On dieta chce, ja pravdepodobne nie

Príspevok v téme: On dieta chce, ja pravdepodobne nie
Ona

V septembri to budu 4 roky co sme spriatelom spolu. Obaja sme nedavno oslavili 28. narodeniny. Vsetko je tak ako ma byt at na jednu Vec. On chce dieta a ja si nie som ista, ci dieta chcem. Skor nie ako ano. Chce dieta najskor ked budeme mat obaja 32. Zial, ja mu neviem zarucit, ci zmenim nazor, vzbudi sa vo mne materinsky pud a budem chciet tmat dieta. Nasa konverzacia na tuto temu sa stala natolko vazna, ze rozmyslame o ukonceni vztahu.

Obaja ale vztah ukonci tnechceme, je nam spolu dobre. Ale co ak ja nikdy dieta chciet mat nebuem? Zbytocne so mnou straca cas. A naopak, co ak vztah teraz ukoncime a ja o par rokov dieta chciet mat budem? Ale on tu uz pr emna nebude. A co ak uz nikoho tak dobreho ako je on nenajdem?

Mate niketo skusenost s podobnou situaciou?

S3DA

Podľa mna, nikdy nevieš čo bude o mesiac, o rok o dva . Čo ak náhodou otehotnies a zrazu sa v tebe prebudí materinský cit? Veď to tak má veľa žien, že nechcú deti, ale ak otehotnie tak si to dieťa zamiluje. Podľa mňa je zbytočné riešiť už teraz to, či sa citis na dieťa alebo nie. Užívaj si krásny vzťah s priateľom a troška sa uvoľnite. Ak on je ochotný počkať, aj keď ty si niesi istá, tak to s ním skus, je zbytočné zahadzovat kvalitný vzťah. Nemôžeš povedať na sto percent že dieťa nechceš, nikdy nevieš čo ti život prinesie.

Ona

Jana Lukacova,

Vela sme sa s priatelom rorzpravali. Povedal mi,ze ak je len 1% sance, ze o 5-10 rokov zmenim nazor a budem chciet mat dieta, tak mu za to stoji so mnou zostat. Mna vsak trapi myslienka, ze co ak nazor nezmenim a zbytocne spolu stravime tolke roky, kedy sme radsej mohli byt s niekym,inym, ja s niekym kto po dietati netuzi a on s niekym, kto dieta mat chce.

Je tazke zit s s myslienkou, ze ak o 5-10 rokov svoj nazor nezmenim, tuzba po dietati sa nedostavi, tak ma opusti.

Tiez ma trapi myslienka, ze uz nikoho tak dobreho ako je on nenajdem, ak by sme to teraz spolu ukoncili. Ja nechcem zostat sama, chcem mat vztah, zivot je dlhy a myslim ze je lepsie ho zdielat s niekym.

Pocitujem velku beznadej. Neviem, ktorym krokom vykrocit.

Jana Lukacova

Ona:

...a čo ak hneď zajtra jedného z vás unesú mimozemšťania?...nemôžete kontrolovať, kedy sa dostaví túžba mať dieťa a či to bude práve s priateľom. Potrebujete čeliť svojmu strachu a prejaviť ho a nezaručovať priateľovi nič, čo mu zaručiť nemôžete. On sa s tým potrebuje zmieriť a tiež prejaviť to, čo cíti. To môže váš vzťah posunúť na novú úroveň, ak obaja budete chcieť byť spolu alebo to pomôže k tomu, aby ste išli každý zvlášť tou cestou, po ktorej chcete ísť.

fajnapralinka

ked rozmýšlate že ukončíte vzťah, tak nie ste pre seba stvorení...
ak sa nerozídete teraz, ver tomu že jedneho dna určite , možno o polroka, o rok...
tieto veci si treba ujasniť hned na začiatku,
a si už dosť stará na to aby si vedela čo chceš...
bud chceš deti alebo nechceš... alebo...? je možnosť že tento nie je ten pravý s ktorym by si chcela....
takze tak...

Defcon

Dnes je sice trend mat dieta co najneskor, ale musis si dat otazku do kedy sa budes on starat. Takze si pripocitaj k svojmu veku 25 rokov a dovtedy sa budes musiet onho starat. -(
Lebo 25 rocni ludia vacsinou este otravuju rodicov....

Cotipoviem

Viraj v mojom svete. Mam 27, priatel, za chvilu manzel 32. On by chcel dieta hned po svadbe. Ja najskor o 2-3 roky, ak vobec. Myslim ze by som sa bez toho zaobisla. Kazdy den nad tym premyslam ako sa z toho vyuzut. Mam to ale vymslene :D tam kde zijeme je materska len 4 mesiace co ja uplne vitam, a potom praca na 60%. Mam flexibilnu a zarabam viac. Takisto vie ze sa bude mat musiet starat aj o dieta, aj o domacnost na 50%. Za tychto podmienok sa dam prehovorit :) Ale na vasom mieste to neriesim z horucou hlavou, nechaj to viac-menej otvorene a uzivajte si zivot. Tvoj, aj jeho nazor sa moze zmenit.