Opuch očí aj tváre..pomocc!!

Príspevok v téme: Opuch očí aj tváre..pomocc!!
Jahodka123

Ahojte, každé ráno sa zobúdzam s opucom očí a celkovo aj tváre (Líca). Mám štrnásť tak nevylučujem ani nejakú hormonálnu príčinu. No neviem.. možno to je odveci ale mala by som spomenut aj ine zdravotne komplikácie. Nedávno sa mi spravila na rukach nejaka zihlavka (podla netu by to malo svrbiet) ktora nesvrbi ani nepali ale vzdy sa zhorsi na slnku a svetle a v rano(po noci) je to lepsie. Ked som bola u ocnej povedala ze je to zapal spojiviek dala mi kvapky. No velmi nepomahali a povedala mi ze mi ten zapal stale nieco vyvolava. Bola som teda navstivit alergologicku no ta mi alergiu nezistila. Raz som sa zobudila tak ze som mala akoby niecim zakryte oci a zapchate usi a podtym som mala tie oci uplne cervene. Aaa.. co ma este napadne. No 2-krat som odpadla a obcas mam zavrate no brali mi krv a mala by som mat zelezo atd ok. Toto uz mozno bude moc odveci ale som trosicku zufala tak to spomeniem.. mam taku hrcku na uchu ktora neboli, potom za oboma usami s taktiez na oboch stranach pod sankou (ale to su asi zvatsene uzliny.. no mama to uz aj 2 roky). V rodine maju moje sestri intoleranciu laktozy no mna po mlieku brucho neboli. Tak neviem. A je to mozno divne ale ked v ten den malo jem (takmer vobec) tak to mam ovela menej (tie opuchy). A naopak. A s genetikou to asi vela spolocneho nebude mat lebo uz som sa zobudila parkrat aj bez opuchov. Viem ze som napisala mozno same blbosti a ludia maju vo svete aj vatsie problemy ako nejake opuchnute oci ale prosim pomozte mi. Mate niekto podobnu skusenost? Co to moze byt? Co mi moze pomoct?

dixit

Ešte jedna vec mi napadla, čo by si mohla vyskúšať - kúpiť si v lekárni nejaké antihistaminiká (voľne dostupný je napr. claritine) a povedzme 3 dni ich užívať. Ak ti problémy prestanú, bude to znamenať, že je za tým histamín, čo by nasvedčovalo tej histamínovej intolerancii (ak ti teda alergiu žiadnu nenašli). Je to ale iba ako dočasné riešenie na skúšku, nie na dlhodobé užívanie...

dixit

Jahodka, zisťovali ti aj histamínovú intoleranciu, keď si bola u alergológa? Môže to mať príznaky, aké popisuješ (ja mám totiž podobné, akurát namiesto očí mi opúchajú pery, a mám podozrenie na HIT... len som ešte nebola u alergológa). Alebo aj tá laktóza. Keď píšeš, že sa ti to nerobí, keď menej ješ, je jasné, že to súvisí so stravou. Skús si na pár dní nasadiť čo najjednoduchšiu diétu, nemusíš hladovať, ale jedz čo najmenej druhov potravín (napr. ryža, mrkva, zemiaky; mliečne veci určite vynechaj) a keď ti to ustúpi, postupne pridávaj potraviny. Takto by si mala vystopovať, čo ti škodí. A pozri si aj o tej histamínovej intolerancii, ak ti ju teda nezisťovali - je to dosť veľká skupina jedál, ktoré by ti mohli spôsobovať takéto problémy, ak tým náhodou trpíš

poradim38

Nemusis zas znizovat pitny rezim, to je dobre ze vela pijes, len nie pred spanim...... aspon hodinku, hodinku-pol..... uvidis, ked tak daj vediet ci to bolo ono.......

Jahodka123

Ďakujem. S tou vodou to moze byt trochu pravda lebo kamaratky mi hovoria ze strasne vela pijem. Skusim a uvidim

poradim38

Trebalo by ti ist na vysetrenia..... ale moze to byt aj ta intolerancia a priznak nemusi byt iba bolest brucha..... moze sa ti to prejavovat aj takto.... a mliecne zlozky su vo vela veciach nie len v cistom mlieku....... cize to si nemyl, ze vypijes mlieko a neboli ta brucho tak to nemoze byt intolerancia....... chod za mamou a chodte este raz k lekarovi nech ta posle na vysetrenia..... lebo bez priciny to nebude....
Este ma mozno napadlo nieco.... ak pijes pred spanim vela vody, tak ti mozu napuchnut oci..... ale to je normalna reakcia a malo by to zmiznut ked s tym prestanes...... takze skus to vynechat a uvidis ci to je tou vodou...... ak nie tak k lekarovi