Čo je to láska ?

Príspevok v téme: Čo je to láska ?
UnableToLove

Dobrý večer.
Mám 20 a nie som schopná cítiť romantickú lásku k niekomu. Maximálne silnú sexuálnu príťažlivosť, no nikdy nie lásku.
Raz som si myslela, že som sa zaľúbila. Aj som na tú osobu denno denne myslela, no uvedomila som si, že ma priťahuje len fyzicky, sexuálne.
Stále, keď som na toho človeka myslela, vždy to bolo len o tom jednom (domyslite si). Takže (asi) žiadna láska.

Popíšte mi lásku. Čo cítite ?

Ute

Jahodka123;
ani by som nepovedala, ze to on, NOHALO najlepšie vystihol. Ten skorej hovori iba o laske ku sebe: ja som dal slub a teda ja ho dodrzim. On hovori o tomto. A to je laska ku sebe.
Ale ja netvrdim, ze laska ku sebe nie je laska. Praveze to laska je a dovolim si tvrdit, ze je to najcastejsie sa vyskytujuca laska;-)

dDee1

Ženy možno nadávajú (a častokrát oprávnene), ale žeby sa vyhrážali? Vy ste niekedy počuli niekto/rá, aby sa ten slabší "vo vzťahu" vyhrážal? Ja teda nie.
Dobré je zamyslieť sa nad sexuálnym založením mužov a žien - je totiž úplne rozdielne. Mužská sexualita je úplne iná ako ženská sexualita !!!
A vôbec - muži to sú deti vo veľkom vydaní. (Potrebujú svoj piesoček a svoje hračky.) Všeobecne. (Nájdu sa aj výnimky, ale väčšinou sa nimi AŽ stávajú - tými výnimkami !
A ženy? Však ženy sú nositeľkami života - ženy sú pre deti - malé aj veľké.
Muži nadávajú na ženy, že sú márnivé a zaoberajú sa sprostosťami. Ale oni robia to isté, vyšívajú a štrikujú s vŕtačkami, šróbovákmi... v ruke... Ibaže muži robia na rozdiel od žien nesmierne dôležité práce a úlohou žien je robiť im full servis "s výhodami", lepšie povedané s povinnosťami celý život.

ped

Láska je silné emocionálne puto medzi dvomi ľuďmi, napr. medzi otcom a synom alebo dcérou. Toto puto treba neustále upevňovať, lebo môže tak silnieť, ako aj slabnúť. Na rozvoj vzťahov sa vynakladá málo energie a potom tie vzťahy chradnú a pod.

Pilcuk

Jediná skutočná láska je láska k matke, pretože tá si k tebe vytvorila vzájomné puto už v bruchu, pri pôrode a kojení. Prípadne aj k otcovi. To ostatné sú len pudy, podvrhy prírody...

nohalo

Laska nie je o citoch, emociach, pocitoch, motyloch v bruchu, ktore po case aj tak vyprchaju. Je to kazdodenne rozhodnutie byt s danym clovekom do konca zivota napriek vsetkym problemom, ktore pridu. Laska je, ked ti na druhom zalezi viac ako na tebe samej. Ak hladas stastie toho druheho. Laska je o obetovani sa a kompromisoch. Laska je o komunikacii. Ak dokazes prijat nedostatky toho druheho a napriek tomu ostat s nim. Ked pridu lepsi, krajsi, mudrejsi, uspesnejsi, pritazlivejsi a stale ostanes s tym jednym. Je to neustale zdolavanie vrchu. Ides hore, prezivas pekne casy a potom zase ides dole, zle casy a takto sa ten vztah upevnuje.