Ako zdravo pribrať

Príspevok v téme: Ako zdravo pribrať
miky265

Ahojte,
Potreboval by som poradiť ako zdravo pribrať, mám 24r. výšku 188 a vážim ledva 70kg čo je podla mňa hrozne málo.
Každý mi vravel že stačí len vela jesť čo bola aj s časti pravda pribral no len v pase a na bruchu ( výzor zachodového pavúka tenke ruky nohy a velké brucho ) 2 mesiace som to dával dole a ledva som vyšiel schody.

Skúšal som sa pravidelne stravovať a chodiť do fitka no pracujem na 3 zmeny a prácu ma celkom fyzicky náročnú takže to bolo problemové dodržať.

Momentálne chcem chodiť aspoň 2-3x týždenné do fitky a cez výkendy chodím korčule, bicykel, turistika podľa času a počasia.

Čo potrebujem poradiť je ako sa pri tom všetkom stravovať ? Aké jedla uprednostniť a čomu sa vyhnúť. Cez deň jedávam tak 3 plnohodnotné jedlá a 3 menšie ( ovocie jogurty tuniak tvaroch ) no tiež to nie vždy dodržím.

ivobrick

Mam pauzy podobne. Cez 20min normalny obed, cez 10 radsej zjedz 2 banany a vybavene alebo uz kedtak tu hnusnu proteinovu tycinku.. Rano sa najes doma, netvrdim ze musis mat brutalnu "veceru".

Tiez sa snazim obmedzit shit jedla, hlavne to sladke a rafinovane, chipsy a podobne somariny. Radsej si viac posolim maso - aj ked.. vidim nejaky naznak mastneho.. zacina sa operacia :D

Detox? No neviem, nejedz tazke jedla, ziadne shity, ale varene, ovocie, nesladena voda, vajicka, vela masa - to je ale 2x za den. (kazdy typ masa). Snaz sa obmedzit kavu ak pijes, hlavne vecer/6hodin pred spanim uz nie.

Napr dnes som zjedol 7? jedal a nic mi neni. Lenze nie nejake brutalne porcie+praca a behacky po meste to sa strati hned.

miky265

tak ono nejesť keď niesom hladný :D ono často je človek hladný dá si niečo sladké čokoládu/dobošku a hlad ho prejde no vyživovacia hodnota nula, človek je potom len skôr unavený a podráždený.

No bol som u doktora (bolesť chrbta) no okrajom som sa na to pýtal. po vážení a marení povedal že som ešte na tej hranici s váhou, ževraj vela ludí má problém do 30r. pribrať. Čo mi poradil sú pravidelné ranajky keď sa zobudím a večera pred spaním. čipsy a sladkosti vymeniť radšej za oriešky a ovocie čo ma zbavý chuťe na sladké. Aspoň 2x si dať do týždna rybu. Ďalej jesť po menej ale častejšie.

Tých rád mi dal viac no na všetko si už riadne nespomeniem, vravel čo ktoré jedna obsahujú zdravé tuky, omega kyseliny, vitamíny, sacharidy/bielkoviny/tuky. pestrosť stravy a vela dalšieho.

0vecka

Co je podla teba zdravo pribrat?
BJ 2 ti sice velmi dobre radi s tym detoxom ale len v pripade ze si chces nieco odpalit :-D. Samozrejme je to nezmysel. Tie parazity su nieco podobne.

Ak ches pribrat svaly tak to bez pravidelneho cvicenia v posilovni nepojde. (Ano mozes skusat podavat tehly na stavbe ale to bude mat len minimalny ucinok) Na nejaky korcule sa mozes rovno vykaslat. Podla mna bud rad ze si chudy ja som mal v puberte (17 rokov) 2m a 70kg zacal som chodit do posilovne a dost vela jest teraz mam 100kg akoze vobec niesom tlsty ale musim si uz davat pozor na to co zjem (a hlavne kolko) aby mi nenarastlo brucho.

BJ_2

No tak tvoje telo ti jasne dava najavo, ze nemas chut do jedla, tak nejedz. Mozes mat parazity, moze s niecim tazkym a energetickym bojovat, a vtedy je mu vyhodnejsie byt chude. Okrem toho, mozes byt taky chudy slachovity typ, tie tazko priberaju.
Uplnu blbost urobis, ked das na radu toho, co ti radi 5-6x denne jest, to je na tvoje travenie samovrazda. Hlavne ked nemas chut do jedla.
Skor by som isiel presne opacnou cestou, detoxy, hladovky, zlepsovanie metabolizmu, imunitneho systemu. Tymto nasilu jedenim si len privodis problemy. Ak telo nevie pribrat s normalnej stravy, tak je niecim narusene, a to posledne co mu pomoze, je prejedat sa, a tlacit do neho vysokokaloricku potravu. Najprv si naprav metabolizmus tak, aby ti chutilo jest, a bolo vsetko v poriadku. Potom priberes na taku vahu, aku chce mat telo, pravdepoobne 5 kil navyse, ak si chudy typ, vyssie to uz nepojde.

miky265

bicykel turistika moje hobby, moja radosť v živote. kedy si som sedával u PC a zas sa k tomu vraciať nechcem :D .

u nočnej je problém že okolo jednej má tu 20 min prestávku potom mám už len 10 min.
ono ja sa snažím jesť čo 3 hod.
Prácu mám náročnú ale skôr na chrbát v oblasti lopatiek a ruky. celý čas stojím skôr na mieste preto som začal korčulovať.

Proste tá strava je u mňa kameň úrazu keďže ja kopu krát nemám ani chuť do jedla. Skúšal som gainer a protein, ostal som nakoniec len u proteinu 1-2x denne po 25g (tento týždeň mi prišiel takže som ho dlhšie nebral)

Inak aby som nezabul ďakujem za rady aj tie čo boly a aj tie čo prídu

ivobrick

Skus obmedzit ten bycikel, korcule, v praci sa nabehas dost. Vo fitku ziadne kardio. 3x by malo stacit. Vela spat, cez vikend oddychovat, alebo tam id do posilky. Teda relativne vela tj. 8h. Vela jest no + ten protein, ine by som ja osobne radsej nezral.
1kg/mesiac by si mal dat, ale zazraky pri tej vyske a praci necakaj. Na tebe nebude velmi vidno ani tych 10kg.

Rano mas ked vstanes po nocnej, tj. 15.00? (8hodin spis, mal by si), vecer je okolo 4.00 rano? ked mate pauzu, neskoro vecer je ked dojdes domov 6.30? Od siedmej do tretej spis.

miky265

áno članky ako ráno 40 min po tom čo sa zobudíte si dajte to a to. pred obedom toto a na obed dalšie dva chody večara jedna potom druha neskorá.

no realne v stávam 4:40 to aby som vstal o štrvtej aby som stihol tie ranajky plus hygiena a priprava do práce. druha vec keď mám nočnú a idem spať o siedmej čo mám považovať za ráno a večeru ? prestávka v robote má len 20min.

s tým čo si mi ti napísal to vyznelo že človek ako ja realne pribrať nedokáže. ja nečakám že za mesiac dám 5kg. ak dám pol kila hore mesačne budem. Tiež nepotrebuejm vyzerať ako kulturista alebo mať tehličky na bruchu. Chcem vyzerať a cítiť sa proste zdravo.

Apokryft

Miky všade sa o tom hovorí a na nete je toho popísané ako nikdy.Potrebuješ zmocnieť čiže jedlo 5-6krát denne.Keď sa ti podarí 4 to je minimum plus dva krát kvalitný protein .Ak píšeš,že si pribral aj ked do brucha ,ale to je bežná prax.Pri 10 kg hmoty je vždy min.3-až 7kg tuku.tuk ide vždy.Ty potrebuješ min 30-kg to je fakt ,že len tak tak.V tom bude 20-a viac kg svalov a 10 -tuku.Nikdy a nikto nenabera len čistý sval.Teda dása to ale to len supermetabolický skúsený,prachatý profík.Čiže rutina cvič 4 -x do týždňa minimum je 3 veľa jesť každé 3_4 hodiny mäso,ryža,zemiaky,dva krat denne protein.Keď nemáš čas a peniaze tak je to oničom.