gymnáziu ?? Zoberú má na každú strednú s gymnázia ? Sú nejaké skúšky na konci gymnázia ? Nevyznám sa v tom ... Ďakujem za odpoveď ... Na vysokú by som chcel ísť na Architektúru ale učenie nemám v láske
Gymnázium
Kubo11-Súhlasím.
Čo sa týka komentárov podo mnou, tak to je blbosť, že keď sa nerád učí nemal by ísť na gymnázium. Kto sa pre pána rád učí? Rozhodne nie (všetci) ľudia čo chodia na gymnázium. Tých, čo sa radi učia je vážne málo a považujem ich za trošku divných doteraz, lebo keď sa niektor rád učí svoj obľúbený predmet/y je to fajn, ale žeby niekto mal rád na gymku všetky predmety a rád sa učil každý predmet to je zaujímavé. Ja sa rada vzdelávam, ale nikdy som nebola nadšená, keď som sa mala učiť zloženie stonky napr...Ide o to, či danému človeku učenie ide a dokáže sa naučiť a má snahu sa naučiť. Potom sa to dá. Na školách sa zväčša neučia zaujímavé veci, na gymnáziách obzvlášť extra nie, keďže je tam všeobecne všetko prebraté a nie každého berie všetko. Keď mňa viac brala forenzná antropológia, tak o matiku som sa veľmi nezaujímala.
Keď ale Filipkoo nie je z tých čo sa učia, nech fakt ide na stavebnú a keď by to zvládal potom na výšku architektúru, keď si je už teraz istý čo chce robiť. ;-)
Gymko je podľa mňa skôr pre tie múdre hlavičky, ktoré ešte nemajú jasno vo výbere, alebo nie je stredná zameraná na ten daný odbor. ;-)
Pekný deň.
PS:ľudia čo sa radi učia nie sú zlí, aby sa tu tu tak nechápalo potom, ale proste ja som bola jednotkárka vždy, ale neučila som sa s nejakým potešením, radšej som išla vonku, alebo sa učila niečo, čo viem, že je zaujímavé rozhodne(jazyky...). ;-) Niekoho ale učenie veľmi napĺňa, nič proti nim. ;-)
Ak sa nerad ucis, radim ti, na gympel sa vykasli a zvol si nejaku SŠ s odborom ktory ta bude zaujimat.
Ludia, ktori sa neradi ucia alebo sa ucit nevedia, nemaju na gymnaziach co hladat. Myslim to v dobrom, ja som takych v triede mala, zbytocne tam trpeli a ledva prechadzali.
Ak spravíš prijímačky, tak môžeš ísť z akejkoľvek strednej na akúkoľvek vysokú.
Filipkoo - z Gymnázia sa ide na vysokú nie strednú. Áno môžeš ísť na hocakú vysokú. Na konci štúdia je maturitná skúška. Keď nemáš učenie v láske a chceš ísť na architektúru, tak radšej choď po ZŠ na strednú odbornú školu napr. stavebnú. Keby si vysokú neurobil máš aspoň maturitu v nejakom odbore.