preplatenie ukonu od stomatologa poistovnou

Príspevok v téme: preplatenie ukonu od stomatologa poistovnou
haffo

Dnes mi stomatolog zo zubov odstranoval vodny kamen a osetril krcky pri zuboch (vycistil) akousi pastou (kazy neboli ziadne), pricom vo finale po mne ziadal sumu 10 EUR. Myslite, ze ked ten blocik poslem do poistovne, ktora by mi podla spravnosti mala preplacat tento ukon (to jest mal mi to spravit de facto zadarmo), mi ho aj preplati?
Na blocku je uvedene : Zub. oset. a 10 EUR

zubkovavila

Ešte jedna vec, preventívna prehliadka je vlastne len posúdenie stavu dutiny ústnej s doporučením ďalšej liečby. Aj keď VŠZP prepláca odstránenie zubného kameňa, ale prepláca len MECHANICKÉ odstraňovanie a povedzme si otvorene, už máme na to prístroje, tak prečo to robiť ručne ? Každý ručne len zubný kameň doodstraňuje, na primárne odstránenie používa ultrazvuk. U iných zdravotných poisťovní neprepláca poisťovňa žiadne odstránenie zubného kameňa, LEN posúdenie stavu.

zubkovavila

Dobrý deň,
výkon, ktorý momentálne hradí 100% zdravotná poisťovňa u zubného lekára je preventívna prehliadka, u detí by to mala byť aj fluoridácia.
Ostatné zdravotnícke výkony Vám poisťovňa uhrádza len zčasti, podľa limitu zubného lekára a je LEN na ňom, ako si stanoví cenník na úhradu. V zubnej ambulancii ste pacientom už len počas preventívnej prehliadky, pri ostatných ošetreniach a vyšetreniach ste už KLIENTOM a to si treba uvedomiť.
Ak máte zdravotnú poisťovňu UNION, teraz ponúkajú dentálny balík (treba si to samozrejme naštudovať, mne sa to tu rozpisovať nechce).

hurmikaki

iba??? ja som mala pod korenom hnis, museli mi to na stomatochirurgii rezat, platila som 80€ , a nehrozi ze by mi to poistovna preplatila..
vieš, oni z toho ryžujú...
na bločku mam napisaný "nadštandard"
ale aký?????!!!!!!! ak by mi vykon robil v celkovej anesteze to by bol nadštandard,..

zubar si zaučtuje že lezanie v jeho kresle je nadstandard a nemozes s tym nič...

haffo

No mne sa zda, ze minule po mne za tento ukon ni nepytal a dnes mi bolo (od jedneho cloveka) povedane, ze je konkretne tento ukon v ramci prehliadky plne hradeny poistovnou s ktouu ma moj lekar zmluvu, tak preto sa pytam. Divne bolo i to, ze sam od seba by mi ten doklad ani nedal.
Takze vravis, ze ciastocne? Len si to overujem, to je vsetko, ja sa nemienim natahovat o peniaze, len aby sa to nestavalo pravidlom a neslo to do jeho vrecka, nic ine.

philips

Ahoj,
pravdepodobne nie. Väčšina výkonov u zubára je čiastočne hradená poisťovňou a ty doplácaš len ten rozdiel medzi cenou výkonu, ktorú si stanovil sám zubár a sumou, ktorú na ten daný výkon doplatila poisťovňa.
Skôr, než začneš nadávať na zubárov, akí sú zdierači a že dostávajú zaplatené za jeden výkon dvakrát si uvedom, že sumy, ktoré platí poisťovňa sú ozaj smiešne a nízke, nedokážu pokryť ani cenu materiálu, nie to ešte robotu, ambulanciu, sestričku, plat lekára atď.