Zacala som chodit s priatelom tesne po jeho rozvode, sme sucastne kolegovia v praci aj s nim aj s jeho manzelkou. Velmi sme si rozumeli. Stravili sme spolu krasne 4 roky...prve 3 roky sme spolu nebyvali, ( ja som bola (nevysporiadna po 11 rocnom rozchode) plus situacia v praci ked ma byvala manzela/kolegyna mojho noveho partnera osocovala a urazala, detto ich syn v puberte...na dennom poriadku neprajem to nikomu zait...posledny rok sme zacali riesit spolocne byvanie, ked uz bola situacia ako tak ukludnena. V tom case vsak som zacala mat podozrenie ze sa deje nieco v nasom vztahu z jeho strany.... Vedela som aj o koho ide aj vsetko....vzdy ked som sa s nim na tu temu " ona" chcela rozpravat ubijal ma psychicky ma vydieral ze sa na dotycnu vyhovarm a natahujem to kedy uz konecne s nim pojdem byvat, zdeptaval ma totalne ked som sa spytala na nu, mala som kope podozreni a dokazov....ale stale hladal chybu vo mne ze sa vyhovaram...ruku na srdce kto by isiel do prveho byvania s partnerom pokial by citil ze sa nieco deje s inou zenou? jedneho krasneho pondeloveho rana ked som prespala u partnera zaklopal ktosi na dvere- bola to ona, a vsetko mi porozpravala- 8 mesiacov spolu spavame, milujem ho,atd atd...on sa postavil a odisiel do prace so slovami : porozpravajte sa. ostal s nou....este v ten isty den sa k nemu nastahovala....toto sa stalo na konci leta 2017... bolo to strasne prezivat den za dnom v kancelarii vedla neho...teraz na jar od neho odisla vraj si nerozumeli hadali sa. vadilo jej kopec veci. Pocas obdobia ktore som bola po rozchode s nim a este denne na ociach ma este jeho nova dotycna napadala slovami a sledovanim.....pred koncom ich "vztahu" mi uz zacal rozpravat aku urobil chybu a ako ma miluje...nerozumie ze neviem ci dokazem odpustit a ci sa to vobec da, tlaci na mna,,,, rozprava ako ma miluje jedna sa o 42 rocneho cloveka prosim pekne.... vraj je snou rozideny,,,,,, no nechal jej kluc od bytu...aby si kurzy deti robila nadalej vecer v jeho byte....
tvrdi ako chce byt so mnou a aku chybu urobil....a ze s nou su veci ukonceme.....bars kedy ju anjde v byte ked sa vrati z prace so slovami " prisla som ti oprat " a pod....cele chore je to a strasne silna kava....som z nervami na prasky.....pred par tyzdnami som sa snazila na vikend vypadnut do BA kamaratke vypnut zresetovat bez toho aby som okrem rodiny niekomu povedala kam idem...dobehol za mamou, povedala mu kde som do 2 hodin som sa musela vratit...psychicke vydieranie po sms od neho...po vikende sommbola este viac unavena ako predtym.... odvtedy sa zacal spravat ako medik a "dokazovat" mi lasku.....avsak zvlastnym sposobom
Vztah a nevera, odpustenie?
Viktoria1984:
Rozhodnúť sa samozrejme musíte sama, ale pokračovať vo vzťahu, ktorý opisujete je cesta k samovražde. Váš (ex)partner je "chorý" a svoje problémy nerieši, iba Vás namotáva..
Ak sa rozhodnete s ním skoncovať a ostať v práci, bude to pre Vás ťažké - pokiaľ nebudete intenzívne na sebe, na tom, čo prežívate pracovať...Váš partner Vás môže v tom lepšom prípade začať ignorovať a nájde si nový objekt, v tom horšom Vás môže začať otravovať, znepríjemňovať Vám život...
Jednoznačne si nevážis samu seba. Vždy v živote máš na výber. Potrebuješ sa takto tryznit? Trestať? Za čo? Načo si s takým človekom, ktorý ťa má len ako bábiku na hranie? Je dobrý v posteli? Má peniaze? Alebo ho snáď "miluješ"? Lepšie by bolo to ukončiť, a nežiť nasilu v nejakej dráme, aby si z toho raz neochorela. Nielen ty, ale všetci zúčastnení. Toto nieje o láske, ubližujete si všetci navzájom.
ahoj
kedze v nazve temy je aj slovicko "odpustenie", tak vidim, ze realne o odpusteni aj uvazujes. To ja neviem pochopit. Ja by som nevedel (ako muz) odpustit ani jednorazovu neveru, nie este dlhodobu. A potom, ako ta bez emocii vymenil a po case ta chce znova nazad... fakt to neviem pochopit. Rada je tu tazka. Ak ste kolegovia (dokonca doslova vsetci spolu), tak tam to budes mat velmi tazke. Neviem, co ti poradit, len ti poviem, co by som spravil ja a co by som URCITE NESPRAVIL. Ja by som pracu zmenil, aj keby za horsiu, za menej penazi atd.. a hlavne co by som neurobil- nedal by som dalsiu sancu. Darmo by ta osoba aj vyplakavala, aj prosikala, aj slubovala modre z neba. Maj trochu hrdosti.
ja by som sa tiez s nim bavial iba v praci pokial bude treba nieco profesionalne riesit, inak by som ho uplne vypustila zo zivota
Ano v práci s ním musíš komunikovať, ale iba o pracovných veciach, v ostatných veciach by som ho ja osobne ignorovala. chcela si poradiť, tak som ti poradila. Ten človek nemá aboslutne žiaden charakter. Nie je použiteľný, po tom, ako ťa 8 mesiacov podvádzal. ja sa divím, že uvažuješ nad nejakým odpustením. Tu nie je čo odpúšťať, v jeho osobne je chyba charakteru a to je doživotné.
natalia-7/ dakujem za odpoved. v praci musim aj s nim komuniovat pochopitelne.
Prácu by som nemenila, ak si takto spokojná. Ale dotyčného muža by som ignorovala. Maximálne ak si nútená s ním v práci komunikovať tak o pracovných záležitostiach a koniec. Nemôže ti predsa jeden človek robiť zo života peklo. Zjavne si ťa vôbec neváži. O návrate by som na tvojom mieste vôbec neuvažovala.
hetera/
"zmen robotu" uvedomujem si ze by to bolo dobre riesenie, avsak zijem v mensom meste kde to s pracou nie je jednoduche. Svoju pracu robim 11 rokov velmi ma bavi, a hlavne som zvynuta nielen na prijem ale hlavne na maximalnu flexibilitu casu v mojej praci a hlavne sa nikomu nemusim prosit ci, kedy a kolko x do roka pojdem na dovolenku, nepotrebujem marodku nepotrebujem nic podobne, moze za mnou prist za mnou do prace kamaratka a byt tu so mnou aj hodinu atd atd... som proste na to zvyknuta viem ze sa da zvyknut na vsetko ale bolo by to sara tazke. Cize cez pracu to nemam chut riesit:( Je na nezaplatenie sa nikomu prosit o volno. Ked pocuvam ako obmadzuju ludi v mojom okoli zamestnavatelia
ja sa ti divim. velmi... ze musela si sa vratit lebo ta vydieral psychicky po sms. Vypnut telefon a dovi. ved on ta poslal k vode, nie je tvojou povinnostou sa k nemu vracat. Nevravim, keby pred tym slo o jednorazove posmyknutie, to sa este ako tak da ospravedlnit, ale 8mesacne podvadzanie??? nad cim vôbec uvazujes? ani sa mu nepozdrav preboha. ak sa da, zmen robotu. co najdalej od neho. preboha. Mas nejaku sebauctu?