Dost ma to trapi. Zo zubov si casto nechtom zoskrabem mierne smradlavy biely povlak. Neviete co to je? Horsie su ale biele resp az zlte gulick ci skor hrudky, ktore sa mi obsa podari vykaslat z hrdla. Castejsie ich tam vsak len citim a nevykaslem. Tie strasne smrdia... Neviete poradit, co s tym?
Biely povlak na zuboch + biele hrcky v hrdle
Ja mam ten isty problem. Idem si dat vybrat mandle. Bude to boliet asi 2 tyzdne, ale potom mam cely zivot pokoj. Mohol by si aj ty skusit.
A nezabudni si pri umyvani zubov vycistit aj jazyk, je to velmi dolezite.
Hm dik za radu... Ale Tantum verde som skusal a nepomohlo. Co by mi MOZNO pomohlo ma ani tak nezaujima. Nebudem sa kazde rano drilovat s nejakym olejom, ktory mi vobec nemusi pomoct. A k tym mineralkam by som bol tiez skepticky... Co je to vela? Pijem ich myslim si dost vela. cca 1,5l denne.
PS: Kazdopadne dik za radu
Pit hlavne vela nesladenych napojov, vela mineralky a zeleninovych a ovocnych stiav, skus aj Tantum Verde z lekarne a mozno by ti pomohol aj panensky kokosovy olej, tri lyzice denne, kupis ho v bio obchode.
ok, ok. vdaka. Ale ako sa ich zbavim z toho hrdla?
tie zlte hrcky sa volaju tonsilolity /mandlove kamene/. Su to zvysky jedla, hlienov, odumrete bunky tkaniv a obsahuju mnozstvo bakterii...
Usta si obcas povyplachuj salviou lekarskou alebo rumancekom pravym.Zuby si cisti spon 2x denne, nejakou kvalitnou zubnou pastou, napr.Colgate total a kup si stredne makku zubnu kefku. Tie hrudky z hrdla to je nahromadene svinstvo na mandliach a preto to tak strasne zapacha.Je tam neuveritelne mnozstvo bakterii....