Ahojte, ako by ste riesili situaciu: pracujem u manzelovej rodiny - robi tam zena aj jej manzel. Mam dobry vztah s manzelkou, kedze som prisla do ineho mesta, boli sme spolu stale v praxi a zvykli sme si na seba. Problem nastal v tom, ze jej manzel je chorobne ziarlivy, cital si spravy ktore sme si my pisali atd. Ked urobila nejaky problem ze jej nasiel spravu s niekym, hned sa ma na to pytal, ked sme isli vonku na pohar vina ja som isla domov a ona ostala do neviem kedy, hned som bola so toho opat zatiahnuta, pretoze nepovedala ze ja som ja som sla uz domov. Velmi na to hneva a povedala som jej ze si neprajem aby ma vyuzivala ako aliby, pretoze ma toho za usami az az a jej manzel vie ze o vsetkom viem, chce to zo mna tahat avsak to nie je moja starost a ja a tym nechcem mat nic spolocne. Ako by ste tuto situaciu riesili?
Ako to riesit
Zdenka509:
svoju situáciu ste už začala riešiť - tým, že ste kamarátke povedala, aby Vás nezneužívala ako alibi. Rovnako by bolo vhodné ujasniť si situáciu aj s jej manželom, že nechcete byť zaťahovaná do ich vzťahu, tak ako ste to napísala "nie je moja starost a ja a tym nechcem mat nic spolocne" (ideálne by bolo, ak by ste im to povedala obom súčasne v jednej chvíli, možno by si uvedomili, že sa správajú ako malé deti a zaťahujú Vás do svojich problémov)...dôležité je, aby ste sa aj držala toho, čo hovoríte - ak vidíte, že kamarátka s Vami chce tráviť čas, iba kvôli alibi odmietnite to...
No nie je, ale vidis, ze pre nich je to normalne. Ludi nezmenis, ak to sami nechcu. A pokial sa voci tomu ohradis a oni pokracuju napriek tomu, tak jedine ukoncit to "priatelstvo".
Ja chcem mat svaty pokoj od veci, s ktorymi nic nemam...nech je neverna, on ziarlivy, ale su vo vztahu dvaja a nie traja a nie je normalne do manzelskeho vztahu tahat zamestnanca a kamaratku nie?
Realitu neprerobis. Ty chces, aby ona bola dobra kamaratka a verna partnerka a aby mala neziarliveho muza, ktory ta nebude otravovat otazkami. Pekne veci chces. Ale to, ze Ty to takto chces, neznamena, ze to tak je ci bude. Cim skor akceptujes realitu a zariadis sa podla nej, tym lepsie pre vsetkych. Najdi si novu kamaratku a jej muzovi povedz, ze uz o nej nic nevies, lebo spolu nekecate a nechodite von. Nic ine urobit nemozes. Oni sa urcite nebudu ani jeden menit len pre tvoje dobro. ;)
Mna skor mrzi to, ze neviem alebo skor nechcem uverit tomu, ze ma len vyuziva. Ja jej problemy robit nechcem, pretoze by to malo katastrofalne nasledky keby som povedala co viem.
Ked chce niekto klamat ci zatlkat pravdu, nech tak robi. Ale ked sa ktosi opyta mna, tak poviem fakty, o ktorych 100% viem. Zvlast, ked si nikomu neslubila ziadne krytie. Ak to urobis, stratis akozekamaratku a budes mat od ich manzelskych problemov pokoj.