Uz nech sa to skonci. Dennodenne na FB prispevky o tom, ake su mamicky uzasne, nenahraditelne atd. Obchody plne reklam, letaky. Utrpenie prezivaju ludia, ktorych mater odvrhla, tyrala, nicila. Co tie alkoholicke obludy a stetky, ktore svoje decka opustili? Hlavne ze v mediach a na socialnych sietach ake su len mamicky nununu. Grciam z tohto sviatku. Nech uz je po celej tejto sarade.
Den matiek - najhorsi sviatok
Ale zase nevychováva vždy len ten rodič, ktorý je priamo pri dieťati. Môže mať aj nulový alebo žiaden vplyv na dieťa. Otočiť všetko len na zlé patrí k folklóru, ale pravda môže byť úplne iná a nikto nie je povinný sa niekomu spovedať.
Taketo matky ako ich ty opisujes ani nie su matky. Tak ako aj otec, nie je rodic ten kto splodi alebo porodi ale ten kto vychovava.
Sonie, a podľa teba si každé dieťa zaslúži svoju vlastnú mamu? Ja som už vekom predbehol vlastnú mamu, čiže ja jej kvet už dávať nemusím. Ona mi ho dáva ku dňu otcom (tulipán, lebo si o mne myslí, že som blb, čo je pravda).
Moja mama zomrela. Bola alkoholička a nenávidela som ju za to...ale všetko sa zmenilo keď som deň pred tým ako zomrela bola za ňou v nemocnici...vychudnuta na kosť, poskodený mozog takže nevedela chodiť, rozprávať, ale stačil mi pohlad do jej očí. Keď ma zbadala pri jej posteli už som len videla ako jej z očí idú slzy. Vtedy som pochopila že jediné po čom teraz túži je asi odpustenie. Potvrdilo sa mi to keď sme boli za ňou všetci len jej brat nie. Ale prišiel..a po tom ako odišiel asi do pol hodiny nam volali že zomrela...teraz na ňu myslím každý deň. Aj keď bola aká bola nikdy nezabudnem na ten posledný pohlad plný bolesti a viery v odpustenie...
Zhrniem to jednej vety. Sú matky, ktoré si nezaslúžia svoje deti a sú deti, ktoré si nezaslúžia svoje matky.
Ahoj,
ani ja nemám úžasnú matku, od 18ky s ňou nežijem, žijem so starou mamou, pretože začala "nový" život s novým mužom. :D Nežije s ňou ani brat. A naozaj jej nemám dôvod k tomuto sviatku gratulovať, keďže nás z domu vyháňala, aby mohli byť sami.
Každopádne si myslím, že niektoré matky si zaslúžia, aby im to ich dieťa poďakovalo za to, čo pre nich celý čas robia, ako sa starajú, ako ich posúvajú vpred, ako ich vychovali a podobne.
Ja by som si tiež raz priala, aby sme tento sviatok oslavovali celá rodinka ako pekný sviatok.
Žial, teraz to tak nie je. A je mi ľúto ľudí, ktorí nemôžu taký pekný deň prežiť (vrátane mňa), ale doprajem to druhým .
Každý sviatok je pre určitých ľudí utrpením. pre mňa sú to všetky sviatky, ktoré človek môže oslavovať, lebo keď mám niečo oslavovať, tak vlastne zistím, že nemám s kým. Ale som rada, že iní ľudia toto zažívať naozaj nemusia. :) Tak dopraj a bude ti dopriate.
V tomto príspevku cítim veľkú nenávisť voči (možno) tvojej matke. Ale treba odpustiť, aj takéto veci. Veď sme na svete len raz a myslím si, že nech je tá matka aká chce, tak nás porodila a je len jedna. Aj keď niekedy by som radšej bola bez rodičov, ako ich mať :) Len jasné, že niekedy to odpustenie trvá naozaj dlhú dobu. Ale pokiaľ neodpustiš, budeš tu negativnu energiu šíriť ďalej. A to nie je dobré.
Ja si myslim, ze pri kazdom sviatku ktosi moze prezivat utrpenie. Valentin - nezadani, den matiek - siroty a tyrani ci opusteni, Vianoce - ludia bez rodiny, a tak dalej. To, ze si ktosi reklamy necha vliezt pod kozu, je jeho chyba. Jednoducho je to o peniazoch a sviatky su prilezitost, ako zarobit. Neber to tak citlivo, su to len kecy. Ocividne si sa nevysporiadala s tym, co sa ti stalo. To je tvoj problem. A nie to, ze su vsade reklamy. Jednoducho svet nie je iba o tebe, zijes tu s miliardami inych ludi a nikdy to nebude tak, ako ty si predstavujes. Treba sa zamerat na svoj problem a neriesit to od konca. Ze tak trpis pri dni matiek, je iba dosledok. Ty ries pricinu. Potom ti cele reklamy a kecy budu ukradnute.